«دوپینگ مخفی - ارباب وزنهها»؛ مستندی که آبروی فدراسیون جهانی وزنهبرداری را برد
تهران - ایرنا - فدراسیون جهانی وزنه برداری (IWF) ادعاهای یک مستند آلمانی را مبنی بر سرپوش گذاشتن روی دوپینگ ورزشکاران و همچنین سوءمدیریت مالی را تکذیب و نسبت به «دوپینگ برنامه ریزی شده» احتمالی در تایلند ابراز نگرانی کرد.
فدراسیون جهانی وزنهبرداری در روزی که کمیته بین المللی المپیک «اتهامات مطرح شده در این برنامه تلویزیونی آلمانی را بسیار جدی و نگران کننده توصیف کرد»، مقابل سیل تیترهای منفی منتشر شده علیه خود در رسانههای جهان، واکنش نشان داد.
علاوه بر این، برجسته ترین شخصیت آلمان در مباحث ضد دوپینگ گفته است که وزنه برداری در معرض از دست دادن جایگاه المپیکیاش قرار دارد.
شبکه تلویزیونی ای. آر. دی آلمان روز یکشنبه مستندی را تحت عنوان «دوپینگ مخفی - ارباب وزنهها» منتشر کرد.
این برنامه که توسط همان تیمی که برای نخستین بار دوپینگ سیستماتیک را در ورزش روسیه برملا کرد، ساخته شده است، به شدت «تاماش آیان» 80 ساله و مجارستانی که از سال 1976 تاکنون بر مسند قدرت فدراسیون جهانی تکیه زده است، مورد انتقاد قرار داد.
در این مستند این ادعا مطرح شده است که فدراسیون جهانی وزنه برداری با سوء مدیریت، سرپوش گذاشتن روی دوپینگ ورزشکاران و دستکاری نمونهها، اجازه داده تا 12 وزنه بردار آذربایجانی در رقابتهای سال 2013 شرکت کنند و این در حالی بوده که این نهاد از مثبت بودن تست دوپینگ این ورزشکاران مطلع بوده است و علاوه بر این مکالمهای سری را با یک دارنده مدال المپیک منتشر کرده که در آن شواهدی محکم مبنی بر دوپینگ در رقابتهای تایلند ارائه شده است.
«آندرهآ گوتزمان» رییس آژانس مبارزه با دوپینگ آلمان گفته است که فدراسیون جهانی وزنه برداری و بسیاری از فدراسیونهای ملی ورزشی، «دربرآورده ساختن مسوولیت های خود در قبال ورزشکاران ناکام عمل کرده اند.»
با این وجود فدراسیون جهانی وزنه برداری این ادعاها رد کرده و مدعی شده که ساز و کاری پیشرو و جامع را برای مبارزه با دوپینگ راه اندازی کرده است.
مستند مذکور همچنین مدعی است که تا سال 2009 مبالغ هنگفتی که کمیته بینالمللی المپیک (IOC) به فدراسیون جهانی وزنهبرداری پرداخت کرده است، هیچ کجا به ثبت نرسیده است. این پول حداقل 5 و نیم میلیون دلار تخمین زده شده است که به 2 حساب بانکی در سوئیس واریز شده اما در ترازنامه مالی وجود ندارد. این مبلغ هماکنون با احتساب سود به حدود 7 یا 8 میلیون دلار میرسد.
علاوه بر این، تیم مسوول ساخت این مستند در تحقیقات خود روی 16 هزار نمونه در بازه 10 ساله از سال 2008 تا 2018 به این نتیجه رسیده است که از 450 مدالآور جهان و المپیک در این بازه، تقریبا نیمی از آنان در سال منتهی به کسب مدال حتی یک بار هم خارج از زمان مسابقات (در تمرینات) تست دوپینگ نداده اند.
*س_برچسبها_س*