راهکار مهم قرآن برای حل مشکلات جهان
استاد عباس سلیمی با طرح این پرسش که «چرا جوامع بشری گرفتارند؟» راهکار قرآن کریم در حل مسائل جهان را تبیین کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، استاد عباس سلیمی، قاری پیشکسوت، امروز دوشنبه اول بهمن ماه در همایش شورای عالی قرآن شهرداری تهران طی سخنانی مهم به بیان نکاتی کلیدی درباره چالشهایی که جوامع بشری با آن مواجه هستند، پرداخت.
او با استناد به فرمایش پیامبر عزیز اسلام، بیان کرد: زندگی بدون قرآن بیثمر و مانند خانهای متروکه و ویران است. این موضوع به وضوح نشاندهنده اهمیت قرآن در زندگی بشر است.
سلیمی ادامه داد: در زندگی تلاش میکردم به مجامع دینی کمک کنم، اما گاهی اوقات تنها کاری که میتوانستم انجام دهم، تعارف قند در کنار چای بود. در این راستا، تلاش برای توجه به کودکان، امری بسیار مهم است، زیرا بیتوجهی به آنان میتواند خطرناک باشد. هرچند برخی از مردم از کارهای کوچک تشکر میکردند و دعا میکردند.
همافزایی برای برافراشتن پرچم قرآن در تهراناو خاطرنشان کرد؛ در دوران کودکی، از پیرمردی که قند را تعارف کردم، جملهای شنیدم که در ذهنم ماند: «انشاءالله کاسه چه کنم چه کنم دستت نگیری».مادر بزرگوارم این جمله را به معنای این میداند که خداوند شما را بیمعنا و درمانده نکند و این نکته را بسیار ارزشمند تلقی کرد.
به عقیده استاد سلیمی، جوامع بشری باید درباره وضعیت خود فکر کنند و به دنبال چرایی این مشکلات و نحوه برونرفت از آنها باشند. او به آیه 124 سوره طاها اشاره کرد که خداوند در آن میفرماید، «و من اعرض عن ذکری فان الله معیشه زنکا». این آیه نشاندهنده این است که علت اصلی بدبختیها و نابسامانیها، دوری از خدا و بیگانگی با قرآن است.
سلیمی بیان کرد: آیت الله جوادی آملی نیز در تفسیر این آیه متذکر میشود که دوری از خدا و بیگانگی با قرآن، دو عامل اصلی مشکلات ماست. همچنین در برخی روایات، ولایت علی بن ابیطالب علیهالسلام نیز ذکر شده که نشان میدهد هر کس از ولایت امام علی دور شود، خوشبختی را در زندگی نخواهد دید.
او با تأکید بر اهمیت قرآن و ولایت، به جامعه قرآنی نسبت به مسؤلیتهای خود در برابر مشکلات جهان هشدار داد و گفت: این وضعیت تا زمانی که به این موارد توجه نشود، ادامه خواهد داشت. پیامبر میفرماید: اگر زندگی سعادتمندان را میخواهید، خوشبخت باشید و اگر طالب مرگ شهیدان هستید، در روز قیامت در رحمت خدا باشید.
این استاد قرآن کریم ادامه داد: قرآن معلم انسان است و باید این جایگاه را به خوبی درک کنیم. روایتی از پیامبر (ص) مشهور است که فرمود: "قرآن را بیاموز و به دیگران آموزش بده." زیرا در ازای هر حرفی که از قرآن به دیگران بیاموزید، خداوند برای شما ده پاداش مینویسد.
او همچنین اشاره کرد: معلمین قرآن باید قدر این جایگاه رفیع را بدانند و هیچگاه آن را عوض نکنند.
استاد سلیمی در انتها به این نکته اشاره کرد که فرشتگان عرش الهی در روز قیامت همانند طواف مردم گرداگرد کعبه، بر گرد مزار معلمین قرآن طواف خواهند کرد و از اینرو تأکید کرد که نباید لحظهای فکر کنیم که ما حداکثر بهرهوری خود را ارائه دادهایم و تکلیف دیگری نداریم، زیرا پیامبر میفرماید: «هیچ کس نمیمیرد مگر اینکه بعد از مردن، پشیمان میشود.»
او با تأکید بر اینکه همه باید قدر این سه عامل را بدانند، گفت: جهان به دلیل دوری از قرآن و ولایت دچار چالشهای جدی است و بر ماست که در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.