دلگرمی مجلس به معلمان / تکلیف پرداخت حقوق ها مشخص شد
رئیس کمیسیون آموزش مجلس اظهار کرد: همانطور که قانون تعیین کرده است، هیچ معلمی که در هفته 30 ساعت تدریس میکند و فعالیتهای آموزشی تعیین شده را انجام میدهد، نباید حقوق کمتر از 10 میلیون تومان دریافت کند.
علیرضا منادی سفیدان با اشاره به تأیید «طرح اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی» در شورای نگهبان، گفت: این طرح، یکی از تصمیمات مهم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بود که با درخواست معلمان مدارس غیردولتی و همکاری و حضور نمایندگان مؤسس و مدیران این مدارس در کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار گرفت و پس از بررسیهای مکرر و تصویب در صحن علنی و شورای نگهبان، نهایتا به تصویب و تأیید نهایی رسید.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این مصوبه قانونی تلاش کردیم، تمامی دغدغهها و مسائل معلمان و کارکنان مدارس غیردولتی را در نظر بگیریم، افزود: متأسفانه پیش از این شاهد بودیم که در این مدارس از خلأ قانونی سوء استفاده و حق و حقوق معلمان به صورت کامل پرداخت نمیشد لذا در کمیسیون با در نظر گرفتن همه جوانب چنین مصوبه مهمی را به تصویب رسانده و پیگیر تصویب آن در صحن و تأیید آن در شورای نگهبان بودیم.
وی تصریح کرد: گزارشهایی داشتیم که حقوق پرداختی به معلمان در سال گذشته بسیار ناچیز و حدود 3 میلیون تومان بوده ولی در این قانون مصوب کردیم که ساعت کاری معلمان در مدارس غیردولتی از 44 به 30 ساعت در هفته کاهش و شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس شود.
منادی یادآور شد: همچنین این معلمان مشمول قانون کار میشوند که بر اساس قانون کار، هیچ معلمی با 30 ساعت تدریس و فعالیتهای نام برده در ماده 15 قانون، دیگر نباید کمتر از کف حقوق تعیین شده در سال 1403 یعنی حدود 10 میلیون تومان و 30 روز بیمه دریافتی داشته باشد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: همچنین با اجرای این قانون با در نظر گرفتن سامانههای نظارتی، نظارت بر 18 هزار مدرسه غیردولتی دقیقتر خواهد شد و اجازه اجحاف در حق 220 هزار معلم مدرسه غیردولتی داده نخواهد شد.
وعده جذاب دولت به معلمان
علی فرهادی، معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، درباره مهمترین رویداد سال 1402 که شامل رتبهبندی معلمان بود، اظهار داشت: حدود 572 هزار معلم اعتراض به رتبه خود داشتند و تمامی این اعتراضات مورد بررسی قرار گرفت و به نتیجهای رسید.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه «مهمترین خبری که تمایل داشتید در سال 1402 اعلام کنید اما محقق نشد، چه بود؟» گفت: صفر شدن مطالبات آموزش و پرورش که محقق نشد هماکنون میزان مطالبات از 43 هزار میلیارد تومان به 6 هزار میلیارد کاهش یافته است و اگر 6 هزار میلیارد تومان دریافت میکردیم، رقم مطالبات صفر میشد.
فرهادی درباره استخدام معلم در سال 1402 عنوان کرد: 30 هزار دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، فارغالتحصیل شده و وارد مدارس شدند همچنین مجوز استخدام 51 هزار نفر را دریافت کردیم که 44 هزار نفر جذب شدند و ظرفیت باقی مانده به دلیل خالی ماندن سهمیهها و سایر مسائل بود.
وی ادامه داد: در سال 1403 حدود 72 هزار معلم جدید از طریق آزمون استخدامی، جذب میشوند و 32 هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان و رجایی وارد مدارس میشوند؛ بر این اساس بیش از 100 هزار معلم جدید خواهیم داشت همچنین امسال، 19 هزار مربی پرورشی، تربیتبدنی و مربی سلامت استخدام میشوند که از اول مهر کار خود را در مدارس آغاز خواهند کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: سال 1403، 73 هزار معلم بازنشسته میشوند که تلاش میکنیم در صورت رضایت آنها، استمرار خدمت داشته باشند.
فرهادی درباره کمبود معلم در سال 1403 گفت: جذب دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان از سال 1393 تا 1397 از 30 هزار نفر به سه هزار نفر در سال کاهش یافت و این وضعیت باعث کمبود معلم شد که هماکنون از طریق آزمون استخدامی به دنبال جبران آن هستیم.
تلاش برای پرداخت حقالتدریس معلمان هر دو ماه
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: دوسوم کمبود معلم از طریق ساعات حقالتدریس یا اضافه کار معلمان جبران میشود، در تلاش هستیم حقالتدریس معلمان با کمک سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و خزانه هر دو ماه پرداخت شود، سال گذشته به دلیل تأخیر در پرداخت حق التدریس شرمنده معلمان شدیم.
فرهادی بیان کرد: اگر میخواهیم معلمان شاغل و بازنشسته برای اضافه کار انگیزه لازم داشته باشند باید حقالتدریسها به موقع پرداخت شود و مبلغ پرداختی آن افزایش یابد. طرحی را با همراهی سازمان برنامه و بودجه دنبال میکنیم که از مهر 1403 اجرا خواهد شد و براساس آن حقالزحمه ساعات اضافه تدریس معلمان دو برابر خواهد شد.