دیدار و رایزنی نماینده ویژه اتحادیه اروپا با پاشینیان
نخستوزیر ارمنستان و نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور قفقاز جنوبی در نشستی در ایروان در مورد تعیین مرزهای ارمنستان و آذربایجان رایزنی کردند.
بر اساس گزارش سرویس مطبوعاتی کابینه وزرای ارمنستان، طرفین در این دیدار همچنین در مورد وضعیت موجود در این منطقه و مذاکرات درباره پیمان صلح ارمنستان و آذربایجان گفتوگو کردند.
خبر مرتبط درخواست مهم ارمنستان از دادگاه لاههنماینده ارمنستان در امور حقوقی بینالملل از دیوان بین المللی دادگستری لاهه (ICJ) خواست تا جمهوری آذربایجان را مسئول پاکسازی قومی ارامنه در منطقه قره باغ معرفی کند.
«تویو کلار» نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور قفقاز جنوبی خاطرنشان کرد که این اتحادیه به طور کامل از روند مذاکرات ارمنستان و آذربایجان برای توافق جامع و پایدار بر اساس «اعلامیه آلماتی» در سال 1991 حمایت میکند.
طبق این گزارش، مقامات ارمنستان در حال مذاکره با آذربایجان درباره امکان آغاز [روند] تعیین مرز در منطقه «تاووش» هستند.
خبر مرتبط پاشینیان فاش کرد: تلاش نیروهایی برای گسترش درگیری ارمنستان و آذربایجاننخست وزیر ارمنستان گفت که در جریان درگیریهای مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در می 2021، «نیروهایی» وجود داشتند که به فکر گسترش درگیریها بودند.
در همین حال نخستوزیر ارمنستان اظهار داشت: مرزبانان روسیه پس از تعیین مرز و تحدید حدود، منطقه مرزی استان تاووش ارمنستان را ترک خواهند کرد.
پاشینیان گفته بود: «این بدان معناست که ما خط درگیری نداریم بلکه یک مرز داریم و مرز نشانه صلح است. این موضوع همچنین به این معنی است که مرزبانان ارمنستان و آذربایجان همکاری خواهند کرد و میتوانند به تنهایی از مرز محافظت کنند.»
به گزارش ایرنا، درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر قرهباغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قرهباغ از ابتدای سال 1990 میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوریهای تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال 1994 پس از کشته شدن 30 هزار نفر از 2 طرف متوقف شد.
بحران قرهباغ که در فوریه سال 1988 تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس 1994 ادامه یافت، در ناحیهای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود 6 سال به طول انجامید که طی آن حدود 35 هزار نفر کشته و بیش از 800 هزار نفر نیز آواره شدند.
پس از جنگ دوم قرهباغ در سال 2020 که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا 6 هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در 33 ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.
جمهوری آذربایجان در جریان درگیریهای نظامی 44 روزه سال گذشته توانست سرزمینهای خود در قره باغ که نزدیک به 30 سال تحت اشغال قرار گرفته بود را آزاد کند.
این درگیریهای نظامی با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان در 20 آبانماه 1401 به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده، آغاز کرد.
--> اخبار مرتبط- درخواست مهم گوترش از باکو و ایروان
- پاشینیان فاش کرد: تلاش نیروهایی برای گسترش درگیری ارمنستان و آذربایجان
- ایروان شایعات رسانههای باکو را تکذیب کرد
- تشدید تنش در روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان
- پرده برداری الهام علیاف از علت نشست آمریکا، اروپا و ارمنستان
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.