دوشنبه 8 بهمن 1403

دولت با ساخت مسکن 25 متری مخالف است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دولت با ساخت مسکن 25 متری مخالف است

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دولت به هیچ عنوان با ساخت مسکن کوچک متراژ موافق نبوده است چراکه تناسبی با ابعاد اجتماعی و روان شناختی خانواده‌های ایرانی ندارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت امروز سه شنبه در نشست خبری گفت: یکی از ویژگی‌های رشد اقتصادی در 2 سال اخیر این است که رشد اقتصادی توام با افزایش اشتغال بود.

وی افزود: برخی از مقاطع در اقتصاد ایران، رشد اقتصادی مثبت بود اما بیکاری هم افزایش پیدا می‌کرد. بر اساس تازه ترین اطلاع مرکز آمار طی یکسال منتهی به تابستان امسال 907 هزار نفر به جمعیت شاغل کشور افزوده شده است.

خاندوزی تاکید کرد: نرخ بیکاری با 1 درصد کاهش به 7.9 درصد رسیده است و این کاهش نرخ بیکاری همزمان با افزایش 0.6 درصدی نرخ مشارکت اقتصادی رقم خورده است.

 بالاترین میزان اشتغال در بخش صنعت و خدمات را شاهد هستیم

خاندوزی در نشست خبری تاکید کرد: در بخش صنعت جمعیت شاغل با افزایش 370 هزار نفری به 8 میلیون و 400 هزار نفر رسیده است. این میزان از اشتغال در بخش صنعت، بالاترین میزان در تمام ادوار اقتصاد ایران است.

وی تاکید کرد: تعداد شاغلین در بخش خدمات نیز به 12 میلیون و 459 هزار نفر رسیده اسد. در این بخش نیز با افزایش 483 هزار نفری شاهد بالاترین میزان اشتغال در این بخش هستیم.

خاندوزی تاکید کرد: در بخش کشاورزی البته با وجود افزایش 59 هزار نفری جمعیت شاغلان، به دلیل خشکسالی‌های اخیر همچنان در سطوحی پایین‌تر از سال 1400 هستیم.

ترمز رشد قیمت در بازار مسکن کشیده شد

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه نشست خبری تاکید کرد: از میان متغیرهای بخش قیمتی و اسمی اقتصاد، به آمار بازار مسکن می توان اشاره کرد که به تازگی منتشر شده است.

وی ادامه داد: موضوع تورم در بخش مسکن یکی از دغدغه های جدی مردم است چراکه هزینه های مسکن در بودجه خانوار به ویژه طبقات متوسط و ضعیف سهم قابل توجهی دارد و فشار زیادی بر آنها وارد می کند.

خاندوزی تاکید کرد: به تبع یکی از دغدغه های مورد تاکید ریاست محترم جمهور این است که باید به شکل ویژه ای کنترل تورم در این بخش مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد و شرایط مساعدتری برای دسترسی طبقات متوسط و ضعیف به مسکن فراهم شود.

وی گفت: تحلیل آمار منتشر شده در حوزه تورم مسکن حاکی از این است که از ابتدای سال جاری تورم در بازار مسکن کاهنده بوده است. البته این موضوع به معنای کاهش قیمتها نیست بلکه شتاب افزایش قیمتها در حوزه مسکن کاهش یافته است. این روند کاهنده در سایر بازار دارایی ها هم شکل گرفته و وضعیت امیدبخشی را حکایت می کند.

کاهش 46 واحد درصدی تورم مسکن در 5 ماه منتهی به شهریور 1402

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در شهریورماه نسبت به ابتدای تیرماه 5 درصد کاهش را نشان می دهد، گفت: تورم ماهانه در تیرماه 2.8 درصد، در مرداد 0.7 درصد و در شهریورماه 1.7 درصد بوده است.

وی ادامه داد: مقایسه امسال با سال گذشته در حوزه تورم مسکن نشان می دهد که تورم نقطه به نقطه در شهریورماه سال جاری به 75.2 درصد رسید که نسبت به شاخص نقطه به نقطه مردادماه، حدود 9 واحد درصد کاهش را به ثبت رسانده است. تورم نقطه به نقطه شهریورماه نسبت به قله قیمتی که در اردیبهشت ماه امسال داشتیم (تورم نقطه به نقطه اردیبهشت امسال به سال قبل 121 درصد رشد داشته)، کاهش 46 واحد درصدی داشته است. این آمار نشان می دهد روند قیمتی در این بازار مهم برای مردم و با اهمیت برای دولت، وارد سیکل کاهشی شده است.

وی گفت: البته تورم یکساله منتهی به شهریورماه امسال به 83.9 درصد رسیده است که نسبت به مرداد 1.9واحد درصد رشد داشته است.

مجلس؛ نهایی شدن قانون مالیات بر سوداگری را در اولویت قرار دهد

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه نشست خبری گفت: همواره بخشی از پیشران های افزایش قیمت در بخش دارایی ها به ویژه در حوزه مسکن، سوداگری های بازار مسکن بوده است. وی افزود: با توجه به تدابیر ماههای اخیر مبنی بر اینکه از ابزارهای تنظیمی برای تنظیم سوداگری ها و کاهش و تعدیل سفته بازی در بازار مسکن استفاده کنیم، وضعیت بهتر شده است.

خاندوزی تاکید کرد: برخی بنگاههای معاملات ملکی که در افزایش قیمت نقش داشتند، تعطیل شدند؛ و در عین حال همراهی دولت و مجلس برای تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه منجر به کم رونق شدن سفته بازی ها در بازار مسکن شده است. دولت به این جهت بسیار مایل است که مجلس شورای اسلامی بلافاصله بعد از تعیین تکلیف لایحه برنامه هفتم، مصوبات مالیات بر سوداگری و دلالی را بررسی و تصویب کند تا بتوانیم به این بیماری طولانی و مزمن غلبه کنیم.

ادامه دارد...