یک‌شنبه 4 آذر 1403

دغدغه ابتکار از رابطه‌ای که بین دانشگاه و بخشهای اجرایی کشور برقرار نشد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
دغدغه ابتکار از رابطه‌ای که بین دانشگاه و بخشهای اجرایی کشور برقرار نشد

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، با بیان اینکه ما همیشه در موضوع ارتباط بین دانشگاه و صنعت، تولید، بخشهای مختلف اجرایی کشور نظیر بهداشت و درمان دغدغه داشتیم، گفت: همیشه این دغدغه را داشتیم که نتوانستیم این پیوند را میان دانشگاه و بخشهای مختلف اجرایی کشور به خوبی برقرار کنیم و دانشگاه‌ها صرفا نظری و کمتر با جنبه کاربردی به موضوعات نگاه می‌کنند که فارغ التحصیلان امکان حضور فعالانه...

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در سیزدهمین مراسم اختتامیه رویدادهای کار، مهارت و نوآوری دانشجوبان دختر موسوم به طرح "کمند" به میزبانی دانشگاه مازندران که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اهمیت ارتباط میان دانشگاه و بخشهای مختلف اجرایی کشور، اظهار کرد: چند رویکرد دولت دوازدهم شرایط را تغییر داد و فرصت‌های نوینی برای فارع التحصیلان به دست آمد که از جمله آنها تقویت و توسعه شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپی بود که دستاوردهای بزرگ کشور هستند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین این را هم گفت که اکوسیستم خوبی میان دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و معاونت علمی ایجاد شده که منجر به ظهور استعدادها و توانمندی‌های مختلف، نوآوری و توانمندی بخش خصوصی شده است.

ابتکار توجه به بحث مهارت در نظام آموزش عالی و آموزش و پرورش را از دیگر رویکردهای دولت دوازدهم دانست و ادامه داد: مهارت‌های خوب زیستن برایمان اهمیت زیادی دارد، همگی دوست داریم انسان خوبی باشیم و به قول امام خمینی (ره) عالم شدن چه آسان، انسان شدن چه دشوار. این مهارت‌ها برای انسجام خانواده، افزایش حس اعتماد به نفس و... اهمیت دارد.

به گفته ابتکار، این معاونت در دولت دوازدهم هم‌پیمانی‌های "موثر" و "کاربردی" در حوزه زنان و خانواده و حدود 230 موافقت نامه با دستگاه‌های مختلف اجرایی از جمله وزارت علوم و دانشگاه‌ها داشته است.

وی معتقد است که به طور مشخص رویداد "کمند" و "سفیران فرهنگی" _ که در حوزه توان افزایی کانون‌های فرهنگی دانشجویان فعالیت دارد_، در راستای افزایش تاب آوری، مهارت گفتگو، مهارت‌های ارتباطی و... دانشجویان بسیار مهم است.

معاون امور زنان و خانواده همچنین به برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود: نمایشگاه صنایع دستی، مد و لباس دانشجویان دختر که فرصتی برای عرضه کارهایشان است اکنون شکل مجازی پیدا کرده و یک نمایشگاه دائمی مجازی فعال است.

ابتکار در بخش دیگر سخنان خود به برگزاری جشنواره زن و علم و جایزه مرحوم مریم میرزاخانی و معرفی زنان برتر حوزه‌های علمی و پژوهشی نیز اشاره کرد و درباره جشنواره پروین اعتصامی گفت: امسال جشنواره پروین اعتصامی برای زنان نویسنده و شاعر را داریم که برگزار می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش مهارت‌های شغلی، تصریح کرد: مهارت‌های شغلی و کارهایی که فرصت را به افراد بدهد تا آینده خود را بسازند و ایده و دیدگاه خود را به نتیجه برسانند و در نهایت ایده‌شان به محصول و یا خدماتی تبدیل شود در دنیای مجازی امروز اهمیت دارد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری یادآور شد: می‌بینیم که در دنیای مجازی امروز چطور این زمینه تغییر کرده و چقدر این ایده‌ها می‌توانند موثر واقع و به راه حل و فناوری تبدیل شوند که راهگشا باشند و مسیری را به آینده باز کنند. طرح کمند از این دسته طرح‌ها است که به نوآوری و فعالیت تمرکز کرده و بسیار مورد استقبال دانشجویان و اساتید واقع شده است.

ابتکار با امیدواری نسبت به توسعه طرح کمند، خطاب به روسای دانشگاه‌ها و مدیران تاکید کرد: ما این نهال را در دانشگاه شما کاشتیم و شما با آب یاری نهال کمند این الگوی موفق برای مهارت آموزی دانشجویان را در سطوح و ابعاد مختلف توسعه و این ایده را بسط دهید و به نقطه‌ای برسانید که دانشجویان فرصت مشارکت در طرح کمند را داشته و آموزش لازم را ببینند و اعتماد به نفس و امید به آینده برای رسیدن به مشاغل را کسب کنند.

وی با اشاره به اهمیت طرح کمند، ادامه داد: دانشگاه‌ها باید مسیر را برای این توانمندسازی دانشجویان که اگر خواستند خودشان اشتغال و کسب و کاری را راه بیاندازند و ایده‌شان را به ثمر برسانند، فراهم کرده باشند تا فرد قدم به قدم گام بردارد و با چالشها آشنا شود.

وی درباره اهمیت نقش دانشگاه‌های عصر نوین معاصر در نوآوری و نگاه به آینده دانشجویان، افزود: مسیر را برای افق گشایی دانشجویانی که قرار است در آینده زندگی کنند و آینده را بسازند باز و روشن کنیم. امیدوارم طرح کمند دوره‌ای برای خودشکوفایی دانشجویان بوده باشدتا با اتکا، شناختن و به کارگیری استعدادهایی که خداوند در وجود همه ما گذاشته است اما گاهی آنها را نادیده گرفته و باور نداریم؛ از آنها برای خود و جامعه استفاده کنیم.

انتهای پیام