جمعه 18 آبان 1403

دود کَنده‌کاری شرکت‌های خدمات‌رسان در چشم مردم / اختصاص بی‌سابقه سهمیه قیر رایگان به بجنورد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دود کَنده‌کاری شرکت‌های خدمات‌رسان در چشم مردم / اختصاص بی‌سابقه سهمیه قیر رایگان به بجنورد

یکی از مهم ترین ویژگی های یک شهر زیبا، وضعیت آسفالت خیابان ها و معابر شهری آن است که باعث تمایز آن شهر می شود و تاثیر زیادی بر منظر شهری دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، شهر بجنورد به دلیل مرکزیت و همچنین ظرفیت های مختلف گردشگری و جاذبه های طبیعی پذیرای مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است و وجود این ظرفیت ها سبب می شود تا متولیان شهری در تلاش برای توسعه زیرساخت ها باشند.

یکی از مشکلات مهمی که در این شهر به چشم می خورد نبود آسفالت مناسب در برخی از نقاط آن است که این موضوع سبب رنجش شهروندان بجنوردی شده است.

هر چند مسئولین حوزه شهری اقدام به روکش آسفالت بعضی از خیابان ها و معابر این شهر می کنند اما نسبت خرابی و دست اندازی ها به میزان روکش های آسفالتی که مشاهده می شود قابل مقایسه نیست.

رضا محمدی یکی از رانندگان بجنوردی وضعیت آسفالت معابر شهر را اسفناک توصیف کرد و گفت: با گذر از خیابان ها و معابر شهر می توان شاهد آن بود که این وضعیت بغرنج رانندگان را نیز با مشکل جدی مواجه کرده است.

وی اضافه کرد: چاله های ایجاد شده در سطح خیابان ها و همچنین حفاری های انجام شده از سوی شرکت هایی چون آب و فاضلاب، مخابرات، گاز که بدون بهسازی رها شده است، جلوبندی خودروهای سواری را از بین برده است.

یک شهروند ساکن در محله صندل آباد نیز با اشاره به وضعیت نامناسب آسفالت محل زندگی خود گفت: مدتهای بسیار طولانی است که آسفالت و زیرساخت های این محله به صورت کامل تخریب شده است عبور و مرور برای تمامی رانندگان حتی عابرین پیاده نیز با سختی انجام می شود.

وی افزود: صندل آباد بجنورد جزء مسیرهای پر تردد شهر است اما با وجود گذشت چندین سال و تغییر چندین شهردار اما نگاهی به این منطقه از شهر نمی شود و مسیر عبور و مرور آن به کلی رها شده است.

محمد کاظمی اضافه کرد: مشکلات مربوط به چاله های خیابانها هنگام بارندگی نمود بیشتری داشته و در تردد خودروها و عابران پیاده اختلال ایجاد می‌کند.

این شهروند بجنوردی ادامه داد: با وجود هزینه های صرف شده، معضل آسفالت نه تنها در این شهر حل نشده بلکه بر ابعاد آن نیز افزوده شده است.

عباس رحمتی افزود: عموم مردم از وضعیت نامناسب آسفالت کوچه و خیابان های شهر به ستوه آمده اند و این شامل رانندگان و همچنین عابرین پیاده می شود که هر روز با مشکل ناهمواری این خیابان ها درگیر هستند.

زیباسازی منظر شهری اعتبار اختصاصی ندارد

جواد حمیدی شهردار بجنورد در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در اختصاص بودجه شهرداری به زیباسازی شهر، به رقم اعتبار خاصی نمی توان اشاره کرد زیرا اقدامات شهرداری بر مبنای بودجه جذب شده تعریف می شود مضاف بر اینکه اقدامات عمده شهرداری رویکرد زیباسازی دارد؛ ازجمله طراحی و اجرای پارک محله و پارک خطی، گل کاری میادین و تقاطع ها، نصب المان های حجمی، اجرای المانها از سردیس بزرگان و مفاخر شهر و حتی جدول گذاری و آسفالت هم رویکرد زیباسازی دارد.

وی با بیان اینکه بودجه سال 1401 شهرداری 650 میلیارد تومان است، بیان داشت: بودجه مصوب 4 ماهه اول امسال 216 میلیارد تومان است که از این میزان، تنها 163میلیارد تومان معادل 75 درصد جذب شد.

حمیدی در ادامه افزود: از این مقدار 65 درصد هزینه ها در خدمات دهی و عمران شهری و35درصد آن به بودجه جاری (هزینه های شهرداری) اختصاص یافت در حالی که در سنوات گذشته این سهم برعکس بوده و کل درآمدهای شهرداری به پرداخت حقوق و بیمه اختصاص می یافت و سهم اندکی برای خدمات عمرانی در شهر هزینه می شد.

