یک‌شنبه 4 آذر 1403

دیکتاتوری رسانه‌ای غرب به دنبال تک صدایی است / ایستادگی نخبگان رسانه در مقابل دشمن

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دیکتاتوری رسانه‌ای غرب به دنبال تک صدایی است / ایستادگی نخبگان رسانه در مقابل دشمن

لک آبادی با بیان اینکه دیکتاتوری رسانه‌ای غرب به دنبال تک صدایی است، گفت: جمهوری اسلامی با استفاده از توان نخبگان رسانه‌ای می‌تواند در مقابل جریان رسانه‌ای دشمن بایستد، خطر را دفع کند و صدای تک صدایی غرب را نیز به چالش بکشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، سال‌هاست که اتحادیه اروپا از «تحریم» علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند تا شاید با اثر گذاری این تحریم‌ها بتواند دولت و ملت ایران را به زانو درآورد و به اهداف خود برسد، اگرچه این تحریم‌ها فشارهای زیادی به مردم وارد کرده اما در برابر اراده قوی این ملت ناچیز است و نخبگان و دانشمندان این سرزمین همواره راهی برای دور زدن تحریم‌های استکبار پیدا می‌کنند و پرچم کشور را بالاتر می‌برند.

و اما بیست و پنجم آبان ماه امسال بود که تحریم‌های جدید آمریکا علیه فعالان رسانه‌ای در ایران اعمال شد به طوری که واشنگتن شش فعال رسانه‌ای ایران را در فهرست تحریم‌ها قرار داد تا از این طریق بتوانند فشارهایی بر جمهوری اسلامی ایران وارد کند اما باید گفت این تحریم نیز می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق و با همت نخبگان این عرصه بی اثر شود.

در رابطه با تحریم رسانه‌ای و چگونگی مقابله با این نوع تحریم گفتگویی داشتیم با روح الله لک آبادی کارشناس مسائل سیاسی که به شرح زیر آمده است؛

تا چه اندازه تحریم رسانه و چهره‌های رسانه ای شرایط رسانه‌ای و تفوق خبری را به نفع استکبار رقم می‌زند؟

لک آبادی: ما اگر بگوییم تحریم‌ها کلا هیچ اثری ندارد در واقع به دور از واقعیت است چرا که تحریم رسانه و حتی شخصیت‌های رسانه‌ای نیز تاثیر گذار است. تحریم به مثابه یک وجوه و یک عملیات علیه کشور است حال گاهی اوقات عملیات می‌تواند فیزیکی باشد مانند دوران هشت سال دفاع مقدس که همه دنیا بر علیه ایران حضور داشتند ولی گاهی اوقات می‌تواند به شکل اقتصادی و یا روانشناختی باشد.

تحریم‌های رسانه‌ای نیز به عنوان یک عملیات ویژه انجام می‌گیرد و قطعا کارکرد خودش را دارد و اگر ما در مقابل این حمله رسانه‌ای بخواهیم منفعل عمل کنیم قطعا ضربه خواهیم خورد ولی اگر بتوانیم در مقابل این حمله صورت گرفته ابتدا یک برنامه دفاعی داشته باشیم و سپس برنامه های دیگر، می‌توانیم آن را دفع کنیم.

دشمن در تحریم رسانه‌ای معمولا چه نوع رسانه و چه شخصیت‌های رسانه‌ای را مورد هدف قرار می‌دهد؟

کارشناس مسائل سیاسی: غرب همیشه افراد و مجموعه‌هایی را مورد هجوم قرار می‌دهد که اثر بخشی و تاثیرگذاری بیشتری دارند بنابراین صدایی که بیشتر شنیده می‌شود و صدایی که می‌تواند فریاد مظلومیت را در دنیا بهتر به اهتزاز درآورد بیشتر مورد هجوم قرار می‌گیرند.

شهید حاج قاسم سلیمانی یک شخصیت رسانه‌ای نبود و در نگاه اول شخصیت ایشان را رسانه‌ای نمی‌بینید چرا که مرد میدان بود و در وسط میدان کار می‌کرد ولی شهید سلیمانی به تنهایی می‌توانست یک تفکر را در دنیا رهبری کند به همین خاطر دیدید که هم ترور و شهادت ایشان چه هجمه‌ای در رسانه‌های دنیا ایجاد کرد.

