شنبه 3 آذر 1403

رستم قاسمی: برنامه دیگری جز حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رستم قاسمی: برنامه دیگری جز حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارم

تهران - ایرنا - وزیر پیشین نفت که به گفته خودش هنوز برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام نامزدی نکرده است، در پاسخ به سوالی درباره احتمال اینکه شهردار تهران شود، گفت که غیر از نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری پلان دیگری ندارد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، «رستم قاسمی» با حضور در نشست خبری در محل باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به انگیزه‌های نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری 28 خرداد با اشاره به کارنامه خود در زمان جنگ تحمیلی و دوران سازندگی، گفت: من یک کارنامه و یک برنامه دارم. کارنامه من به عنوان یک نیروی بسیجی و عضو سپاه در دفاع مقدس در حوزه اقدامات مهندسی رزمی جنگ بود و پس از پایان جنگ هم بلافاصله برنامه بازسازی و سازندگی در کشور شروع شد. بازسازی و سازندگی از این جهت قابل تفکیک است که شهرهای استان‌های آسیب دیده باید بازسازی می‌شدند و برخی دیگر از زیرساخت‌ها هم باید ساخته می‌شد.

داوطلب نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: تا پیش از انقلاب همه طرح‌های متوسط و بزرگ کشور مانند سدها و پالایشگاه‌ها و آزادراه ها را خارجی ها می‌ساختند، اما معتقد بودیم در کشور این توانمندی به ویژه در نیروهای مستعدی که در جنگ آموزش دیده و تجربه داشتند، وجود دارد. امام خمینی (ره) هم در شروع بازسازی‌ها جمله ای مبتنی بر این تفکر فرمودند که ما می‌توانیم. در همین راستا نیروهای مهندسی رزمی باید در مسیر بازسازی کشور قرار می‌گرفتند و مهم‌ترین موضوعی که در آن زمان به منظور بازسازی کشور باید مدنظر قرار می گرفت؛ این بود که طلسم «نمی‌شود و نمی‌توانیم» را بشکنیم و فرمایش «ما می‌توانیم» حضرت امام (ره) را به عمل تبدیل کنیم. همین دلیل در همه عرصه‌ها حضور پیدا کردیم. برای مثال سد کرخه ساخته شد و پس از آن صدها سد در کشور ساخته شد و طلسم ساخت سد شکسته شد.

قاسمی با اشاره به اینکه در حوزه صنعت و معدن، مسکن، انرژی و حتی کشاورزی طرح های بزرگ این کشور را در دستور کار قرار داده و اجرا کردیم، گفت: در دوره آبرسانی به شهر تهران دو راهکار برای تامین آب وجود داشت اما آن زمان بسیاری معتقد بودند که دانش فنی این کار و ساخت سازه‌های زیرزمینی و تونل‌ها در کشور وجود ندارد و این دانش را فقط آلمان و اتریش و بعضی کشورهای خاص دارند. ما معتقد بودیم که این کار توسط ایرانی‌ها شدنی است، حتی خیلی از دوستان ما در سپاه هم گفتند که این کار پر ریسک است و اگر به موقع انجام نشود ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید. ما این کارو شروع کردیم از سد لار طرح آبرسانی برای شرق تهران را شروع کردیم و تونل‌های زیادی زده شد با انتقال آب سد لار مشکل آب آشامیدنی شهر تهران را حل کردیم.

وی ادامه داد: در آن مقطع با وجود کمبود تجهیزات کار انجام شد و پس از این اتفاق دهها طرح آبرسانی به شهرهای مختلف کشور انجام شد و حتی انتقال آب‌روان ها هم ساماندهی شد و این نمونه کارهای بزرگی بود که انجام شد. در حوزه دریا 3 هزار کیلومتر مرزهای آبی داریم که مزیت ژئوپلیتیکی بسیار مهمی برای کشور است. اما متاسفانه ما بنادر متوسط هم نداشتیم و پس از انقلاب و رفتن شرکتهای سازنده باید این بنادر ایجاد می‌شد. نیاز به بندر بزرگ در عسلویه بود و هیچ کس باور نداشت که این بندر عظیم و چند منظوره در ایران توسط ایرانیان طراحی و ساخته شود که قرارگاه خاتم الانبیا آن را انجام داد و به موقع هم انجام داد. بعد از آن بندر شهید رجایی ساخته شد و به ظرفیت کانتینری کشور اضافه کرد و پس از آن بندر شهید بهشتی در چابهار و شمال کشور ساخته شد.

وزیر پیشین نفت افزود: در حوزه هایی مانند حوزه فولاد، سیمان، مس، آزاد راهها، راه‌آهن و تقریبا در حوزه‌های متعدد زیرساختی ما به عنوان نمونه طرح های بزرگ کشور را ساختیم که بعدها بخش‌خصوصی هم نشان داد که در این زمینه توانمندی دارد و این طلسم اعتماد به داخلی سازی و باور داخلی سازی شکسته شد. استعداد نیروی انسانی که در دنیا جزو کشورهای برتر هستیم؛ ثابت کرد که ما در کشور توانمندی داریم. زیرساخت‌های بسیار مهم و بزرگی در کشور وجود دارد که امروزه به دلیل مشکلات معیشتی برای مردم جاذبه ندارد. کارهای بسیار بزرگی در داخل کشور در حوزه زیرساختی انجام و ما می‌توانیم به توانستن تبدیل شده است.

ادامه دارد...

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*