یک‌شنبه 4 آذر 1403

«دویست‌وهشتادمین شب سال» ادای دینی به رزمندگان دفاع مقدس

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
«دویست‌وهشتادمین شب سال» ادای دینی به رزمندگان دفاع مقدس

طراح صحنه میکروتئاتر «دویست‌وهشتادمین شب سال» طراحی دکور این نمایش و جنگ‌های کشورمان را ترومای جمعی ملت ایران دانست.

نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» به نویسندگی و کارگردانی مرجان پورغلامحسین با تکنیک میکروتئاتر و تلفیقی از هنر سینما و تئاتر روی صحنه است. در این نمایش از چندین دکور کوچک برای فضاسازی‌های مختلف استفاده شده است، دکور‌هایی در ابعاد کوچک و با جزئیات واقعگرایانه ساخته شده‌اند. طراحی دکور این نمایش بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با رودابه کاشانی، طراح صحنه و بازی‌دهنده نمایش «دویست‌وهشتادمین شب سال» که در ادامه می‌خوانید.

رودابه کاشانی با اشاره به مضمون نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» گفت: این اثر نمایشی است از جنس آدم‌های معمولی، از جنس تک تک ما که جبر زمانه در جایگاهی ناعادلانه قرارمان داده و عوض کردن این جایگاه تقریبا غیر قابل ممکن است. او ادامه داد: داستانی در دل اروندرود و سال‌های جنگ تحمیلی است، داستانی که هر کسی در هر لحظه می‌تواند خودش را به جای شخصیت اصلی جای‌گذاری کند و به راحتی در بیننده سمپاتی ایجاد کرده و هر لحظه قلب تماشاگران را به تپش بیندازد.

کاشانی افزود: درست است که دنیای عروسکی محدودیت‌های کمتری نسبت به دنیای نمایش‌های غیرعروسکی دارد و دست سازندگان را حسابی باز می‌گذارد تا ایده‌ها و فانتزی‌های‌شان را به راحتی به تصویر بکشند، اما در عین حال جا‌هایی هم سختی‌هایی دارد که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد و البته میکروتئاتر سختی‌های خاص‌تری هم دارد. ساخت صحنه‌ها با جزئیات دقیق و فقط در ابعاد کوچک انجام شد و سعی کردیم تا صحنه‌پردازی در خدمت کار و ساخت فضا برای تماشاگران باشد. این طراح صحنه گفت: در این گونه نمایشی هوش و خلاقیت مخاطب به کمک سازندگان می‌آید و کار را نجات می‌دهد. تنها دلیل من برای انتخاب تکنیک میکروتئاتر و طراحی صحنه در این فضا، کسب تجربه‌ای جدید بوده است. به نظرم اگر کار عروسکی می‌کنیم و در این زمینه فعال هستیم خوب است که تجربه‌های جدید داشته باشیم و با تکنیک‌های روز دنیا آشنا باشیم.

کاشانی در پایان گفت: کار ما با همه ویژگی‌های مثبت و منفی با همه کم و کاستی‌ها، ارزش دیدن دارد و می‌تواند چیز‌های کوچکی به بیننده نشان بدهد و 40 دقیقه آنها را به سال‌های سخت جنگ ببرد. سال‌هایی که ترومای جمعی ملت ایران هست. ما از هر خطه، نژاد و رنگ، با هر ایده سیاسی و عضویت در هر حزب، بی شک مدیون تمامی رزمندگان هشت سال دفاع مقدس هستیم و این ادای دین کوچکی بود از طرف گروه نمایشی «پوپه» به آنهایی که با تمام دلبستگی‌ها و اشتیاقی که به زندگی داشتند، جان‌شان را فدا کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر