دعایی که پیامبر (ص) در شب نیمه شعبان میخواند / ترس از کرونا ما را از اعمال ماه دور نکند
کارشناس مسائل مذهبی گفت: ماه رجب که تمام شد، ماه شعبان هم به نیمه میرسد و در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم، چقدر به صلوات شعبانیه و مناجت شعبانیه در این ماه بها دادیم؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام سیدحسین حسینی قمی کارشناس مسائل دینی درباره اینکه ترس از بیماری کرونا نباید موجب غفلت ما از اعمال و فرصت ماه شعبان بشود، گفت: در این ایام که بیماری کرونا کشور را فرا گرفته باید بیشتر از گذشته به یاد خدا باشیم، ذکر بگوییم، صلوات بفرستیم و توسل کنیم.
وی افزود: به نظر میرسد عدهای اصلا فراموش کردند و مدام برنامههای تلویزیون و سریال و... را پیگیرند، من نمیگویم این اشکال دارد اما باید حواسمان باید در حد خودش باشد. در ماه با عظمت شعبان قرار داریم و شایسته است بخشی از زمان خود در طول روز را برای قرائت قرآن کریم، دعا و مناجات، توجه به خدا، صله رحم (حتی تلفنی یا پیامکی) و... قرار بدهیم.
حجتالاسلام حسینی قمی یادآور شد: ماه رجب که تمام شد، ماه شعبان هم به نیمه میرسد و در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم، چقدر به صلوات شعبانیه و مناجت شعبانیه در این ماه بها دادیم و آیا اصلا یکبار آن را خواندهایم و با مضامین آن آشنا شدهایم؟ آیا تا حالا اعمال ماه شعبان را در کتاب مفاتیحالجنان نگاه کردهایم؟
این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: درست است که باید مراقبهای پزشکی و بهداشتی را به دقت رعایت کرد اما مراقب باشیم از اعمال و مستحبات این ماه جا نمانیم. برنامهریزی کنیم که شب نیمه شعبان را فقط به سرگرمی نگذرانیم، بلکه از این شب با فضیلت استفاده کنیم. رسول اکرم (ص) در شب نیمه شعبان دعایی را میخواند، اما چرا؟ چون شب نیمه شعبان به خودی خود عظمت داشته و بعدها با ولادت امام زمان (عج) در نیز بر عظمت آن افزوده شد.
آن دعا این است:
اللهم اقسم لنا من خشیتک ما یحول بیننا وبین معصیتک، ومن طاعتک ما تبلغنا به رضوانک، ومن الیقین ما یهون علینا به مصیبات الدنیا. اللهم أمتعنا بأسماعنا وأبصارنا وقوتنا ما أحییتنا واجعله الوارث منا، واجعل ثارنا علی من ظلمنا، وانصرنا علی من عادانا، ولا تجعل مصیبتنا فی دیننا، ولا تجعل الدنیا أکبر همنا ولا مبلغ علمنا، ولا تسلط علینا من لایرحمنا، برحمتک یا أرحم الراحمین.
خدایا، از خشیتت چنان نصیب ما کن که بین ما و نافرمانی تو حائل شود و از طاعتت آنچه ما را به خشنودیات برساند و از یقین به قدری که گرفتاریهای دنیا را بر ما آسان کند، خدایا ما را به گوشهایمان و دیدگانمان و نیرویمان تا گاهی که ما را زنده میداری بهرهمند گردان و آن را وارث ما قرار بده و انتقام ما را بر عهده کسی قرار بده که بر ما ستم روا داشته و ما را بر کسی که با ما دشمنی ورزیده یاری بده و مصیبت ما را در دین ما قرار نده و دنیا را بزرگترین اندیشه و نهایت دانش ما قرار مده و آن را که به ما رحم نمیکند بر ما چیره مکن، به مهربانیات ای مهربانترین مهربانان.
این دعا، دعای جامع و کاملی است که خواندن آن در اوقات دیگر هم مغتنم است و از کتاب «غوالی اللئالی» چنین روایت شده: که حضرت رسول (ص) همواره این دعا را میخواندند.
گفتاری از آیتالله مجتبی تهرانی | دل امام زمان (ع) را به درد نیاوریم روایتی از نقش امام زمان (عج) در دفع بلا از جامعه 3 پاداش خدا به صابران در هنگام سختی / مرگ یک آغاز است نه پایانانتهای پیام /