سه‌شنبه 6 آذر 1403

رسوایی اطلاعاتی جدید دولت آمریکا / زلنسکی از کمک‌های واشنگتن دزدی می‌کرد!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
رسوایی اطلاعاتی جدید دولت آمریکا / زلنسکی از کمک‌های واشنگتن دزدی می‌کرد!

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ "اندیشکده کوئینسی" در گزارشی با اشاره به افشای شمار قابل توجهی از اسناد محرمانه و جاسوسی پنتاگون و نشت آن‌ها به فضای مجازی، به طور خاص سعی کرده پیام‌ها و مسائل مهمی که در قالب اطلاعات فاش شده مورد اشاره قرار گرفته را تحلیل و ارزیابی کند. اندیشکده کوئینسی در گزارش خود می‌نویسد: «اسناد محرمانه و جاسوسی دولت آمریکا که به تازگی به فضای مجازی نشت کرده اند...

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ "اندیشکده کوئینسی" در گزارشی با اشاره به افشای شمار قابل توجهی از اسناد محرمانه و جاسوسی پنتاگون و نشت آن‌ها به فضای مجازی، به طور خاص سعی کرده پیام‌ها و مسائل مهمی که در قالب اطلاعات فاش شده مورد اشاره قرار گرفته را تحلیل و ارزیابی کند.

اندیشکده کوئینسی در گزارش خود می‌نویسد: «اسناد محرمانه و جاسوسی دولت آمریکا که به تازگی به فضای مجازی نشت کرده اند و در مورد موضوعات مختلف نظیر جنگ اوکراین و همچنین فعالیت‌های جاسوسی دولت آمریکا در اقصی نقاط جهان هستند، بار دیگر یک نکته را برجسته می‌سازند که البته بسیاری آن را از قبل می‌دانستند: ایالات متحده آمریکا و ناتو به نحو گسترده و قابل توجهی اقدام به تسلیح اوکراین و ارائه آموزش‌های نظامی به آن می‌کنند و در عین حال، اطلاعات زیادی را نیز در اختیار نیرو‌های مسلح اوکراینی قرار می‌دهند.

بدونِ این کمک ها، اوکراین از شانس چندانی جهت تقابل با روسیه برخوردار نبود. بر اساس اسناد محرمانه جدید منتشر شده، پنتاگون بهترین زمان برای انجام حملات غافگیر کننده اوکراین علیه روسیه را اواسط ماه مِی دانسته است. زمانی که گِل‌های ناشی از باران‌های بهاری، خشک می‌شوند. باید توجه دشته باشیم که زمین‌های گِلی به دلیل بارش‌های فراوان در اوکراین، یکی از اصلی‌ترین و مهمترین موانع جابجایی نیرو‌ها و ادوات در خاک این کشور هستند.

با این وجود، رسوایی اخیر نشت اطلاعات محرمانه نهاد‌های جاسوسی و اطلاعاتی دولت آمریکا، جزئیات جذاب دیگری را نیز مطرح می‌کند که توجه به آن‌ها هم جالب و مهم است. به عنوان مثال میزان تلفات اوکراین‌ها در قالب جنگ با روسیه بیشتر ارزیابی شده است. اگرچه این نکته قید شده که ارزیابی‌ها در این رابطه چندان هم قابل اتکا نیستند.

بلافاصله پس از نشت اسناد محرمانه و جاسوسی دولت آمریکا به فضای مجازی، وزارت دادگستری آمریکا تحقیقات گسترده‌ای را جهت شناسایی مبدا نشت اطلاعات آغاز کرده است. یکی از نکاتی که در قالب اسناد محرمانه و جاسوسی دولت آمریکا به آن اشاره شده این است که ناتو مسوولیت آموزش و مجهز کردن 9 تیپ ارتش اوکراین را جهت انجام حمله علیه مواضع نیرو‌های روسی در ماه‌های آتی، برعهده دارد. آموزش این نیرو‌های نظامی نه فقط توسط غرب بلکه توسط 71 پرسنل نظامی آمریکایی انجام می‌شود که اکنون در خاک اوکراین حضور دارند. البته که 97 افسر عملیات‌های ویژه ناتو نیز در این فرآیند درگیر هستند.

افشای اطلاعات محرمانه مرتبط با این تیپ‌ها سبب شده تا نگرانی‌های جدی در مورد فعالیت‌های آتی آن‌ها و کنشگری مناسب روس‌ها در تقابل با نیرو‌های مذکور ایجاد شود. مساله‌ای که می‌تواند پیروزی‌های قابل توجهی را برای روسیه در میدان‌های جنگ با اوکراین به ارمغان بیاورد و البته که واکنش‌های آمریکا و غرب را به همراه داشته باشد که همه این‌ها در کنار هم می‌توانند سطح تنش‌ها با محوریت جنگ اوکراین را به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش دهند.

