رشد 27 درصدی صادرات نفت ایران / بازگشت قیمت نفت به کانال 100 دلار تا پایان 2022
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تولید نفت اوپک در ماههای اخیر به روزهای قبل از شیوع کرونا بازگشته و به سقف 30 میلیون بشکه نزدیک شده است. این سطح از تولید البته در شرایطی است که عمده تولیدکنندگان اوپک در سقف ظرفیتهای تولید خود بوده و تولیدکنندگان بزرگی نظیر امارات و عربستان بیش از 600 هزار بشکه در مقایسه با آوریل 2020 به ظرفیت تولید خود اضافه کردهاند. پس از ماهها برتری تقاضا...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تولید نفت اوپک در ماههای اخیر به روزهای قبل از شیوع کرونا بازگشته و به سقف 30 میلیون بشکه نزدیک شده است. این سطح از تولید البته در شرایطی است که عمده تولیدکنندگان اوپک در سقف ظرفیتهای تولید خود بوده و تولیدکنندگان بزرگی نظیر امارات و عربستان بیش از 600 هزار بشکه در مقایسه با آوریل 2020 به ظرفیت تولید خود اضافه کردهاند.
پس از ماهها برتری تقاضا بر عرضه در بازار نفت، در ماههای اخیر و با چشمانداز رکود در بازارهای جهانی تقاضا قدری کاهش یافته و تقاضا برای نفت اوپک همچنان پایینتر از 30 میلیون بشکه در روز است.
تصویر 1
*روند نزولی تخفیف نفت روسیه
موسسه مشاوره انرژی SolutiEn در گزارشی با عنوان «چشمانداز بازار نفت در 2022 و 2023» عنوان کرد: روند تخفیف در فروش نفت اورال روسیه که از ماه مارس آغاز شده بود و در ماه آوریل به میانگین 34 دلار در هر بشکه نیز رسیده بود، به تدریج با بازگشت بازار به شرایط تعادل قبلی و ایجاد کانالهای جدید در فروش نفت روسیه، تخفیفها کمتر شده و در ماه سپتامبر به میانگین 22 دلار کاهش یافته است.
روند کاهش تخفیفها در نفت ESPO به عنوان نفتی که عمده آن از مسیر خط لوله به آسیا صادر میشود، بهتر از نفت اورال بوده و میانگین تخفیف 30 دلاری این نفت در ماههای پس از جنگ به حدود 10 دلار کاهش یافته است.
تصویر 2
* پیشبینی افزایش تولید نفت ایران به 3.6 میلیون بشکه در روز
دادههای مؤسسات بینالمللی نشان میدهد در هشتماهه منتهی به سپتامبر 2022 صادرات ایران در سطح کمتر از 900 هزار بشکه در روز بوده است. در سه ماهه اخیر صادرات نفت حدود 27 درصد بالاتر از 3 ماهه قبلی بوده است.
با وجود تاریک شدن چشمانداز توافق احیای برجام، اما همچنان پیشبینی میشود ایران در صورت رفع تحریمها توان تولید تا سطح 3.6 میلیون بشکه در روز را خواهد داشت. زمان برآوردی موردنیاز برای دستیابی به این هدف حدود 9 ماه خواهد بود.
تصویر 3
* بازگشت قیمت جهانی نفت به کانال 100 دلار تا پایان 2022
افت قیمت نفت از میانگین 120 دلار در ماه ژوئن به 89 دلار در ماه سپتامبر پنجمین افت تاریخی قیمت نفت در جهان بوده که در نتیجه چشم انداز رکود اقتصادی و تقویت شاخص دلار در ماههای گذشته بوده است.
با قوت گرفتن احتمال اعمال سقف قیمت برای خرید نفت روسیه توسط کشورهای عضو G7 و واکنش احتمالی روسیه (کاهش تولید)، پیشبینیها از افزایش قیمت در ماههای پایانی سال 2022 حکایت دارد. در مجموع پیشبینی 8 مؤسسه بین المللی از چشمانداز قیمت برنت در سال 2022 بهطور متوسط حدود 102 دلار با کمینه و بیشینه 99 و 105 دلاری است.
تصویر 4
منبع: فارس