دولت نقش پررنگی در کمک به مدیریت شهری برای مقابله با کرونا دارد
چمران گفت: شهرداری تهران برای ادامه فعالیت در حوزه مقابله با کرونا نیاز به کمک دولت دارد.
مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در مقابله با ویروس کرونا و موضوع محقق نشدن بودجه سال جاری شهرداری تهران، اظهار کرد: در کنار تلاشهایی که شهرداری تهران برای مقابله با کرونا و قطع زنجیره شیوع آن انجام داده است باید به این نکته تاکید شود که انجام برخی از اقدامها برای مقابله با ویروس کرونا در حوزه اختیار شهرداری به تنهایی نیست.
رئیس سابق شورای شهر تهران افزود: به عنوان مثال شهرداری نمیتواند برای ناوگان حمل و نقل عمومی قطار و اتوبوس خریداری کند و خرید ناوگان با سهم پرداخت 82 درصدی بر عهده دولت است که متاسفانه سالهاست قطار و اتوبوسی خریداری نشده و آنچه که مشاهده میشود از تزریق قطار به مترو، تجزیههایی است که سالها پیش خریداری و پس از مونتاژ به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه شده است.
چمران افزود: بر اساس طرح جامع، نزدیک به 3 هزار دستگاه اتوبوس قطار برای حمل و نقل عمومی نیاز است و اگر روزهای کرونایی پایتخت ادامه پیدا کند با این ظرفیت موجود نمیتوان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد.
چمران در تشریح دیگر اقدامهای شهرداری و شورای شهر تهران، گفت: باید تشکر کرد از زحمات نیروهای خدمات شهرداری تهران که در این شرایط سخت و پرخطر مشغول به انجام وظیفه هستند و شهرداری نیز باید تمام توان خود را به کار بگیرد تا کارکنان خدمات شهری در ایمنی بالا و آسیب پذیری کم قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید: گلایه اعضای شورای شهر از غیبت حناچی در جلسات ستاد مدیریت بحران کرونای شهر تهران
او ادامه داد: در حوزه تعطیلی بوستانها نیز شاهد اقدام خوب و موثری بودیم، اما باید توجه کرد که در برخی از موارد شهرداری و شورای شهر تهران عملکرد موثری نداشت و لازم بود قاطعانهتر اقدام میکرد.
رئیس سابق شورای شهر تهران افزود: به عنوان مثال در بخش لغو طرح ترافیک، شهرداری تهران در این بازه زمانی با توجه به اینکه تمام نهادها مردم را به استفاده کمتر از ناوگان حمل و نقل عمومی دعوت میکنند نباید طرح ترافیک اجرا می شد که خوشبختانه این تصمیم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا لغو شد.
چمران در واکنش به پیش بینی محقق نشدن در آمد شهرداری تهران برای سال جاری، گفت: اعتقاد من این است با توجه به شرایط کشور و رکود موجود در کشور، بودجه شهرداری تهران برای سال 99 بالا بسته شده و برای تحقق درآمد و مقابله با کسری بودجه لازم است شهرداری تهران در بسیاری از بخشها از هزینههای خود بکاهد.
او ادامه داد: شهرداری تهران در این شرایط نمیتواند از ظرفیت تحقق مالی جدید بهره ببرد، زیرا با این رکود که در بسیاری از بخشهای شهری مانند ساختمان سازی حاکم است شهرداری تهران باید برنامه ویژهای برای تامین مالی جدید داشته باشد.
انتهای پیام /