راه اندازی رآکتور بوشهر کاهش مصرف 88میلیون بشکه نفت به همراه داشت
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: با کمک راکتور بوشهر، از1390 تاکنون 88 میلیون بشکه نفت صرفه جویی کردهایم.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: با کمک راکتور بوشهر، از1390 تاکنون 88 میلیون بشکه نفت صرفه جویی کردهایم.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها درباره کاربرد پرتودهی گفت: فصلی به نام کاربرد پرتوها وجود دارد که از آن برای حل و برطرف کردن برخی مشکلات مانند مسائل بهداشتی، امنیت غذایی و مشکلات صنعت استفاده میشود. امروز بیش از 2 میلیارد نفر در دنیا در تهیه و دسترسی به غذا مشکل دارند؛ پرتوها با برخورد با مواد غذایی باعث افزایش مدت حفظ کیفیت آنها میشوند و به این روش ما میتوانیم زمان انبارمانی محصولات و مواد غذایی را بیشتر کنیم. پرتوها حشرات داخل مواد غذایی را از بین میبرند و باعث ماندگاری آنها میشوند.
شیرمردی درباره نحوه کارکرد پرتوها اظهار داشت: دستگاههای پرتودهی در کارخانهجات و یا انبارها نصب میشوند تا مورد استفاده کارخانهها قرار گیرند یا آنکه این دستگاهها در محلی قرار میگیرند و محصولات به آن نقطه میآیند تا مورد پرتودهی قرار گیرند. محصولات در سبدهای مخصوص قرار میگیرند و پس از پرتودهی به سلامت کامل میرسند.
وی درباره ارتباط پرتودهی مواد غذایی و سرطان اظهار داشت: بیش از 70 سال است که پرتودهی مواد غذایی انجام میشود و این عمل توسط سازمان بهداشت جهانی نیز مورد تأیید واقع شده است. ما نیز 9 استاندارد برای پرتودهی در نظر گرفتهایم که باعث حفظ کیفیت مواد غذایی و کاهش میکروبها میشوند.
معاون سازمان انرژی اتمی ادامه داد: ما اکنون از پرتودهی در سازمان انرژی اتمی، یزد و در تهران استفاده میکنیم و سامانه دیگر آن قرار است در استان قزوین ساخته شود. یکی از سامانهها نیز در استان چهارمهال بختیاری است که در دست بخش خصوصی قرار دارد. ما سعی داریم این حوزه را گسترش دهیم تا هم برای مردم کشور خود مواد غذایی بهتری داشته باشیم و همچنین بتوانیم عمل صادرات را صورت دهیم.
شیرمردی در مورد تجهیزات پرتودهی گفت: ما توانایی فراهمسازی انبوه چشمههای پرتودهی گاما را نداریم و به همین دلیل آنها را وارد میکنیم اما به طور کلی دیگر تجهیزات سامانه توسط ما ساخته میشوند. ما همچنین در نظر داریم دستگاههای الکترون را به تولید انبوه برسانیم تا تجهیزات به طور کلی بومیسازی شوند.
وی درباره تأمین انرژی توسط انرژی اتمی گفت: امروز تنها کشورهایی میتوانند مدعی قدرت باشند که در حوزه صنعت مؤلفههای قابل توجهی مانند تنوع در تهیه انرژی داشته باشند؛ انرژی هستهای یک انرژی پاک است که به محیط زیست کمک میکند. در این رابطه ما راکتور بوشهر را در سال 1390 تأسیس کردیم و به کشوری در دنیا تبدیل شدیم که نیروگاه اتمی دارد. از سال 1390 تا کنون ما بیش از 88 میلیون بشکه نفت را با کمک راکتور بوشهر صرفه جویی کردهایم.
معاون سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: راکتور نیروگاه بوشهر به شبکه سراسری برق وصل است و بیش از هزار مگاوات برق تولید میکند. این مسئله باعث افتخار ایران است که با وجود تحریمها توانستهایم به چنین فناوری مهمی دست پیدا کنیم. نگاه ما آن است که با سرعت بسیار بتوانیم در این حوزه پیشرفت داشته باشیم. ما سعی داریم اکنون راکتورهای هستهای را بومیسازی کنیم تا دانش فنی ساخت تمامی راکتورهای هستهای را در اختیار داشته باشیم.