رشد 300 درصدی تردد زائران اربعین از مرز باشماق + عکس و فیلم
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، یکی از مرزهایی که امسال مورد توجه زائران اربعین قرار گرفته، مرز باشماق در استان کردستان است.
تردد روان زائران اربعین از مرز باشماق
تردد از این مرز به دلیل هوای خنک و نبود ازدحام جمعیت به سرعت در حال انجام است. سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به تردد روان زائران از مرز باشماق، میگوید: امسال تردد از مرز باشماق نسبت به سال گذشته 300 درصد رشد داشته است.
بازدید مدیرکل مرز بینالمللی باشماق سلیمانیه عراق از وضعیت تردد زوار اربعین
همچنین در اطلاعیه شماره 11 ستاد اربعین به تردد از مرز باشماق اشاره شده و آمده است: با اتخاذ تمهیدات و پیش بینیها پارکینگهای مرزهای 6 گانه همچنان دارای ظرفیت لازم برای پذیرش خودروهای زائرین عزیز است؛ توصیه میشود از مرزهای باشماق و تمرچین به دلیل آب و هوای معتدل در این مناطق و سهولت در تردد استفاده شود.
محمد محمودیان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه نیز با اشاره به تسهیلات فراهم شده در مرز باشماق، به زائران اطمینان خاطر داد که با کمترین معطلی از این مرز عبور میکنند.
البته مرز باشماق به صورت شبانهروز فعال نیست و از صبح تا ساعت 19 زائران امکان تردد از این مرز را دارند. در این مرز در کنار موکبهای پذایرایی اسکان و تغذیه، ایستگاههای پزشکی و درمانی و بیمارستان صحرایی مستقر شدهاند و به صورت شبانهروز در خدمت زائران هستند.
17 بیمارستان آماده ارائه خدمات به زائران اربعین در مریوان
فریدون عبدالملکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه بیمارستان 50 تختخوابی شهید محمد شیخ الاسلام در حوالی مرز باشنماق راهاندازی شده است، میگوید: در کنار این بیمارستان سیار، 16 بیمارستان نیز در سطح شهر مریوان و اطراف آن آماده ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین است.
راهاندازی غرفه عفاف و حجاب، جهاد تبیین، مهرواره خوشنویسی برای زائران زیر 21 سال نیز از دیگر اقداماتی است که کمیته فرهنگی کردستان تدارک دیده است تا زائران در مدت کوتاهی که در این شهر حضور دارند، در قالب بنر و پوستر و... بتوانند با آنها آشنا شوند و برای دیگران هم بیان کنند.
برپایی 50 موکب در مرز باشماق
همچنین با توجه به بسته بودن مرز از ساعت 19، زائرانی که بعد از این زمان به مرز میرسند، در موکبهایی اسکان داده میشوند تا پس از باز شدن مرز بتوانند عازم عراق شوند. علی اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان میگوید: در مرز باشماق حدود 50 موکب راهاندازی شده که این تعداد در روزهای آینده افزایش مییابد.
دریایی با بیان اینکه امسال موکبهای پذیرایی مشترک شیعه و سنی در مرز باشماق راهاندازی شده است، میافزاید: ایام اربعین روایتی متفاوت از خونگرمی مردم کردستان و مریوان را به تصویر میکشد و بسیاری از اهل سنت را نیز برای پذیرایی از زائران حسینی همراه میسازد.
هزینه حمل و نقل زائران اربعین از مرز باشماق
همچنین وسایل حمل و نقل عمومی به تعداد کافی مستقر است و ماشینها زائران را تا بغداد و کاظمین با قیمت 27 هزار دینار و تا سلیمانیه عراق با قیمت 20 هزار دینار جابجا میکنند.
زائران پس از ورود به خاک عراق باید از شهرهای سلیمانیه، چمچمال، کرکوک، طوزخورماتو، منطقه حسینیه، بگذارند تا به بغداد و کاظمین برسند. از مرز باشماق تا سلیمانیه 130 کیلومتر، از سلیمانیه تا بغداد 371 کیلومتر و از بغداد تا کربلا 133 کیلومتر مسیر است.
اطلاعرسانی از نحوه تشرف به کربلا و نجف در سلیمانیه
یکی از موکبهایی که از سال گذشته با بازگشایی مرز باشماق به خدمترسانی به زائران اربعین پرداخت، تکیه طریقت کنسنزانی سلیمانیه است. این تکیه با ظرفیت اسکان بالغ بر 15 هزا نفر از اوایل شهریور فعالیت خود را آغاز کرده و روزانه پذیرای هزاران زائر اربعین است.
اسکان زائران در سلمانیه عراق
داود حسنپور، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه میگوید: این تکیه از چند خیمه و چادر تشکیل شده است و برنامههای متنوعی برای زائران در این تکیه پیشبینی شده است. در این موکب درباره چگونگی ادامه مسیر و راههای رسیدن به کربلا و نجف، اطلاعرسانی مناسبی نیز صورت میگیرد.
به گزارش فارس، در اربعین امسال 34 گیت در مرز باشماق فعال است که البته 6 گیت آن مربوط به فعالیتهای تجاری است. بر همین اساس، زائران اربعین میتوانند از 28 گیت تردد کنند.
پایان پیام /