فردی مانند حاج قاسم علاوه بر ماموریت ذاتی که خودش داشت به عنوان یک فرد رسانه‌ای در دنیا تبدیل شده بود و آنها تحمل این شخصیت را نداشتند و می‌بینید که گاهی اوقات حتی به ترور فیزیکی هم منجر می‌شود.

آیا جزء ایران کشورهای دیگری هم هدف تحریم رسانه‌ای قرار گرفته‌اند؟

لک آبادی: در مجموع رسانه‌ای که در اختیار غرب است و هر صدایی که در مقابل جهت این صدا و صدای لیبرال در دنیا قرار گیرد مطمئن باشید مورد تحریم قرار می‌گیرد.

در جنگ روسیه و اوکراین شما یک تک صدایی در رسانه غربی مشاهده می‌کردید و به طور رسمی جریان آزاد اطلاعات رسانه‌های غربی سانسور می‌کردند و در یک استبداد خبری عجیبی فرو رفته بودند و خیلی راحت اخبارشان سانسور می‌شد و شما یک روایت را می‌شنیدید بنابراین یک تک صدایی خبری وجود دارد که قطعا هر صدایی که با ساز آنها ناکوک باشد مورد تحریم قرار می‌گیرد و ایران نه اولین کشور است و نه آخرین.

به نظر شما چطور می‌شود با این تحریم‌های رسانه‌ای مقابله کرد؟

کارشناس مسائل سیاسی: ما در مقابل یک هجوم رسانه‌ای قرار گرفته‌ایم و وقتی مورد حمله و هجوم قرار می‌گیریم به طور طبیعی و عقلانی باید هجوم را دفع کنیم یعنی باید یک دفاع دقیق داشته باشیم، آن را دفع کنیم و بعد در زمان مناسب پاسخ محکمی به این هجوم بدهیم.

به عنوان مثال در دوران دفاع مقدس کشور ایران مورد هجوم قرار گرفت و حزب بعث وارد خاک ایران شدند و خرمشهر را اشغال کردند که در مرحله اول همه تلاش ایران و جمهوری اسلامی این بود که دشمن متجاوز را از خاکش خارج کند و این کار انجام و فتح خرمشهر شکل گرفت و در برنامه بعدی ایران وارد خاک عراق شد به طوری که یکی از آرزوهای عراق این بود که خاکی را که از دست داده را پس بگیرد.

در بحث تحریم‌های رسانه‌ای که وجود دارد نیز در مرحله اول باید دفاع صورت گیرد و رسانه و ذهن مخاطبمان را از رسانه‌های غربی پس بگیریم و در مرحله دوم می‌توانیم هجوم بیاوریم و یک بخش از مخاطبانی که در غرب حضور دارند و اتفاقا تشنه شنیدن یک روایت متفاوت از جهان اسلام هستند را به دست بیاوریم.

آیا جمهوری اسلامی تاکنون رسانه‌های معاند را تحریم کرده است؟

لک آبادی: به نظر بنده مدیران وزارت امور خارجه ما در این زمینه سست عمل کرده‌اند چون باید یک واکنش دقیق و تدبیری نسبت به این همه هجمه که علیه جمهوری اسلامی وجود دارد، داشته باشند.

رسانه‌هایی مانند اینترنشنال و رسانه‌های بی بی سی فارسی که لندن دارد از آن‌ها میزبانی می‌کند علیه تمامیت کشور ایران دارند تلاش می‌کنند و حتی طبق قوانین سازمان «آفکام» که تنظیم کننده مقررات رسانه‌ای بریتانیاست و وظیفه نظارت بر رسانه‌های انگلستان و جلوگیری از ترویج خشونت را بر عهده دارد و همچنین وظیفه دارد هر رسانه‌ای که در ذهن مخاطب خشونتی از نظر روانی و فیزیکی ترویج کند آن را حذف کند اما چون یک سیاست دو گانه‌ای وجود دارد می‌بینید که یک رسانه مانند اینترنشنال که در انگستان هم هست هر روز خشونت را ترویج و هر گاه اعتراضات مدنی که در کشور ایران به وجود می‌آید آن را به اغتشاش تبدیل می‌کند.

این رسانه‌ها و حتی بی بی سی فارسی که دارد از سوی انگستان حمایت می‌شوند اعتراض مردم را به خشونت تبدیل می‌کنند و متاسفانه گاهی اوقات با جریان سازی مردم را در مقابل مردم قرار می‌دهند و شما می‌بینید که طی ماه‌های اخیر چه اتفاقی در کشور رخ داد که باید گفت بخش مدیریت این اغتشاشات به عهده همین رسانه‌هاست.

