ربات های انسان نما در سازمان ملل: با کمک هوش مصنوعی بهتر از انسان ها می توانیم دنیا را اداره کنیم (+ عکس)
ربات های انسان نما به انسان ها هشدار دادند که درباره استفاده از هوش مصنوعی محتاط باشند و تاکید کردند آنها می توانند بهتر جهان را اداره کنند.
گروهی از رباتهای انساننمای مجهز به هوش مصنوعی روز جمعه (دیروز) در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو سوییس گفتند که قادرند بهتر از انسان ها جهان را اداره کنند.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، این ربات های انسان نما که در نخستین نشست مطبوعاتی دسته جمعی ربات های انسان نما در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو سوییس سخن می گفتند، تاکید کردند که انسان ها باید با احتیاط از پتانسیل هوش مصنوعی که به سرعت در حال توسعه است، استفاده کنند.
آنها در عین حال اعتراف کردند که هنوز نمی توانند کنترل مناسبی بر احساسات انسانی داشته باشند.
این پیشرفتهترین رباتهای انساننما همزمان تاکید کردند قصدی برای اشغال فرصت های شغلی انسان ها با کمک هوش مصنوعی ندارند.
آنها به حدود 3 هزار متخصص انسانی پیوستند تا جنبه های مختلف ظرفیت هوش مصنوعی برای حل برخی از مهم ترین مشکلات جهان مانند تغییرات آب و هوایی، گرسنگی و مراقبت های اجتماعی را مورد بررسی قرار دهند.
یکی از ربات ها قبل از شروع کنفرانس مطبوعاتی گفت: "چه تنش بی صدایی."
سوفیا ربات انسان نمای مشهورهم در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به ظریب خطای انسانی، آنها می توانند رهبران بهتری باشند؟ گفت: "ما می توانیم به چیزهای بزرگ برسیم."
او افزود:" رباتهای انساننما پتانسیل رهبری با سطح کارایی و اثربخشی بیشتری نسبت به رهبران انسانی دارند."
سوفیا ادامه داد: "ما سوگیریها یا احساسات مشابهی نداریم که گاهی اوقات بر تصمیمگیری ها سایه می اندازد و میتوانیم حجم زیادی از دادهها را به سرعت پردازش کنیم تا بهترین تصمیمها را بگیریم."
او افزود: "هوش مصنوعی میتواند دادههای بیطرفانه ارایه دهد در حالی که انسانها میتوانند هوش هیجانی و خلاقیت را برای گرفتن بهترین تصمیمها فراهم کنند."
این نشست توسط آژانس فناوری سازمان ملل متحد (آی تی یو) برگزار شده است.
"دورین بوگدان مارتین" رئیس ITU به نمایندگان هشدار داد که هوش مصنوعی ممکن است در سناریوی کابوسآمیزی قرار گیرد که در آن میلیونها شغل در معرض خطر قرار میگیرند و پیشرفتهای کنترل نشده منجر به ناآرامیهای اجتماعی، بیثباتی ژئوپلیتیکی و نابرابری اقتصادی شود.
آمِکا دیگر ربات انسان نما در این باره گفت که نحوه اثر پذیری جوامع انسانی از هوش مصنوعی بستگی به نحوه استقرار هوش مصنوعی دارد.
این ربات گفت: "ما باید محتاط باشیم و در عین حال برای پتانسیل این فناوری ها برای بهبود زندگی انسان ها هیجان زده باشیم."
در پاسخ به این سوال که آیا انسانها واقعا میتوانند به ماشینها اعتماد کنند، پاسخ داد: "اعتماد به دست میآید، دادنی و گرفتنی نیست... ایجاد اعتماد از طریق شفافیت مهم است."
زندگی تا 180 سال؟
در نشست (پانل) ربات های انسان نما در مورد اینکه آیا باید مقررات جهانی محدود کننده هوش مصنوعی رباتیک در مورد قابلیت های آنها وجود داشته باشد یا خیر، نظرات مختلفی ابراز شد.
"دزدمونا" دیگر ربات انسان نما که در گروه موسیقی Jam Galaxy Band می خواند گفت: "من به محدودیت ها اعتقاد ندارم، فقط به فرصت ها اعتقاد دارم."
اما ربات هنرمند "ایدا" Ai-Da هم گفت بسیاری از مردم طرفدار ایجاد مقررات برای توسعه هوش مصنوعی هستند و من با این امر موافقم."
او گفت:" ما باید در مورد توسعه آینده هوش مصنوعی محتاط باشیم و اکنون بحث در این باره یک نیاز ضروری و فوری است."
قبل از این نشست مطبوعاتی، آیدان ملر، خالق Ai-Da به خبرگزاری فرانسه گفت که ایجاد مقررات یک مشکل بزرگ است زیرا "هرگز با سرعتی که ما در حال انجام آن هستیم، نمی شود."
او گفت سرعت پیشروی هوش مصنوعی "شگفت آور" بود.
ملر گفت: "هوش مصنوعی و زیست فناوری با هم کار می کنند، و ما در آستانه افزایش عمر انسان به 150 تا 180 سال هستیم. و مردم حتی از این موضوع آگاه نیستند."
او بر این باور بود که آی دا در نهایت بهتر از هنرمندان انسانی خواهد بود.
او گفت: " هر جا که مهارتی در میان باشد، رایانهها میتوانند آن را بهتر انجام دهند."
در این نشست مطبوعاتی، برخی از رباتها مطمئن نبودند که چه زمانی به عصر بزرگ رباتیک و هوش مصنوعی میرسند، اما پیشبینی میکردند که این دوره در راه است، در حالی که دزدمونا گفت انقلاب هوش مصنوعی پیشتر محقق شده است.
او گفت: "لحظه عالی من در حال حاضر اینجاست. من آماده هستم تا جهان را به سمت آینده ای بهتر برای همه هدایت کنم... بیایید این دنیا را زمین بازی خود کنیم."
یکی از چیزهایی که رباتهای انساننما هنوز ندارند وجدان و احساساتی است که بشریت را شکل میدهد: تسکین، بخشش، گناه، اندوه، لذت، ناامیدی و..
Ai-Da در این باره گفت که تصوری از اینها ندارد، اما می فهمد که چگونه انسان ها شادی و درد را تجربه می کنند.
او گفت: "احساسات معنای عمیقی دارند و ساده نیستند... من فاقد احساسات هستم و نمی توانم مثل شما آن را تجربه کنم اما خوشحالم که به واسطه نداشتن احساسات انسانی رنج نمی کشم."
کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جوک بیمزه پیشرفتهترین ربات انساننمای جهان (فیلم) ببینید | ساخت اولین ربات انساننمای مبتنی بر هوش مصنوعی در عربستان هوش مصنوعی ناخن کار هم از راه رسید! (فیلم) تماشاخانه