دولت میانمار و تلاش برای جلوگیری از گسترش کرونا
تهران - ایرنا - دولت میانمار در جنوب شرق آسیا در بحبوحه نگرانیها از شیوع ویروس کرونا، تدابیری را برای جلوگیری از گسترش آن در سطح کشور اندیشیده است.
چندی پیش بود که یکی از مقامات ارشد شهر "ماندلی"، دومین شهر بزرگ میانمار اعلام کرده بود که در صورت مشاهده اولین مورد از بیماری کووید -19 یا کرونا در این کشور همه جشنوارههای ملی این شهر و در واقع کل کشور لغو خواهد شد.
اگرچه تاکنون هیچ مورد مثبتی از کووید -19 در این کشور گزارش نشده است، اما باتوجه به روند بازگشت کارگران (عمدتا غیرقانونی) میانماری از چین و کره جنوبی نگرانیها از شیوع این بیماری بشدت افزایش یافته است. در میانمار آزمایشگاه و تجهیزات تشخیص کرونا وجود ندارد و بیشتر تست ها به تایلند ارسال میشوند.
میانمار باتوجه به فرار رسیدن سال نو سنتی خود (10 تا 18 آوریل) درگیر برگزاری جشنواره های متنوعی است که گردشگران زیادی را از سراسر جهان به خود جلب می کند.
این مقام مسئول با اشاره به شیوع کرونا در برخی کشورها از جمله در چین، ایران، کره جنوبی و ایتالیا گفت که اگر ما هم دقت نکنیم، ممکن است مثل برخی کشورهای جهان بشدت درگیر این بیماری شویم.
روزنامه «میانمار تایمز» این کشور امروز به نقل از اتحادیه گردشگری این کشور با اعلام این که دولت میانمار خود را برای قرنطینه یا بازگرداندن گردشگران 4 کشور اروپایی ایتالیا، آلمان، انگلیس و فرانسه و نیز ایران و یا قرنطینه کردن آنها آماده کرده است گفت که این 5 کشور که از زمان شیوع کووید -19 بیشترین میزان تلفات را داشتهاند از جمله کشورهایی هستند که طی این مدت بیشترین گردشگران را به میانمار فرستاده اند.
این اتحادیه با صدور بیانیه ای با اعلام اینکه ممکن است نام کشورهای بیشتری به لیست کشورهای ممنوعه برای ورود به میانمار بیافزاید به نقل از یک موسسه مسافرتی نوشت که فقط دیروز یکشنبه حدود 20 گردشگر از کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی در فرودگاه بینالمللی یانگون میانمار از هواپیما پیاده شدند اما از قرنطینه شدن امتناع کردند و تصمیم به ترک این کشور گرفتند.
گزارشات حاکی است که برخی از آژانسهای گردشگری به دلیل بالا بودن سرعت تغییر و تحولات، در برنامهریزی برای سفرهای خود با مشکل روبه رو شدهاند.
«دو خین خین گای» سخنگوی وزارت بهداشت و ورزش میانمار که بدون ذکر نام کشورهای پرجمعیتی چون چین و هند که براساس آمار بیشترین گردشگر را به میانمار می فرستند گفت که که هنوز نمیداند این وزارتخانه چه زمانی درباره ممنوعیت ورود اتباع 5 کشور یاد شده بیانیه صادر خواهد کرد. با این وجود سفارت سنگاپور در میانمار 14 اسفند ماه بنا به درخواست وزارت بهدات میانمار تعداد سه هزار تست تشخیص کووید -19 و دو دستگاه پی سی آر (برای تحلیل نتیاج تست ها) به این کشور اهدا کرده است.
به گزارش نشریه "استریت تایمز" سنگاپور، شیوع کووید -19 و کاهش درآمدهای توریستی و صادراتی (میوه و پوشاک) و همچنین نوسان شدید نرخ ارز در این کشور موجب دشواریهای زیادی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان میانماری شده است.
باتوجه به افزایش نرخ کیات (واحد پول میانمار) در برابر دلار امریکا، اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع میانمار از بانک مرکزی این کشور خواهان مداخله شده است.
افزایش حدود 10 درصدی نرخ کیات میانمار در برابر دلار امریکا، طی یک ماه اخیر موجب گرانتر شدن محصولات میانماری برای خریداران خارجی شده است موضوعی که می تواند صادرات میانمار را تحت تاثیر قرار دهد.
حتی یک مسئول موسسه شرکت ها و سرمایه گذاری میانمار (DICA) نیز به شبکه بی بی سی انگلیس گفت که به دلیل بیماری کووید -19 احتمالا سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور با کاهش مواجه شود.
وی گفت که با توجه به اینکه چین، بعنوان بزرگترین شریک تجاری میانمار، بشدت درگیر این بیماری است، پیش بینی میشود که سرمایه گذاری این کشور در میانمار با کاهش چشم گیری مواجه شود. میانمار از سال سال 1988 تا پایان نوامبر 2019 توانسته است حدود 83 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی از طریق 1876 سرمایه گذار از 50 کشور و در 12 بخش مختلف، جذب نماید.
همچنین کارخانجات تولید پوشاک و لوازم الکترونیکی بشدت با کمبود مواد اولیه، که عمدتا از چین وارد میشد، مواجه هستند.
اتحادیه اتاق های بازرگانی میانمار توصیههای زیر را به دولت بعنوان کمک به این شرکت ها و بازرگانان ارائه کرده است از جمله اینکه مزایای حقوق بیکاری برای کارگران تعدیل شده را تامین کند؛ تعیین حداقل دستمزد ها را به تعویق بیاندازد، در روند ترخیص کالا از گمرکات تسریع شود، کمک های مالی و وام در اختیار کارفرمایان قرار دهد و با کمک به کارگران مانع از برگزاری تظاهرات و اعتصابات کارگری شود.
چرا که در حال حاضر، چین بزرگترین سرمایهگذار خارجی و شریک تجاری اصلی میانمار است. سرمایه گذاری مستقیم خارجی این کشور در میانمار از سال 1988 تا 30 ژوئن 2019 به بیش از 20 میلیارد دلار رسیده است که این میزان در مجموع حدود 26 درصد از کل سرمایهگذاری مستقیم خارجی در این کشور میباشد.
به دلیل هم کاهش سرمایه گذاری ها و درآمد اقتصادی دولت و مردم میانمار بود که اتحادیه اتاق های بازرگانی و صنایع میانمار (UMFCCI) از دولت میانمار خواسته است که برای کاهش تبعات اقتصادی شیوع کووید -19 در جهان به صنایع و بازرگانان این کشور کمک کند.
در همین ارتباط طی جلسه ای که برای بررسی تبعات منفی اقتصادی کرونا در این اتحادیه با شرکت 150 تن از بازرگانان این کشور و تنی چند از مسئولین اتاق های بازرگانی مشترک برگزار شد، رئیس فدراسیون گردشگری میانمار گفت که باتوجه به اینکه بیشتر گردشگرانی که از میانمار بازدید میکنند اهل چین هستند و به دلیل شیوع ویروس تعداد آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، در آمد گردشگری این کشور تا حدود 50 درصد کاهش یافته است.
در هر حال دولت میانمار از زمان انتشار اولین اخبار و گزارشات از شیوع گسترش کرونا در سطح جهان، تدابیری را هم برای جلوگیری از گسترش آن و همه جبران خسارت های ناشی از آن اندیشیده است و به مورد اجرا گذاشته است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*