چهارشنبه 7 آذر 1403

دفاع از ولایت، سیره حضرت زهرا (س)/ بزرگ بانویی که اسوه زنان عالم است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دفاع از ولایت، سیره حضرت زهرا (س)/ بزرگ بانویی که اسوه زنان عالم است

پیریایی با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) یکی از ولایتمدارترین انسانها بودند، گفت: دفاع از ولایت، سیره حضرت فاطمه (س) بود و این بانوی بزرگ در همه عرصه ها اسوه زنان عالم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، حضرت فاطمه (س) نخستین ستاره ای بود که در زندگی پیامبر اسلام (ص) و حضرت خدیجه (س) درخشید، بانویی بزرگ که بهترین دختر برای پدر، بهترین همسر و بهترین مادر برای فرزندانش شد، اگرچه این گل خاندان نبوی عمر کوتاهی داشت اما در دامن پُر از مهر این مادر، فزندانی پرورش یافتند که هر کدام در عالم غوغا کردند.

دنیا بانویی چون حضرت فاطمه (س) را هیچگاه ندیده است، بانویی که در شجاعت، صداقت، عبادت و اخلاق همتا مانندی نداشت و بهترین الگو نه فقط برای بانوان بلکه برای همه بشریت است و حرکت در مسیر فاطمی انسان را به سمت سعادت هدایت می کند.

فاطمیه ای دیگر از راه رسیده، بیرق های سیاه برافراشته شده و نوحه ها و روضه های عزای مادر سادات به گوش می رسد، بغض هایی دوباره گلو را می فشارد، پیکر دخت نبی اکرم (ص) شبانه به خاک سپرده می شود و کودکانی که بی تاب مادر شده اند، حضرت زینب (س) حالا در فراق مادر دست نوازش بر سر خواهر و برادرانش می کشد و پدر را دلداری می دهد.

ایام فاطمیه فرصتی است که با الگوگیری از شخصیت حضرت فاطمه (س) بزرگ بانوی اسلامی بتوانیم در مسیر سعادت گام برداریم، در همین راستا گفتگویی تفصیلی با حجت الاسلام محمد پیریایی کارشناس دینی انجام شده است که مشروح آن را در زیر می خوانید.

چگونه می توان نگاه جامعی به شخصیت حضرت فاطمه (س) داشته باشیم؟

حضرت فاطمه (س) شخصیتی است که فرزندانش امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) و ام الکلثوم بودند و عالم به وجود آنها مفتخر است، هر کدام از فرزندان این خانواده نقش خود را به درستی در مسیر اسلام انجام دادند که نمونه آن قیام کربلا و عاشورا است که امام حسین (ع) برای احیای دین جان خود را تقدیم کرد.

حضرت فاطمه (س) همسری فداکار و مادری مهربان و بانویی عابد بود به طوری که پیامبر (ص) در وصف ایشان حادیث زیادی نقل کرده است.

حضرت زهرا (س) بین امور دینی، اجتماعی و منزل به گونه ای رفتار می کرد که همه را به بهترین شکل انجام دهد و در همه این عرصه ها بتواند موفق شود، این بانوی بزرگ برای ارتقای فرهنگی و دینی سعی می کرد تا تعالیم دینی و قرآنی را به زنان زمان خود ارائه دهد و در این توانسته باشد گام هایی بلند بردارد.

در عصر جاهلیت برای دختران ارزشی قائل نبودند و آنها را زنده به گور می کردند ولی پیامبر (ص) با تولد حضرت فاطمه (س) و محبتی که به ایشان داشتند نشان دادند که خداوند نعمت بزرگی به ایشان داده است، شخصیتی که در همه ابعاد جامعه بسیار اثرگذار بود.

بانویی که در طول عمر خود در همه عرصه های زندگی خصوصا دفاع از ولایت به گونه ای اقدام کرد که توانست شهادت را که پاداش دفاع از حریم حق و ولایت بود را دریافت نماید.

ایام فاطمیه یادآور چیست؟

ایام فاطمیه یادآور چند چیز است، این که خدا نمونه ای از یک انسان کامل را خلق کرد که در وظایف مادری، همسری و هدایتگری ممتاز و بی نظیر در عالم است.

حضرت فاطمه (س) بزرگ بانویی است که مدافع حریم حق و ولایت بود و در دفاع از ولایت الگویی برای همه بشریت و مسلمانان است.

حضرت فاطمه (س) در عبادت هم بسیار بی نظیر بود به طوری که حضرت علی (ع) در راستای عبادت های این بانوی بزرگ فرمودند که فاطمه یار من در عبادت و اطاعت خدا است.

طاعت خدا فقط نماز و روزه نیست بلکه هر کاری که در مسیر تقرب به خدا کمک به بشریت باشد، اطاعت خدا محسوب می شود و حضرت فاطمه (س) در همه این عرصه ها زبانزد و بی نظیر بود.

ایام فاطمیه یادآور همه خصوصیات شخصیتی حضرت فاطمه (س) است که می توان در این دو دهه فاطمیه این شخصیت را به خوبی شناخت، یادآور ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حق است و یادآور دفاع از ولایت است.

چگونه بانوان امروز می توانند در دفاع از ولایت از حضرت فاطمه (س) الگو بگیرند؟

این بانوی بزرگ در دفاع از ولایت به گونه ای عمل کرد که تا همیشه دنیا این اقدامات بی نظیر است که نمونه آن خطبه فدکیه است و این می تواند الگویی برای همه بانوان باشد که می توانند در دفاع و تبلیغ حریم دین با الگوگیری از این شخصیت اقدام نمایند که در جامعه امروز هر بانویی که با حجاب مناسب در جامعه حاضر شود در واقع با حجاب خود امر به معروف و نهی از منکر کرده است.

البته یکی از مهمترین اقدامات حضرت فاطمه (س) تبیین بود به طوری که برای آگاه کردن مردم اقدام می کرد و هدف اصلی از این کار را تعلیم و تکلیف می دانست.

هیچ الگویی در عالم مانند حضرت فاطمه نیست و نخواهد بود، شخصیتی بزرگواری که خداوند در شان ایشان سوره ای به نام کوثر را نازل کرد.

چگونه می توان از ایام فاطمیه بهترین بهره را برد؟

ایام فاطمیه بهترین فرصت است که حضرت فاطمه (س) را بهتر بشناسیم و اگر الگویی مانند این بانوی بزرگ را بشناسیم قطعا مشتاق تر می توانیم راه و روش ایشان را سرمشق زندگی خود قرار دهیم.

یکی از راه های شناخت حضرت فاطمه (س)، رفتن به مجالس فاطمی است که در این ایام با حضور در محافل و مجالس روضه خوانی می توانیم شناخت خود را افزایش دهیم و باید شور فاطمی همراه با شعور فاطمی باشد.

انتهای پیام /