دوشنبه 5 آذر 1403

دولت سیزدهم سریع‌تر اقدام کند تا به معیشت مردم آسیب بیشتری وارد نشود / بی‌برنامگی در دولت قبل موج می‌زد / تیم جوان اقتصادی دولت توانایی کنترل انتظارات تورمی را دارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دولت سیزدهم سریع‌تر اقدام کند تا به معیشت مردم آسیب بیشتری وارد نشود / بی‌برنامگی در دولت قبل موج می‌زد / تیم جوان اقتصادی دولت توانایی کنترل انتظارات تورمی را دارد

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه امروز هیچ‌گونه نظارتی بر نحوه قیمت‌گذاری‌ها وجود ندارد و این موضوع مستقیما به معیشت مردم آسیب خواهد زد، گفت: دولت و مجلس باید به افزایش نرخ ارز و گرانی‌ها ورود کنند تا چراغ سبزی برای متخلفان ایجاد نشود و برخورد با سودجویان اعتماد را به مردم بازگردانند.

حسین راغفر، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره آغاز به کار دولت سیزدهم و تصمیم برای حل مشکلات اقتصاد ایران، اظهار کرد: امروز مهم‌ترین راهکار رسیدن به ثبات اقتصادی و حل مشکلات محیط اقتصاد کلان در کشور دستیابی به یک برنامه جامع و کامل است؛ باید بپذیریم که فرصتی برای عمل چشم‌بسته یا آزمون‌وخطا نداریم.

دولت سیزدهم نگرانی کارشناسان را بر طرف کند / برای حل مشکلات برنامه دقیق نیاز داریم

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم می‌بایست برنامه‌ای دقیق و با مشارکت و اخذ نظر کارشناسان اقتصادی تهیه و تدوین کند، گفت: این موضوع مهم است تا با مدیریتی جامع و متمرکز اجرایی شود. این روزها نگرانی کارشناسان اقتصادی از اقدامات متفرقه و موازی در دستگاه‌های مختلف است که انتظار می‌رود دولت سیزدهم جلوی این روند را بگیرد، زیرا در این شرایط ویژه اقتصادی از یک سو باید اختیارات ویژه‌ای به مسئولان داده و از سوی دیگر باید از تعارضات و کارهای هم‌عرض پیشگیری شود. عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا بیان کرد: علی‌رغم همدلی، همراهی و همکاری دولت و مجلس، به نظر می‌رسد ورود قوه قضائیه به این روند نیز ضروری است تا این سه قوه در کنار هم نقش کلیدی در کنترل تورم و هرج‌ومرج انتظارات تورمی در حوزه اقتصاد داشته باشند و به بی‌برنامگی که تا کنون در دولت قبل وجود داشت، پایان دهند.

هیچ‌گونه نظارتی بر نحوه قیمت‌گذاری‌ها وجود ندارد / مافیای سیمان، فولاد و دارو خود را نشان دادند راغفر اشاره کرد: امروز در حوزه اقتصاد هیچ‌گونه نظارتی بر نحوه قیمت‌گذاری‌ها وجود ندارد و آسیب این روند مستقیما به مردم وارد خواهد شد. در مسیر انتقال قدرت از دولت قبلی به دولت کنونی این آشفتگی افزایش یافت و بیشتر از هر زمانی اقتصاد را تهدید می‌کند؛ به‌عنوان‌مثال این روزها و در این شرایط بیماری همه‌گیر کرونا، مشکل مافیای دارو و کمبود آن و یا مافیای مصالح ساختمانی به‌خصوص سیمان و فولاد بیشتر خودشان را نشان می‌دهند. وی با اشاره به افزایش نرخ ارز در روزهای گذشته گفت: طبیعی است که انتظارات تورمی به وجود آمده در این بازار تأثیر داشته باشد اما مهم‌تر این است که این موضوع، با سکوت مجلس و دولت همراه نشود تا چراغ سبزی برای متخلفان شکل نگیرد و این شائبه را ایجاد نکند که این افراد سودجو در بازارهای ارز، مسکن و... پاسخگوی کارشکنی‌های خود نیستند؛ البته برخورد با این نوع سودجویان اعتماد را به مردم بازگردانند.

تیم جوان اقتصادی دولت انتظارات تورمی را کنترل کند

این کارشناس اقتصادی با اشاره به مشکلات متعدد و جدی در حوزه اقتصادی و تاکید بر سختی کار برای دولت سیزدهم، گفت: دولت باید به‌سرعت برنامه خود را به‌وضوح اعلام و اطلاع رسانی و با وجود استفاده از تیم جوان اقتصادی، انتظارات تورمی را کنترل کند. دولت باید با استفاده از تجربه فعالان اقتصادی و کارشناسان روند اصلاح ساختار اقتصادی را سرعت دهند تا از آسیب‌ها کاسته شود. راغفر با بیان اینکه کشور باید هر چه سریع‌تر از این دوران برزخی در حوزه اقتصاد عبور کند؛ توضیح داد: به نظرم با توجه به گرفتاری‌های متعدد نمی‌توان اصلاح شرایط کنونی را به دست قضا و قدر سپرد و هر روزی که می‌گذرد، برای کشور هزینه‌ساز است. این امکان وجود دارد که دولت قدم‌های مثبتی را بردارد و می‌توان این برنامه را با مطالبه دولت ارائه کرد؛ پس تمرکز در اقدام و عمل برای حل مشکلات بسیار مهم است. وی افزود: امروز نگرانی کارشناسان اقتصادی از تصمیمات جزیره‌ای و با نگاه سیاسی است؛ باید با بازگرداندن اعتماد مردم، مسئله وحدت ملی را هدف‌گیری کنیم و با شناسایی کانون‌های اصلی بحران از همه ظرفیت‌ها به‌خصوص بخش خصوصی برای رفع این کانون‌ها استفاده کنیم تا با مشارکت گسترده عمومی از انتظارات تورمی بکاهیم.

دولت‌ها در سه دهه گذشته آسیب زیادی به اعتماد مردم زدند

این استاد اقتصاد دانشگاه، گفت: در سه دهه بعد از جنگ به‌واسطه افزایش هزینه‌های دولتی آسیب زیادی به اعتماد مردم به نقش دولت وارد شده است؛ به همین دلیل باید با بازسازی دولت این باور و اعتماد را با توجه به افزایش نقش نظارتی و کوچک‌سازی و کاستن از هزینه‌های شرکت‌های دولتی انجام داد تا نگاه نسبت به نقش دولت مثبت شود. راغفر بیان کرد: دولت امروز باید به سمت تشکیل دولتی فراگیرتر حرکت کند و از افراد باتجربه اقتصادی، بدون توجه به نگاه سیاسی آنها، استفاده کند تا به شعار انتخاباتی خود آقای رئیسی یعنی تشکیل یک دولت فراگیر نزدیک‌تر شود. می‌بایست برای تشکیل این دولت فراگیر به اجماعی برسند تا هر چه سریع‌تر به نتایج مطلوبی دست یابند.

انتهای پیام /