دوازدهمین نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی به کار خود پایان داد
تهران - ایرنا - دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفه جویی انرژی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی با حضور وزیر نیرو در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران روز دوشنبه 22 شهریورماه آغاز بهکار کرد.
«علی اکبر محرابیان» همراه با «محمود کمانی» رئیس سازمان ساتبا و مدیران ارشد انرژیهای تجدیدپذیر و تعدادی از میهمانان خارجی، دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی را افتتاح کرد.
در این نمایشگاه از 21 تا 24 شهریورماه جاری از ساعت 8 تا 15 هر روز دایر بود.
حضور 97 شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه
«علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر از برنامههای اصلی وزارت نیرو در تامین برق پایدار و مطمئن بوده و اخذ مصوبات از شورای اقتصاد حاکی از تلاش دولت برای حمایت و پشتیبانی از این انرژی پاک است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: مقدمات لازم برای احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپدیر تا یک ماه آینده به طور کامل فراهم خواهد شد.
احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
«محمود کمانی» نیز در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افزود: فراهم شدن این مقدمات سبب خواهد شد کار احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مرحله اجرایی شده و به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی امروز با حضور بیش از یکصد شرکت فعال در عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و نیز برخی شرکتهای خارجی در مکانی به مساحت حدود 5 هزار مترمربع آغاز بکار کرد.
معاون وزیر نیرو هدف این نمایشگاه را ارائه جدیدترین دستاوردهای بخش انرژیهای تجدیدپذیر و ایجاد تعامل بین فعالان این بخش برشمرد.
کمانی از برگزاری چهار نشست تخصصی در حاشیه نمایشگاه خبر داد و گفت: نخستین و مهمترین نشست درباره تامین مالی است که فعالان این بخش با آن درگیر هستند.
برگزاری نشستهای متعدد
پس از مراسم افتتاحیه نخستین نشست تخصصی با موضوع تامین مالی احداث نیروگاه های تجدید پذیر برگزار و در آن روش های مختلف تامین مالی برای احداث این نوع نیرو گاه ها توسط کارشناسان بخش مالی مورد بررسی قرار گرفت.
دومین نشست نیز با موضوع بهره وری انرژی، سیاست گذاری، برنامه ها، بزارهای حمایتی و قانونی هم به بررسی راهکارهای قانونی برای حمایت از توسعه انرژی های تجدید پذیر پرداخت.
یکی از برنامه های محوری دولت سیزدهم و وزیر نیروی این دولت توسعه 10 هزار مگاواتی نیروگاه های تجدیدپذیر است که در این نشست راه های حمایت از آن بررسی شد.
نشست سوم هم با موضوع توسعه فناوریهای دانش بنیان و چهارمین نشست نیز در باره توانمندسازی و بررسی چالش های ساخت داخل برگزار شد.
آخرین نشست درباره نیروگاه های انشعابی بود که توسعه این نوع نیروگاه ها هم از برنامه های دولت سیزدهم است.
احداث 110 هزار نیروگاه انشعابی
در این نشست مدیرکل دفتر مدیریت طرحهای تجدیدپذیر ساتبا با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته، گفت: مقرر شد در سال اول یکصد و 10 هزار در سال اول نیروگاه انشعابی احداث شود.
«جعفر محمدنژاد سیگارودی» با اشاره به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در جهان، گفت: در کشور با توجه به ظرفیت موجود و 300 روز آفتابی پرداختن به این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بر این اساس در برنامه دولت سیزدهم توسعه 10 هزار مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر مدنظر قرار گرفت.
مدیرکل دفتر مدیریت طرحهای تجدیدپذیر ساتبا ادامه داد: در این برنامه 7 هزار مگاوات به انرژیهای خورشیدی اختصاص یافت که مقدمات آن در حال انجام است.
محمدنژاد سیگارودی گفت: توسعه نیروگاههای انشعابی نیز در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس طبق مصوبه معاون اول رئیس جمهور احداث پانصد و 50 هزار موردتاکید قرار گرفت.
مدیرکل دفتر مدیریت انرژی ساتبا گفت: احداث نیروگاهها از طریق پرداخت تسهیلات با بهره کم به خانوادههای کم برخوردار در مناطق محروم انجام میشود. وی ادامه داد: خانوادهها از طریق سازمان بسیج معرفی و پس از تایید نهایی به سازمان ساتبا معرفی خواهند شد و اینها به مدت 20 سال ضمن تامین برق کشور از مزایای آن بهرهمند میشوند.
محمد نژاد سیگارودی گفت: 52 شرکت برای تامین تجهیزات اعلام آمادگی کردهاند.
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدید پذیر درحالی امروز به کار خود پایان داد که تلاش جدی برای توسعه انرژی های تجدید پذیر در کشورمان وارد مرحله تازه ای شده و افق های روشنی پیش پای نهاده است.