یکی از نکات قابل تامل که در اسناد محرمانه لو رفته دولت آمریکا نیز موجب جلب توجه می‌شود این است که کنگره آمریکا، افکار عمومی آمریکا و متحدان این کشور در ناتو، هیچکدام در مورد اینکه نیرو‌های آمریکایی و یا ناتو در خاک اوکراین حضور دارند، اطلاع نداشته اند و این اقدام در سکوت محض خبری صورت گرفته است. در این راستا، دولت فرانسه قویا طرح این گزاره که نیرو‌های ویژه فرانسوی در قالب نیرو‌های ناتو، در خاک اوکراین حضور دارند را تکذیب کرده است.

از این منظر، افشای این قبیل مسائل در قالب اسناد لو رفته اخیر نهاد‌های اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا، دغدغه‌های جدی را در مورد ماهیت قانونی و دموکراتیک اقدامات و رویه‌های پشت پرده دولت‌های غربی برانگیخته و سبب شده همین حالا نیز صحبت از انجام تحقیقات مبسوط توسط نهاد‌های قانونی کشور‌های مذکور جهت کشف واقعیت‌های میدانی شود.

بر اساس اسناد محرمانه فاش شده دولت آمریکا، موفقیت اوکراین در مقابله با حملات موشکی ارتش روسیه علیه مواضع خود با استفاده از سامانه‌های پدافند هوایی، موجب شده تا این کشور بخش قابل توجهی از ذخایر موشک‌های سامانه پدافندی اس 300 خود را که به جا مانده از دوران اتحاد جماهیر شوروی است، از دست بدهد. بر اساس اسناد پنتاگون اینگونه استدلال شده که هیچ بعید نیست اوکراینی‌ها در ماه جاری میلادی، کلیه ذخایر موشک‌های اس 300 خود را از دست بدهند. موضوعی که عملا آمریکا را نیز در یک معمای بزرگ گرفتار کرده است.

در واقع، مقام‌های ارشد این کشور اکنون از خود می‌پرسند که آیا آن‌ها باید موشک‌های پاتریوت بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند؟ مساله‌ای که می‌تواند سیلو‌های تسلیحاتی خودِ آن‌ها را نیز با تهدیدات جدی رو به رو کند و یا دستِ برتر روسیه در انجام حملات موشکی علیه تاسیسات مهم اوکراین را بپذیرند.

اسناد فاش شده همچنین به جاسوسی‌های گسترده دولت آمریکا علیه روسیه نیز اشاره می‌کنند و به طور خاص از شنود‌های اطلاعاتی این کشور علیه کرملین خبر می‌دهند. آن‌ها همچنین به جاسوسی‌های گسترده آمریکا از متحدان نزدیکش همچون کره جنوبی، و انگلستان نیز اشاره دارند. البته که این مساله نیز چندان شکفت انگیز نیست، زیرا پیشتر هم گزارش‌های مختلفی مثلا در باب جاسوسی گسترده آمریکا از آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان و البته دیگر رهبران اروپایی منتشر شده بود.

با این حال، بد نیست به این مساله توجه داشته باشیم که کشور‌های غربی به نحو گسترده‌ای از اخبار ادعایی مرتبط با جاسوسی روسیه در آمریکا و اروپا، استفاده‌های ابزاری فراوانی را قبل از آغاز جنگ اوکراین انجام دادند تا از این طریق بتوانند روند دشمنی‌ها و احساسات منفی افکار عمومی و نخبگان سیاسی در غرب نسبت به روسیه را تا جای ممکن تقویت کنند. رویکردی که در نوع خود مسیر‌های تعامل دیپلماتیک موثر با دولت روسیه را بست.

مسیر‌هایی که اگر باز می‌بودند امکان داشت تا از آن‌ها استفاده شود و به نوعی از جنگ اوکراین جلوگیری کرد. در نهایت باید گفت که اسناد محرمانه فاش شده نهاد‌های جاسوسی و اطلاعاتی دولت آمریکا به ما یادآوری می‌کنند که آمریکایی‌ها سال‌ها رقبا و دشمنان برساخته خود را با مواردی متهم کرده و می‌کنند که خود در انجام آن موارد، استاد هستند و سال هاست دست به انجام آن‌ها می‌زنند.»

لینک:

https://responsiblestatecraft.org/2023/04/10/pentagon-leak-reinforces-what-already-know-us-nato-in-it-to-win/?_ga=2.55961640.264039708.1681153605-772069651.1656581858