شنبه 3 آذر 1403

پرداخت خسارات از سوی بیمه حوادث طبیعی طی 2 هفته انجام می‌شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
پرداخت خسارات از سوی بیمه حوادث طبیعی طی 2 هفته انجام می‌شود

فیروزی گفت: پرداخت خسارت صندوق بیمه حوادث طبیعی از زمان اعلام خسارت 2 هفته طول می‌کشد، اما به علت نقص در گزارش‌ها ممکن است این زمان طولانی‌تر شود.

در میز اقتصاد امروز موضوع صندوق بیمه حوادث طبیعی مورد بحث قرار گرفت و فیروزی عضو هیئت عامل صندوق بیمه حوادث طبیعی و حیدری منش فرماندار فیروزکوه و آقای شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال: صندوق بیمه حوادث طبیعی چه حوادثی را پوشش می‌دهد؟

فیروزی: بر اساس قانون 8 حادثه که به واحد‌های مسکونی وارد می‌شود، این صندوق مکلف است که جبران خسارت را انجام دهد. سیل، زلزله، صاعقه، سنگینی برق، رانش زمین، سونامی و ریزش کوه حوادثی هستند که بیمه خسارات آن را پرداخت می‌کند.

سوال: چگونه پرداخت خسارت تامین می‌شود؟

فیروزی: دستورالعمل شناسایی خسارت داریم که بر اساس آن نماینده یک استاندار حادثه را ثبت می‌کند و بر اساس گزارش اولیه از زمان خسارت تا پرداخت، دو هفته طول بکشد.

سوال: مردم می‌توانند برای دریافت خسارت خود اظهاری داشته باشند؟

فیروزی: بر اساس دستوری که وزیر اقتصاد صادر کردند، تمام ادارات اقتصاد و دارایی استان‌ها به عنوان نماینده صندوق در استان منصوب شده اند. مردم می‌توانند به استانداری مراجعه کنند. به زودی بر روی سامانه صندوق بیمه حوادث طبیعی امکان اینکه مردم هم ثبت اطلاعات خسارات وارده هم انجام دهند امکان پذیر خواهد شد.

سوال: این موضوع شامل امکان تجاری خواهد شد؟

فیروزی: فعلا در قانون مناطق مسکونی دیده شده، اما این اجازه داده شده بعد از اینکه صندوق مطمئن شد به همه اطلاعات مسکونی دسترسی دارد، سایر واحد‌ها را هم تحت شمولیت قرار می‌دهیم. چون از واحد‌های دیگر حق بیمه‌ای هم گرفته نمی‌شود

سوال: چه میزانی حق بیمه گرفته شده است؟

فیروزی: در حال حاضر از مردم هر ماه 2 هزار تومان و در سال 24 هزار تومان دریافت می‌شود که روی قبوض برق آن‌ها اعمال می‌شود. سهم دولت 76 هزار تومان است. این صندوق از سال 1401 شروع به کار کرده است.

سوال: سقف خسارتی که به مردم پرداخت می‌شود چه میزانی است؟

فیروزی: 30 میلیون تومان است. طبق قانون پیشنهاد حق بیمه با هیئت عامل صندوق است. صندوق برای امسال پیشنهاد 350 هزار تومان را برای حق بیمه داشت و سقف پرداخت خسار به 100 میلیون تومان افزایش پیدا می‌کرد. این در فرایند تصویب قانون بودجه روی 100 هزار تومان مصوب شد. نزدیک به 31 میلیون و 500 هزار انشعاب برق داریم که برای واحد‌های مسکونی است. از این تعداد نزدیک به 5 میلیون از این موارد مربوط به واحد‌های مسکونی تحت پوشش نهاد‌های حمایتی است که طبق قانون صد در صد حق بیمه آن‌ها باید پرداخت شود. مجموع آنچه که دولت و مردم باید پرداخت کنند چیزی در حدود 3 هزار 500 میلیارد تومان خواهد شد. در سال گذشته دولت حدود هزار میلیارد تومان و مردم مجموعا حدود 670 میلیارد تومان پرداخت کردند.

سوال: چه میزان خسارت پرداخت شد؟

فیروزی: تا الان حدود به 2 هزار و 200 واحد مسکونی خسارت پرداخت شده که بر اساس میزان خسارت وارده پرداختی انجام شده است.

سوال: در سیل اخیر چه تعداد واحد مسکونی خسارت دید؟

حیدری منش: با توجه به اینکه در روز چهارشنبه، سیلابی در شرق شهرستان فیروزکوه رخ داد، شاهد خسارت دیدن بخشی از روستا‌ها بودیم. در شهر فیروزکوه 36 واحد تخریبی و 35 تخریب روستایی داشتیم. برآورد ما از خسارت 447 میلیارد تومان خسارت در حوزه‌های مختلف است که 55 میلیارد تومان مربوط به بخش روستایی و در بخش شهری 63 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

سوال: در اصفهان روند ثبت خسارات حوادث طبیعی چگونه است؟

شیشه فروش: به علت استقرار سامانه‌های ناپایدار جوی، طی روز‌های گذشته 8 سیلاب را داشتیم که به علت شدت سیلاب چهار نفر جان خود را از دست دادند. خسارات زیادی به بخش‌های مختلف وارد شد و جمع بندی خساراتی که داشتیم بیش از 500 میلیارد تومان در بخش‌های مختلف بوده و در بخش مسکن 138 واحد مسکونی در شهر و روستا آسیب دیده اند که جمعا به 50 میلیارد تومان می‌رسد.

سوال: در زلزله خوی چه میزانی پرداخت شد؟

فیروزی: طبق انچه تکلیف شده به صندوق تمام پرداخت‌ها به تفکیک افراد به بیمه مرکزی باید ارسال شود که به چه شخصی چه میزانی پرداخت شده است. در خصوص زلزله خوی حدود هزار و شیصد واحد پرداخت خسارت شده که به نسبت درصد تخریب پرداختی انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه