شنبه 10 آذر 1403

رشد 67 درصدی مشارکت مردمی در طرح های کمیته امداد استان مرکزی / کمک 24 میلیاردی مردم در ماه رمضان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رشد 67 درصدی مشارکت مردمی در طرح های کمیته امداد استان مرکزی / کمک 24 میلیاردی مردم در ماه رمضان

مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی گفت: اعتماد و مقبولیت مردمی مهمترین سرمایه کمیته امداد است و افزاش 67 درصدی مشارکت های مردم استان در طرح های این نهاد طی سال جاری، نشانگر اعتماد عمومی به کمیته امداد و خدمات این نهاد است.

مجید مومنی در جریان بازدید از خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: طرح مواسات و رزمایش همدلی و مواسات نشان داد که مردم ایران هیچگاه کمک به همنوع را فراموش نمی کنند و حتی بحران هایی همچون کرونا باعث می شود که میزان مشارکت اجتماعی آنان افزایش یابد، افزود: امسال میزان مشارکت مردم استان مرکزی در ماه مبارک رمضان 24 میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد شده و 200 هزار وعده غذایی در بین نیازمندان با رعایت پروتکل های بهداشتی توزیع شد که افزایش این ارقام نسبت به سنوات قبلی بسیار قابل توجه است.

وی با اشاره به اینکه حدود 86 هزار و 500 نفر از مردم استان تحت پوشش کمیته امداد استان مرکزی هستند، افزود: کرونا برای برخی مشاغل ایجاد شده برای خانوارهای تحت پوشش همچون مشاغلی که فروش اینترنتی داشتند فرصت ایجاد کرد، البته برای برخی مشاغل نیز مشکلاتی به همراه داشته است. 63 درصد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد استان زنان سرپرست خانوار هستند.

مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به لزوم رعایت اصول بهداشتی و حفظ سلامت مددجویان، جلوگیری از تجمعات در شرایط کرونایی، تحقق میزخدمت الکترونیکی و ارائه خدمات الکترونیک کمیته امداد در تمامی بخش ها و بر اساس برنامه ریزی، زمینه ارائه الکترونیک 26 خدمت در سایت e.emdad.ir فراهم شده است که مدددجویان می توانند با مراجعه به آدرس و درج کد ملی و شماره شناسنامه وارد سامانه شده و درخواست خود را ثبت کنند.

راه اندازی سامانه دریافت کمک های مردمی

مومنی اضافه کرد: برای دریافت صدقات سامانه #086*8877* راه اندازی شده و تلفن نیکوکاری نیز در روزهای آینده برای دریافت کمک های مردمی راه اندازی خواهد شد.

وی بیان کرد: همچنین کرونا سبب شد بسیاری از مددجویان فعال در حوزه خیاطی به حوزه تولید ماسک و گان پزشکی وارد شوند. از طرفی برخی مشاغل به تعطیلی کشیده شدند ولی شیوع کرونا باعث شد مشارکت اجتماعی افزایش پیدا کند و در ادامه کمک های مردم به کمیته امداد نیز افزایش پیدا کرد. در مجموع در تمامی زمینه ها مردم همواره کمک حال یکدیگر هستند و این کمک و همدلی در عرصه فعالیتی کمیته امداد نیز به خوبی دیده شد.

مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی ادامه داد: میزان مشارکت های مردم در سال جاری نسبت به سال گذشته 67 درصد افزایش داشته است.

مومنی با بیان اینکه بحران های ایجاد شده از سوی دشمنان مردم ایران را آب دیده کرده است، گفت: مردم ایران در بحران کرونا مقاومت بیشتری نسبت به برخی کشورهای داشتند، مشکلات اقتصادی در ایران تنها به دلیل کرونا نیست بلکه از بعد از پیروزی انقلاب این مشکلات در بازه های زمانی مختلف توسط دشمنان ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه کمیته امداد تولیدکننده فقر نیست، ادامه داد: فقر در اثر مشکلات عدیده ای به وجود می‌آید و اگر ربا و نرخ بهره بانکی را حذف می کردیم بسیاری از مشکلات رفع می شد ولی سیستم بانکی ما نرخ بهره را بالا برد و در این شرایط نمی توان اشتغال ایجاد کرد چراکه نرخ بهره بانکی با اشتغال رابطه عکس دارد و هرچه نرخ بهره بانکی کاهش پیدا کند، میزان تولید و اشتغال افزایش پیدا خواهد کرد.

