سه‌شنبه 31 تیر 1404

دشمن با هرگونه پالس ضعف ما به فشار اقتصادی یا حمله مجدد مصمم‌تر می‌شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دشمن با هرگونه پالس ضعف ما به فشار اقتصادی یا حمله مجدد مصمم‌تر می‌شود

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: اگر طرف مقابل قصد داشت حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد، کار به تنش نظامی نمی‌کشید، بنابراین حتی اگر قرار باشد دیپلماسی ادامه یابد، باید در چارچوب دیپلماسی پساجنگ تعریف شود نه دیپلماسی سنتی مبتنی بر حسن‌نیت و سازش.

- اخبار سیاسی -

مهدی طغیانی نایب‌رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به نامه اخیر 180 تن از اقتصاددانان کشور درباره لزوم مذاکره با آمریکا برای حل مسائل اقتصادی، ضمن تأکید بر لزوم توجه به واقعیت‌های میدانی، اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور، ما وارد مرحله‌ای از تقابل سخت شده‌ایم؛ مرحله‌ای که هنوز هم پایان نیافته و تنها با توقف موقت عملیات مواجه هستیم. حل‌وفصل مسائل در چنین فضایی، به‌هیچ‌وجه با دوران پیش از این وضعیت قابل قیاس نیست.

وی با بیان اینکه مذاکره، برای دوره‌ای بود که طرف مقابل هنوز به گفت‌وگو و دیپلماسی باور داشت، نه دوره‌ای که دشمن عملاً وارد فاز برخورد سخت شده است، عنوان کرد: امروز دیگر طرف مقابل، یعنی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا، نه‌تنها اراده‌ای برای گفت‌وگو جهت به رسمیت شناختن حقوق ملت ایران ندارند، بلکه می‌خواهند از مسیر مذاکره، آن‌چه را که با ابزار نظامی به‌دست نیاورده‌اند، به ما تحمیل کنند. وقتی گفتگو صرفاً ابزاری برای تحمیل نظرات و توقف برنامه‌هایی نظیر غنی‌سازی باشد، دیگر نمی‌توان آن را مذاکره واقعی نامید.

طغیانی با انتقاد از ساده‌انگاری صورت گرفته در نامه اخیر برخی اقتصاددانان تأکید کرد: اگر طرف مقابل قصد داشت حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد، کار به این مرحله از تنش و برخورد نمی‌رسید. در شرایط کنونی، حتی اگر قرار باشد دیپلماسی ادامه یابد، باید در چارچوب "دیپلماسی پساجنگ" تعریف شود، نه دیپلماسی سنتی مبتنی بر حسن‌نیت و سازش.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اهمیت اتخاذ مواضع واقع‌بینانه در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کشور گفت: برای حل و فصل مسائل اقتصادی کشور، نمی‌توان واقعیت‌های میدانی را نادیده گرفت. هرگونه پالس ضعف از سوی ما، می‌تواند در طرف مقابل این تصور را ایجاد کند که شرایط برای اعمال فشار یا حتی عملیات نظامی مهیاتر شده است. بنابراین، راهکارهای پیشنهادی باید مبتنی بر شناخت درست از شرایط باشد، نه صرفاً نگاه‌های تئوریک و آرمان‌گرایانه.

وی همچنین ضمن استقبال از مشارکت اندیشمندان دانشگاهی در مباحث ملی اظهار داشت: کشور ما جامعه‌ای بزرگ و متکثر است و طبیعی است که افراد، به‌ویژه دانشگاهیان، دیدگاه‌های متنوعی داشته باشند. من شخصاً از اظهار نظر آن‌ها استقبال می‌کنم اما انتظار می‌رود که این موضع‌گیری‌ها با درک دقیق‌تری از واقعیات میدانی همراه باشد.