رانشی که ترکهای آن بر جان مردم "کالپوش" باقی مانده است / بیتدبیری دولت دوازدهم داد مردم را درآورد
رانش زمین در حسینآباد کالپوش بعد از سه سال همچنان خرابیهای آن باقی مانده است و بیتدبیری دولت گذشته موجب نارضایتی مردم این منطقه شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ زمستان 97 شاید تلخترین زمستان برای مردم حسین آباد کالپوش بود، تلخی و سردی که شاید هیچگاه از ذهن مردم این خطه محروم استان سمنان پاک نخواهد شد.
سایه شوم رانشی که بعد از سه سال همچنان بر سر مردم بی پناه این منطقه باقی است و متاسفانه برخی از مردمی که درآمدی نداشته همچنان در همان خانه های ترک برداشته و تخریبی که هرلحظه امکان ریزش مجدد دارد سکونت دارند.
فاجعه رانش زمین حسین آباد کالپوش موجب تخریب 300 خانه یعنی حدود یک سوم حسینآباد شد و و مردم بی خانمان شدهاند، اما هیچ اقدامی از سوی مسئولین صورت نگرفت در حالیکه در همین سال سیل شیراز و ماجرای لرستان و کردستان و... پیش آمد در سمنان و شاهرود و... چادرهای کمک به غرب کشور بنا شد، اما کسی برای کالپوش کمکی نکرد.
البته از دولت تدبیر و امید نیز بیش از این انتطار نمی رفت چراکه بی توجهی به مشکلات مردم در سیل و زلزله و گره زدن همه چیز به تحریم ها جزء لاینفک سیاستهای دولت تدبیر وامید بود و از صف های مرغ و روغن تا رانش زمین در کالپوش هم به برجام ربط داده می شد.
حسن شکاری دهیار روستای حسین آباد کالپوش شاهرود در گفتگو با خبرنگار مرآت گفت: پس از رانش زمین علاوه بر تخریب خانه ها، آسیب های زیر بنایی و خسارت شدید را در بخش ساختمان های دولتی از جمله مدارس، خانه کشتی، سیلو و کتابخانه و.... را نیز شاهد بودهایم.
دهیار روستای حسین آباد کالپوش در ادامه اذعان کرد: متأسفانه پس از گذشت این مدت هنوز در حالیکه مطابق برنامه ریزی و مصوبات استان انتظار می رفت تا این مشکلات به صورت جهادی برطرف شود، اما هیچ یک از این موارد حتی کلنگ زنی نشده و هیچ برنامه ریزی برای آن صورت نگرفته است.
کلاسهای درسی که در انباری تشکیل میشود
شکاری تصریح کرد: تخریب مدارس موجب شده مقاطع تحصیلی مختلف در یک مدرسه تجمیع شده و برخی کلاسها در نمازخانه و یا غذاخوری و انباری برگزار شود که این مسئله باعث پس رفت و آسیب های جدی به دانش آموزان این منطقه شده است.
به گفته شکاری از بین رفتن پاسگاه و کتابخانه موجب شده بالاجبار این فضاها در مکانهای استیجاری و با هزینههای مردمی گنجانده شده و از سوی دیگر مردم خسارت دیده یا مجبور به کوچ شده و یا همچنان در خانههای در حال ویرانی سکوت داشته و تاسیسات آب شرب همچنان روکار و در خیابان رها هستند.
دهیار روستای حسین آباد تسهیلات پرداخت شده را تنها 50 درصد میزان مبلغ کل دانست و بیان کرد: در ماه های گذشته تسهیلات بلاعوض و کم بهره به هر یک از خانوارهای خسارت دیده روستای حسین آباد کالپوش شهرستان میامی به دلیل رانش زمین پرداخت شد، اما تنها 50درصد هزینه ها را دربرمی گیرد ومابقی بردوش خانوارهاست.
وی با بیان اینکه ساخت مسکن در روستای حسین آباد کالپوش با توجه به افزایش قیمت مصالح حدود 500 میلیون تومان هزینه دارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه حدود 60 میلیون وام و 30 میلیون کمک بلاعوض از سوی دولت سیزدهم به خانواده ها پرداخت شده، اما همچنان حدود 200 میلیون تومان برعهده خانواده هاست که قطعا امکان و توان پرداخت هزینه های ان را ندارند و تنها حدود 10 ساختمان ساخته شده است.
شکاری بیان کرد: مردم خسارت دیده در منطقه کالپوش میامی اعتقاد دارند علت وقوع رانش زمین در روستای حسین آباد کالپوش زیاد شدن آب پشت سد واقع شده در کنار روستا است و برخی نیز علت را انفجارهای در عمق 100 متر برای احداث تاج سد می دانند و مطالبه مردم بررسی موضوع برای جبران خسارت است.
دهیار روستای حسین آباد در رابطه با روال تکمیل فازهای ساخت واحدهای مسکونی جدید ابراز کرد: تنها فاز اول ساخت مسکن تکمیل شده ومشکلات گاز و برق آن مرتفع شده اما همچنان مشکل فاضلاب و آب ساکنین منطقه پابرجاست و قولهایی برای حل آن در فروردین ماه نیز داده شده است.
متولیان آب استان سمنان سردرگم هستند
شکاری در مورد مشکل آب حسین آباد اظهار کرد: آب مورد استفاده در روستا نشتی آب سد است و در یک مخرنی بهره برداری می شود و شهرک بالادستی هم موقتا از همین آب استفاده می کند، اما مسئولین برای استفاده از آب چاه وعده هایی داده اند که هیچکدام محقق نشده و از سوی دیگر استفاده مستقیم از آب سد هم نیاز به تصفیه خانه دارد که هنوز بودجهای برای آن اختصاص نیافته است.
دهیار روستای حسین آباد با بیان اینکه نه تنها مسئولین کمکی نکرده بلکه هر روز با شایعه ای نمک روی زخم ما ریخته و زمزمه انتقال بسیاری از مکان ها به گوش می رسد به طوریکه ناجوانمردانه انتظار دارند بسیاری از ساختمان های استیجاری هزینه آن از سوی خود ما پرداخت شود در غیر اینصورت به روستاهای دیگر انتقال داده میشود و الان اجاره بهای بسیاری از ساختمان از محل بودجه دهیاری پرداخت می شود.
وی در نهایت اظهار کرد: فاجعه کالپوش را همه مسئولین دانسته و به آن واقف هستند اما همه چیز روی کاغذ است و در عمل حتی یک کلنگ زنی از ساختمان های دولتی تخریب شده انجام نگرفته و اگر این روند ادامه داشته باشد قطعا از جمعیت 4 هزار نفری کالپوش بسیاری از افراد آن مهاجرت خواهند کرد.
انتهای پیام /