دوجلد از مجموعه «مشاهیر وقف کتاب در ایران» منتشر شد
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در همکاری با خانه کتاب و ادبیات، تعداد 2 جلد کتاب با عنوان «مشاهیر وقف کتاب در ایران» را به قلم علی صادق زاده وایقان منتشر کرد.
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در همکاری با خانه کتاب و ادبیات، تعداد 2 جلد کتاب با عنوان «مشاهیر وقف کتاب در ایران» را به قلم علی صادق زاده وایقان منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، 2 جلد کتاب «مشاهیر وقف کتاب در ایران» نوشته علی صادق زاده وایقان را با معرفی با معرفی شیخ جعفر شوشتری، غلامرضا یزدجردی بهتازگی با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر و راهی بازار نشر شده است.
کتابهای منتشر شده درباره فرهنگ وقف کتاب در ایران هستند که دربرگیرنده معرفی ده نفر از واقفان و اهداکنندگان مشهور و برجسته منابع اطلاعاتی است.
در بخشی از کتابِ معرفی شیخ جعفر شوشتری از مجموعه «مشاهیر وقف کتاب در ایران» چنین آمده است: شیخ جعفر شوشتری از مراجع تقلید، علامه و خطیبی کمنظیر بود. وی در دی ماه سال 1191 شمسی در شوشتر متولد شد و در پنج سالگی به عتبات رفت و شروع به تحصیل و نزد استادان تراز اول تعلیم دید. او در شوشتر رساله عملیه خود را بهنام «منهجالرشاد» منتشر کرد که محور فتاوی مراجع تقلید بوده و بر آن حاشیه زدهاند.
شیخ جعفر شوشتری علاوه بر آثار متعدد در فقه و اصول دین، آثار بینظیر و ماندگاری در مورد واقعه کربلا و سیدالشهداء نوشته است. کتابخانه وی بالغ بر 1500 جلد کتاب نفیس خطی، چاپ سنگی و سربی در زمینه فقه، فلسفه، علوم غریبه، تاریخ و تفسیر با قدمت 200 الی 400 سال و مزین به یادداشتهای علامه و خاندانش و علمای خوزستان است که توسط خانواده شیخ بهاالدین شریعت در سالهای 1379 تا 1382 وقف کتابخانه ملی ایران شده است.
غلامرضا یزدجردی در بهمن ماه 1298 در تهران به دنیا آمد. وی بعد از کلاس ششم ابتدایی بهعلت بیماری پدر تحصیل را رها کرد و مسئولیت خانواده را بهعهده گرفت و حرفه پدر (نانوایی سنگکی) را ادامه داد.
وی برای ارتقا کیفیت نان، کارخانه آرد تابان را بنا نهاد که اکنون مدرنترین کارخانه آرد ایران است؛ او به دلیل نوآوری در صنعت آرد و نان به «پدر صنعت آرد و نان ایران» لقب گرفت. او از نوجوانی با حضور در زورخانه، روحیه جوانمردی نشأت گرفته از ائمهاطهار (علیهم السلام) را در خود تقویت کرد و ثمره فعالیت اقتصادی خویش را با مرام پهلوانی ممزوج داشت. اوج شکوفایی و هنرمندیش سرمایهگذاری برای کتابت بزرگترین قرآن جهان است، که به کتابخانه ملی ایران وقف کرد و به «قرآن یزدجردی» مشهور است.
علی صادقزاده وایقان از پژوهشگران سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است و تاکنون 30 عنوان کتاب و 200 عنوان مقاله از وی منتشر شده است.