دعای روز نهم ماه مبارک رمضان / مظهر رحمت واسعه خدا کیست؟
دعای نهمین روز از ماه مبارک رمضان به همراه توضیح آن منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهای سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علمای شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک به مناسبت فرا رسیدن نهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه توضیحی درباره آن منتشر شده است:
اللهم اجعل لی فیه نصیبا من رحمتک الواسع و اهدنی فیه لبراهینک الساطع وخذ بناصیتی الی مرضاتک الجامع بمحبتک یا أمل المشتاقین. خدایا برای من در این ماه بهرهای از رحمت گستردهات قرار ده، و به جانب دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مهرت ای آرزوی مشتاقان
حجتالاسلام حسن شریعتزاده کارشناس مسائل دینی در گفتوگو با تسنیم به بیان نکاتی درباره دعای امروز ماه رمضان پرداخت: نکته اول در دعای امروز مسئله دعا و درخواست بنده از پروردگار متعال است، به ویژه در این ایام بسیار خاص که مورد تأکید رسول خداست؛ ماه خدا به ما اقبال و رو کرده است. تعبیر پیامبر اسلام صلی الله و علیه و آله و سلم آن بود که شقی و بدبخت آن کسی است که این ماه بر او میگذرد و خود را به رحمت واسعه حق نمیرساند. خدایا مرا از این رحمت بیکران بینصیب مگردان.
پیامبر میفرمود دعا اصل عبادت است، در روایات ما وجود مبارک حضرت سیدالشهدا علیهالسلام به عنوان رحمت واسعه الهی معرفی شده است؛ زیرا انسان کامل که امام عالم است وجودش مظهر رحمت و واسطه فیض الهی است؛ خدایی که نعمت میدهد بدون هیچگونه چشمداشتی. دوستان! عنصر زمان بسیار مهم است، در ادعیه، این ایام یکی از بینظیرترین مواقع دعا و استجابت آن است.
نکته دوم قسمتی از ادله و براهین الهی تعقل و قسمتی تعبد است. در قسمت تعبد من فقط عبد و مطیع مولای خود هستم و در قسمت تعقل از من خواسته شده که به عنوان اشرف مخلوقات خدا اهل تدبر شوم که همین تدبر و تعقل زمینه پذیرش هدایت الهی است. قرآن کریم دارد دعوت میکند؛ پس چرا عمل نمیکنیم؟ آیا شیطان بر جان و دل شما قفل زده است؟
نکته سوم در دعای امروز آن است که «ناصیه» به معنای موی جلوی سر است و در مفهوم بهتر به معنای زمام کار به دست گرفتن است؛ یعنی فرمان زندگی به دست تو باشد و من هیچ نظری مقابل تدبیر تو نداشته باشم و به آنچه که تو به آن رضایت داری و عنایت گسترانیدهای من راضی باشم.
نکته چهارم: تمام زندگی من و آنچه در قدرتم است سراسر نشان از محبت و عنایت تو دارد، ای خدای مهربان تو کسی هستی که به تعبیر امام سجاد علیهالسلام از پدر و مادر به من مهربانتری. امیرالمومنین علیهالسلام در این شبها میفرمود: خدایا محبت ذکر، یاد و مناجات با خودت را به من بچشان ای وجود بینهایت. نهایت آرزوی مشتاقان وصالت این است که دستهای این بنده محتاج را بگیری.
زیارت از دور امام رضا (ع) در روز هشتم ماه رمضان دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان / پاداش حمایت از یتیمان در کلام رسول خدا (ص) تفسیر آیه 157 بقره توسط رهبر انقلاب | نتایج انس با قرآن برای انسان چرا امام علی (ع) «امیرالمؤمنین» است؟/ پاسخ امام صادق (ع)انتهای پیام /