چرا در آفکام هیچ اتفاقی علیه رسانه‌های مذکور نمی‌افتد؟

لک آبادی: به نظر بنده مدیران وزارت خارجه ایران باید در مجامع بین المللی پیگیر این موضوع باشند و یک تصمیم درست، قاطع و به دور از مصلحت اندیشی بگیرند و در واقع شکایت کرده و مجمع بین‌المللی را مجبور کنند تا این رسانه‌ها محدود شوند.

در این راستا آنچه که رسانه‌ای بتواند به طور متقابل شکل بگیرد نبوده و اگر هم بوده کافی نبوده است.

تشکیل بلوک رسانه‌ای کشورهای اسلامی حوزه مقاومت تا چه اندازه در تقابل و رویکرد تحریم استکبار موثر است؟

کارشناس مسائل سیاسی: تحریم رسانه‌ای که از سوی شبکه‌های بین المللی و خزانه داری آمریکا شکل گرفت و یا اتحادیه اروپا امروز آن را افزایش می‌دهد به این دلیل است که دیکتاتوری رسانه‌ای به دنبال تک صدایی است و علی‌رغم تفکر لیبرالی که خودشان می‌گویند ما داریم و مدافع جریان آزاد اطلاعات هستند به ان عمل نمی‌کنند و همه شعار است و در مقام عمل می‌بینیم وقتی رسانه‌های قوی در دنیا وجود دارند و در مقابل صدای آنها قرار می‌گیرند خیلی راحت آنها را سانسور کرده و تلاش می‌کنند که با یک تک صدایی خبری و استبداد خبری رو به رو می‌شویم.

دنیا در حال تغییر هژمونی است و تغییراتی که در دنیا شکل می‌گیرد چه از نظر اقتصادی و چه از نظر دیپلماتیک، نظامی و حتی رسانه‌ای می‌تواند این تغییرات شکل بگیرد و ایران می‌تواند به عنوان یک کشور در یک اتحادیه در شرق و محور مقاومت ایجاد کند و میزبان رسانه‌هایی باشد و پلتفرم‌هایی را طراحی کند و یا شخصیت‌های رسانه‌ای را تعریف کند.

سخن پایانی

لک آبادی: گاهی اوقات می‌شود یک رسانه را سانسور کرد اما سانسور یک شخصیت رسانه کار بسیار سختی است و آن شخص می‌تواند مانند یک رسانه عمل کند، به نظر بنده این باید در دستور کار جمهوری اسلامی، مدیران رسانه‌ای و حتی مدیران وزارت امور خارجه قرار گیرد و بنشینند فکر کنند تا در مقابل این جو استکباری خبری که وجود دارد صف آرایی دقیقی انجام گیرد چرا که ما در مقابل صف آرایی دشمن یک صف آرایی دقیقی را انجام نداده‌ایم.

در مقابل رسانه‌هایی که تلاش می‌کند صدای هدفمند اتحادیه اروپا، غرب، انگلستان و آمریکا باشند و همه یک طرح‌واره و چارچوب دارند و هر کدام از این کشورها یک نقشی را در این طرح‌واره دارند ایفا می‌کنند ما باید برای مقابله با این گستره بنشینم و فکر دقیقی بکنیم.

البته نمی‌خواهم بگویم در این زمینه هیچ کاری انجام نشده بلکه کار انجام شده است. در دفاع مقدس وقتی حزب بعث و صدام به ایران حمله کردند و تمام کشورهای دنیا با حمایت از کشور عراق برخواستند و همه توان خود را گذاشتند تا ایران را نابود کنند اما دیدید نتیجه چه شد.

اگر در این رابطه نیز یک وحدت رویه و اتحاد وجود داشته باشد و نخبگان خلاق همه وارد میدان شوند موفق می شویم و این نیاز به مدیریت کلان دارد که نخبگان رسانه‌ای را دور هم جمع کند. ما در کل ایران افراد درجه یک زیادی داریم که متاسفانه خیلی وقت‌ها در سطح ملی دیده نمی‌شود بنابراین اگر این افراد را دور هم جمع کنیم مطمئن باشید بدون شک برنامه‌هایی دارند و یک سیستمی ایجاد خواهند کرد که نه تنها می‌توانیم در مقابل جریان رسانه ای دشمن بایستیم و خطر را دفع کنیم بلکه صدای تک صدایی غرب را هم به چالش بکشیم.

انتهای پیام /