رانش زمین
رانش زمین
کارشناسان میگویند کشور ایران بهعنوان سومین کشور بلاخیز در جهان شناخته شده است؛ بهطوری که همواره در معرض بلایای طبیعی و انسانی نظیر سیل، زلزله، جنگ و آشوب است و مورد تهدید قرار دارد.
هفته گذشته در کشور کنگو وقوع سیل باعث رانش زمین شد.
هفته گذشته بیش از 120 نفر در کینشاسا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو، در پی سیل و رانش زمین، جان خود را از دست دادند. این میان عکسهای زیادی منتشر شد که در عکس منتشر شده از bbc این عکس تکاندهنده میزان خرابیها و شدت حادثه را نشان میداد.
مجموعهای از عکسهای منتخب که روایتگر چند اتفاق متفاوت در روزهای متوالی از سراسر آفریقاست، در این مطلب گردآوری شدهاند.
محقق ایرانی و مدیر فنی مؤسسه ژئوتکنیک نروژ، معتقد است: دوره بازگشت زلزله به سرعت حرکت بین صفحات در دو طرف گسل و سفتی سنگ پایه در اطراف گسلها مربوط میشود و بر این اساس زمان بین دو زلزله بزرگ در تهران میتواند بین 50 تا 500 سال متغیر باشد، ولی هیچ کس نمیتواند پیشبینی کند که زلزله بزرگ بعدی در تهران چه زمانی ممکن است رخ دهد.
بررسیهای انجام شده حکایت از وجود 120 گسل فعال در کشور دارد و رخدادهای لرزهای در ایران ناشی از فعالیت بعضی از گسلهای فعال ایران هستند که در قسمت بالایی پوسته قرار دارند. به اعتقاد دکتر ندیم، محقق حوزه زلزلهشناسی، مرز بین صفحه عربستان و صفحه اوراسیا از فلات ایران در زیر رشته کوههای زاگرس در غرب ایران و در امتداد دریای عمان در جنوب ایران میگذرد. علاوه بر این گسل بزرگ، بسیاری از...
بر اساس برآوردهای سازمان ملل، بارش شدید باران از دوشنبه شب تا اوایل سهشنبه باعث وقوع سیل و رانش زمین در این شهرشد و حداقل 280 خانه را در منطقه مونت - نگافولا کینشازا و بخش بزرگی از بزرگراه اصلی کنگو تخریب کرد.
اداره آتشنشانی و امداد مالزی اعلام کرد که در پی رانش زمین در حومه کوالالامپور پایتخت این کشور حدود 100 نفر در قعر زمین فروافتادند.
گوترش با خانواده های قربانیان و همچنین دولت و مردم کنگو ابراز همدردی کرد و خواستار بهبودی سریع مجروحان شد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد عمیقا از مرگ افراد و خسارات گسترده سیل در کینشازا و تعدادی از استان های کنگو ناراحت است.
دولت کنگو به علت کشتهشدن دستکم 120 نفر در پی وقوع سیلابهای مرگبار، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
گزارشها حاکیست افراد زیادی نیز ناپدیده شدهاند که تعداد دقیق آنها هنوز مشخص نیست.
سرویس هشدار نمونه مشابه خارجی دارد و کشورهای مختلف با نامهای متفاوتی مانند سامانه هشدار زلزله و سونامی یا اختصاراً ETWS یا CBC یا سامانه هشدار عمومی مخابراتی از آن استفاده میکنند.
پس از ارسال هشدار زلزله اپراتور همراه اول در اطلاعیهای ضمن عذرخواهی از مشترکان خود اعلام کرد هیچگونه هک یا نفوذی در شبکه صورت نگرفته و این پیام به دلیل خطای یک تیم تحقیقاتی در ارسال پیام تست سرویس جدید هشدار بلایای طبیعی بوده و تیم تحقیقاتی که در حال تست سرویس هشدار بلایای طبیعی بود به اشتباه پیام را برای جمعی از مشترکان همراه اول در شهر تهران ارسال کرده است.
پس از آن اپراتور همراه اول در اطلاعیهای ضمن عذرخواهی از مشترکان خود اعلام کرد هیچگونه هک یا نفوذی در شبکه صورت نگرفته و این پیام به دلیل خطای یک تیم تحقیقاتی در ارسال پیام تست سرویس جدید هشدار بلایای طبیعی بوده و تیم تحقیقاتی که در حال تست سرویس هشدار بلایای طبیعی بود به اشتباه پیام را برای جمعی از مشترکان همراه اول در شهر تهران ارسال کرده است.