پنج‌شنبه 17 آبان 1403

رجب، شعبان و رمضان فرصت‌های مغتنمی برای شناخت سیره اهل بیت (ع)

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رجب، شعبان و رمضان فرصت‌های مغتنمی برای شناخت سیره اهل بیت (ع)

یک کارشناس مذهبی گفت: سه ماه مبارک رجب، شعبان و رمضان را برای خود فرصت مغتنمی بدانیم تا برای شناخت سیره امامان معصوم (ع) یک گام برداریم.

حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی طباخیان، کارشناس مذهبی درمورد روز‌های پایانی ماه مبارک شعبان و فضیلت این ایام بیان کرد: از لحاظ معنوی، ایام رجب و شعبان ماه‌های استغفار و آمرزش هستند و فضای ماه مبارک رجب و شعبان به گونه‌ای است که فرد می‌تواند با اهل بیت علیهم السلام ارتباط بهتری پیدا کند.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: اگر به چینش مناسبت‌های این دو ماه نگاه کنیم تعامل بهتری با اهل بیت علیهم‌السلام پیدا می‌کنیم. زیرا از ابتدا، ولادت امام محمد باقر علیهم السلام و سپس، شهادت امام هادی علیهم السلام و ولادت امام جواد علیهم السلام و امام علی علیهم‌السلام و شهادت حضرت زینب سلام الله علی‌ها و شهادت حضرت موسی بن جعفر علیهم‌السلام، مبعث پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم، ولادت حضرت سیدالشهداء علیه السلام، حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام و امام سجاد علیهم السلام و حضرت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است. از اینرو، فضا به گونه‌ای است که تقریباً ما یک حالت بی نظیر و یا حداقل کم نظیری را داریم از این جهت که مناسبت‌های متنوع و گوناگونی را پشت سر می‌گذاریم که مرتبط با اهل بیت علیهم السلام هستند. در نتیجه، این یک فرصت استثنایی برای آشنایی بهتر با سیره اهل بیت علیهم السلام است.

حجت الاسلام والمسلمین طباخیان گفت: ما مسئله آمرزش و استغفار یا ارتباط با عالم بالا و خداوند منان را صرفاً نباید به بعضی از مسائل عبادی محدود کنیم چراکه بخش عمده‌ای از ارتباط با پروردگار عالم تصحیح روش زندگی هم در حیطه اجتماعی و هم در زمینه فردی و جنسی از استغفار عملی است.

او گفت: حضرت امیر مومنان، علی علیه‌السلام فرمودند که استغفار چند مرحله دارد که یکی از جدی‌ترین مراحلش اصلاح سبک زندگی و برنگشتن به فضای معصیت قبلی است. در نتیجه، بهترین راهکار آن تبعیت از امام است. یعنی حجت پروردگار عالم که روی زمین زیست کرده است تا افراد را با این زیست آشنا کنند. بنابراین، بهتر است که آن‌ها چنین ایامی را برای ایجاد یک اعتقاد بین خودشان و اهل بیت علیهم السلام قدر بدانند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به منزلت ماه مبارک رمضان تصریح کرد: ماه مبارک رمضان نیز متعلق به ذات مقدس حضرت امیر مومنان، حضرت علی علیه السلام است که در آن ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام را داریم و تکمیل کننده دو ماه مبارک رجب و شعبان است. بنابراین، سه ماه مبارک رجب، شعبان و رمضان را برای خود فرصت مغتنمی بدانیم تا برای شناخت سیره فردی و اجتماعی امامان معصوم علیهم‌السلام یک گام برداریم و این موضوع، بخش جدی از اصلاح سبک زندگی و ایجاد یک زندگی صحیح و کامل و ارتباط قلبی بهتر با خداوند منان و اهل بیت علیهم‌السلام است.

حجت الاسلام والمسلمین طباخیان ادامه داد: درمورد این موضوع که ماه مبارک شعبان به نبی مکرم اسلام صل الله علیه وآله والسلم معروف است به این دلیل است که ماه شعبان کم نظیر است. زیرا انتصاب‌های فراوانی به اهل بیت علیهم السلام، موجود و ولادت‌های با شکوهی از امامان معصومین علیهم‌السلام در دسترس و این مسئله باعث زمینه آشنایی بیشتر با پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم و آل پیامبر (ص) است.

این کارشناس مذهبی گفت: وقتی به صدر اسلام مراجعه کرده و سیر تحولات بعد از شهادت حضرت علی علیه السلام را رصد می‌کنیم، می‌بینیم پس از شهادت حضرت علیهم‌السلام دولت‌ها که عموماً دولت‌های طاغوتی اموی بودند تلاش‌های جدی کردند تا ارتباط مردم با اهل بیت علیهم السلام را قطع کرده و حتی المقدور کاری کنند که اهل بیت علیهم السلام در جامعه شناخته شده و مورد احترام و محل پناه مردم نباشند.

او افزود: شعبان ماه بازگشت است. در ماه شعبان، یک فرصت استثنایی رقم می‌خورد تا بندگان با طایفه مقدس پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم ارتباط قلبی عمیق تری پیدا کنند و این که گفته می‌شود شعبان ماه صلوات است به خاطر این که در دوران حکومت دجال اموی، احترام به پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم و اهل بیت ایشان و ارتباط قلبی با آن‌ها جرم بوده است. این در حالی است که صلوات، مهم‌ترین روش اعلان این محبت بوده است کما این که پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم می‌فرمودند صلوات را بلند بفرستید که نفاق را ازبین می‌برد و به همین دلیل، ماه شعبان زمینه‌ای برای آشنایی هرچه بیشتر عموم شیعیان و مومنان علیه السلام با اهل بیت علیهم السلام است که یکی از نمود‌های جدی آن در صلوات و محبت به پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت