رسیدن از نظر به عمل برای تحقق تحول در علوم انسانی نیاز به مدیریت دارد
تهران - ایرنا - رییس شورای تحول علوم انسانی گفت: رسیدن از نظر به عمل یعنی پرکردن فاصله بین نظر تا عمل برای تحقق تحول در علوم انسانی مهم است و احتیاج به مدیریت دارد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، غلامعلی حداد عادل روز یکشنبه در مراسم افتتاحیه ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و پنجمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی افزود: 12 سال است که مسوولیت شورای تحول و ارتقای علوم انسانی را به موجب تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده دارم.
وی با ارایه گزارشی از فعالیت های انجام شده در این زمینه بیان کرد: برگزاری همایش، کتاب تالیف کردن، نظریه پردازی، برگزاری همایش را مهم می دانم اما اگر چه این موارد لازم است ولی برای تحقق تحول در علوم انسانی کافی نیست.
حداد عادل با اشاره به اینکه رسیدن از نظر به عمل بسیار مهم است، اظهار داشت: ما باید بتوانیم مدیریت رسیدن از نظر به عمل و به تعبیر دیگر رسیدن از آرمان گرایی به واقعیت را تعریف کنیم و الا همچنان که در 43 سال گذشته بودیم، ده ها همایش نظیر این همایش برگزار شود و ما قدم به درون دانشگاه ها و برنامه های درسی نگذاریم، دانشگاه کار خودش را می کند، حوزه و دغدغه مندان علوم انسانی اسلامی نیز حرف خودشان را می زنند.
وی افزود: شورای تحول علوم انسانی در نیمه دوم سال 88 به تصویب رسید و در اواخر همان سال با ترکیبی که شورای عالی انقلاب فرهنگی معین کرده بود، با اختیارات کار خود را آغاز کرد، شورا در این 12 سال تاکنون 205 جلسه هر دو هفته یکبار داشته است.
حداد عادل ادامه داد: در آغاز به این نتیجه رسیدیم که تحول در علوم انسانی را باید به دست استادان دانشگاه ها که اعتقاد به علوم انسانی اسلامی دارند، انجام دهیم، یعنی یک شورای حداکثر 20 نفری قادر نیست برای این علوم انسانی به این وسعتی که دارد تصمیم بگیرد، این بود که از میان همه رشته های علوم انسانی به 16 رشته اهمیت دادیم و برای هر رشته یک کار گروه خاص انتخاب کردیم تک تک اعضای گروه ها را با تصویب شورای تحول علوم انسانی که خود منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی بود انتخاب کردیم.
حداد عادل با اشاره به اینکه بیش از 400 نفر از استادان دانشگاه ها، حوزویان و افراد فنی شاغل در حوزه های مربوطه فعال کار تحول علوم انسانی هستند، اظهار داشت: 16 رشته مرتبط اولویت دار عبارتند از حقوق، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، روانشناسی، علوم تربیتی، اقتصاد، تاریخ، مدیریت، ارتباطات، زبان های خارجی، فلسفه، مطالعات زنان، کلام جدید، مشاوره و راهنمایی، هنر و معماری هستند.
وی یادآور شد: ما در تحول و ارتقای علوم انسانی چهار موضوع را به عنوان چهار ستون اصلی تحول که عبارتند از "محتوای دروس"، " استاد "، " دانشجو "و "پایان نامه ها و مجلات پژوهشی" مهم دانستیم.
حداد عادل گفت: در 12 سال گذشته کار ما عمدتا متمرکز بر موضوع اول یعنی محتوای دروس بوده است، کارگروه های ما بر تاسیس رشته، تدوین برنامه و تصویب برنامه و تالیف کتاب از دل برنامه متمرکز بودند و ما تاکنون 104 برنامه درسی دانشگاهی را در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تصویب رسانده ایم که بسیاری از آنها تاسیسی بوده و برخی اصلاحات اساسی در برنامه های موجود داشته اند.
ادامه دارد...
*س_برچسبها_س*