شهردار بجنورد با بیان اینکه در گذشته شهرداری اقدام به پرکاری کانالهای حفاری می کرد، اظهار داشت: در یک مقطع به منظور سرعت بخشیدن به امور، این خدمت را به دستگاه های خدمات رسان واگذار کرد اما متاسفانه در زمان اجرا، کیفیت مد نظر شهرداری در پرکاری کانالها رعایت نمی شد و گاها با تعلل در مرمت کانالها و نارضایتی های فراوان شهروندی ایجاد می شد، لذا شهرداری مجددا عملیات روکش کانالها در محلات را عهده دارشد.

این مقام مسئول گفت: لازمه کیفیت مناسب در پرکاری کانالهای حفاری شده، زیرسازی مناسب است و از زمان حفاری و پرکاری کانال حداقل سه ماه زمان نیاز است تا رطوبت زیرین لایه ها خشک شده و انسجام لازم در زیرسازی براساس تردد خودروها و گذر زمان به وجود آید، تا زمان مرمت شاهد شکست آسفالت و نشست آن نشویم.

حمیدی تصریح کرد: در زمان اقدام به روکش آسفالت مناطق، ابتدا شهرداری مکاتبه ای با شرکتهای خدمات رسان انجام می دهد که اگر طرح تاسیساتی درآن محل دارند قبل از اقدام به آسفالت، آن را به سرانجام برسانند و همچنین در آن مکاتبه قید می شود درصورت تعلل و عدم توجه به مکاتبه شهرداری و درصورت شروع عملیات آسفالت درصورت هرگونه کنده کاری، هزینه آسفالت از آن شرکت اخذ خواهد شد و مرمت آن نیز برعهده خود شرکت خواهد بود.

اختصاص 900 تن قیر رایگان به شهرداری بجنورد

شهردار بجنود گفت: امسال شهرداری برای اولین بار طی سالهای اخیر توانست 900 تن قیر رایگان از محل تخصیص دولت دریافت کند که حاصل رایزنی های شهردار و پیگیری های شورای اسلامی شهر و البته حمایت استاندار خراسان شمالی است.

حمیدی در ادامه عنوان کرد: از شروع عملیات آسفالت (پایان اردیبهشت ماه)، تا کنون 94 هزار مترمربع از معابر (زیرسازی - کاتر زنی و آسفالت تراشی - تسطیح و روکش) شده است که عمده این اقدامات در هسته مرکزی شهر شامل لکه گیری و مرمت و بهسازی و در محلات کم برخوردار شامل زیرسازی و تسطیح و روکش کامل آسفالت می شود.

10 محله بجنورد در اولویت آسفالت هستند

شهردار بجنورد با بیان اینکه 10 محله شهری بجنورد در اولویت اجرای امور آسفالت قرار دارد، افزود: خیابان رجایی (جاده صندل آباد)، ویلاشهر، دبیران، مطهری، کوی امام هادی، جوادالائمه، بلوار کشاورز، باقرخان، تصفیه خانه و شهرک امام خمینی (ره) جزء محلات دارای اولویت آسفالت می باشند.

وی در ادامه بیان داشت: درصورت تکمیل این مناطق و رفع نیاز به آسفالت، 10 محله بعدی که درجه تخریب آسفالت آنها نیاز به مرمت را مطرح می کند در دستور کار قرار می گیرد.

شهردار همچنین درحال رایزنی برای تخصیص 400 تن قیر مازاد بر سهمیه است تا بتواند در قالب نهضت آسفالت، سطح بیشتری از معابر شهر بجنورد را بهسازی کند.

گفتنی است طی 8 الی 12 سال گذشته تاکنون این حجم از سهمیه قیر و گستردگی آسفالت معابر برای ماشین آلات شهرداری که به شدت فرسوده و از رده خارج بودند، تجربه نشده بود.

شهردار عنوان کرد: اورهال ماشین آلات با هزینه 5 میلیارد تومان جهت بهسازی ناوگان عمرانی نیز به موازات این اقدامات انجام شد همچنین با برون سپاری بخشی از خدمات عمرانی به پیمانکاران، شهرداری در نظر دارد گستردگی خدماتش را سرعت ببخشد.

انتهای پیام /

دود کَنده‌کاری شرکت‌های خدمات‌رسان در چشم مردم / اختصاص بی‌سابقه سهمیه قیر رایگان به بجنورد 2
دود کَنده‌کاری شرکت‌های خدمات‌رسان در چشم مردم / اختصاص بی‌سابقه سهمیه قیر رایگان به بجنورد 3