پرداخت وام ودیعه مسکن به مددجویان کمیته امداد

مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی بیان کرد: علیرغم شیوع کرونا و مشکلات ایجاد شده در اثر آن برای مردم، آمار مددجویان کمیته امداد نسبت به اواخر سال گذشته افزایش چندانی نداشته چراکه فشار اقتصادی ناشی از کرونا بیشتر به قشر متوسط جامعه وارد شده و کاهش ارزش پول ملی اقشار متوسط رو به پایین را به دهک های پایین سوق می دهد. این افراد اگر کارمند حقوق بگیر باشند و حقوق های پایینی دریافت کنند یا بازنشسته حقوق بگیر از بیمه باشند هم به دلیل اینکه حقوق بگیر هستند نمی توانند تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرند و تنها می توانیم به آنها وام بدهیم که این وام هم به صورت موقت در نظر گرفته شده و دامنه آن محدود است. اعتبار در نظر گرفته شده برای ودیعه مسکن چهار میلیارد تومان بوده است که اعطای آن آغاز شده و در قالب وام 10 میلیون تومانی قرض الحسنه با بازپرداخت پنج ساله اعطا می شود. در مجموع فشارهای اقتصادی ناشی از کرونا باعث شده است که در حال حاضر مراجعه کنندگان ما به دنبال دریافت وام باشد و در مجموع فشار اقتصادی ناشی از کرونا که تنها مختص ایران هم نیست ممکن است در درازمدت تاثیر خود را بر اقشار مختلف مردم نشان دهد.

مومنی در خصوص اجاره مسکن مددجویان افزود: به منظور ودیعه مسکن مددجویان حدود هشت میلیارد تومان اعتبار از بنیاد مستضعفان به استان اختصاص پیدا کرده که در این راستا به هر خانواده 10 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با بازپرداخت پنج ساله تعلق می‌گیرد.

وی اضافه کرد: ساخت هزار مسکن مددجویی با همکاری استانداری و بنیاد مسکن با عنوان "کلبه مهر" از برنامه های امسال کیمته امداد است. خیرین و مردم می توانند با اهدای کمک های خود در طرح "خشتی از بهشت" برای تامین مسکن محرومان یاریگر این نهاد باشند.

مدیرکل کیمته امداد استان مرکزی گفت: همچنین در حال حاضر 245 واحد مسکونی مددجویی شهری و روستایی نیز در حال ساخت است.

ایجاد 5200 فرصت شغلی در استان

مومنی با اشاره به ایجاد 5200 فرصت شغلی در استان مرکزی توسط کمیته امداد بیان کرد: تفاوت ایجاد اشتغال در کمیته امداد با سایر بخش ها در این است که ایجاد اشتغال به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه خلاصه نمی شود و امدادگران قبل از اجرای طرح اشتغال، حین اجرا و بعد از اجرا در کنار خانواده ها هستند تا از انحراف سرمایه آنها جلوگیری شود.

وی در خصوص تفاهم نامه با دستگاه‌های مختلف جهت آموزش به مددجویان افزود: تاکنون با بیش از 40 دستگاه و نهاد جلساتی در خصوص آموزش مددجویان برای ایجاد اشتغال در استان برگزار شده و با برخی دستگاه ها نیز همکاری های خوبی وجود دارد.

مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی با بیان اینکه در حوزه عملکردی کمیته امداد امام خمینی (ره) با سازمان های دولتی و قوانین، کمتر به مشکل برمی خوریم، گفت: طرح اعتبارسنجی و عدالت اجتماعی در صورت اجرای صحیح ضمانت، خوبی برای تضامین بانکی و ارائه تسهیلات به مددجویان است که در صورت انجام، مشکل تضامین بانکی را به عنوان مهمترین چالش این حوزه حل خواهد کرد.

مومنی خاطرنشان کرد: سامانه اکرام به منظور کمک به ایتام و محسنین راه اندازی شده که در این سامانه خیران با انتخاب خودشان کمک به این فرزندان را انجام می‌دهند. کمک مردم به ایتام بیش از دوبرابر نسبت به فرزندان محسنین است و این در حالی است که تعداد فرزندان محسنین پنج هزار نفر و ایتام دو هزار نفر و میزان کمک به ایتام ماهانه 440 هزارتومان و محسنین 190 هزارتومان است.

وی اضافه کرد: میزان زکات جمع آوری شده در سال جاری 9 میلیارد و 330 میلیون تومان بوده و به طور میانگین در مجموع، پرداخت زکات نسبت به سال گذشته رشد 40 درصدی داشته است.

مومنی افزود: کمک های دریافتی در هر استان و هر مورد باید در همان راستا هزینه شود و خلاف آن از نظر شرعی مشکل خواهد داشت و اگر خیر هدف خاصی برای کمک مشخص کرده باشد، اقدامات لازم در خصوص اجرای نیت خیر از سوی کمیته امداد انجام می‌شود.

انتهای پیام