یک‌شنبه 4 آذر 1403

رنج مادران درگیر با فرزندان اوتیسمی در یک فیلم نمی‌گنجد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رنج مادران درگیر با فرزندان اوتیسمی در یک فیلم نمی‌گنجد

تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن اوتیسم با اشاره به فیلم «بدون قرار قبلی» گفت: نمی توان درد و رنج مادران فرزندان مبتلا به اختلال اوتیسم را با نمایش در یک فیلم سینمایی 2 ساعته به تصویر کشید اما اینگونه آثار در آگاهی بخشی به جامعه می تواند بسیار مفید و موثر باشد.

سعیده صالح غفاری در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا، ضمن قدردانی از مسئولان جشنواره فیلم فجر افزود: یک نامه در خصوص ساخت فیلم با موضوع اتیسم به معاونت سینمایی ارسال کردیم، متولیان امر ظرف 2 روز از طریق تماس تلفنی با انجمن اتیسم رضایت خود را از این خصوص اعلام کردند.

وی با بیان اینکه متولیان جشنواره فجر از اینکه بتوانند فضایی را برای ما در نظر بگیرند ابراز خوشحالی کردند چراکه ساخت چنین فیلم هایی باعث ارتقاء سطح دانش و آگاهی جامعه می شود.

صالح غفاری همچنین ضمن تشکر از عوامل فیلم بدون قرار قبلی گفت: نیاز است جامعه هنری و اصحاب رسانه ها بیش از گذشته به مبحث اختلال اوتیسم بپردازند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم گفت: افراد زیادی برای ساخت فیلم یا مستند در خصوص اختلال اوتیسم سراغ انجمن می آیند، ما هم می گوییم هر کمکی بتوانیم انجام می دهیم اما به علت سخت بودن کار از ساخت فیلم منصرف می شوند در این میان اوایل شیوع ویروس کرونا در کشور تهیه کننده و کارگردان فیلم بدون قرار قبلی با درایت کامل با نامه ای در دست به انجمن مراجعه و از ما خواستند برای ساخت فیلم به آنها کمک کنیم و ناباورانه فیلم بدون قرار قبلی را ساخته شد.

صالح غفاری افزود: ساخت این فیلم خیلی زمان‌بر بود بهروز شعیبی با گروهی زیادی از مادران اختلال اوتیسم، کودکان مبتلا و کارشناسان انجمن گفت و گو کرد.

وی یادآور شد: امروز که فیلم بدون قرار قبلی را در جشنواره تماشا کردم خیلی به دلم نشست برای اینکه کارگردان خیلی خوب توانسته بود چیزی را که دیده با استفاده از هنر و دانش خود به یک اثر ماندگار تبدیل کند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم با یان اینکه اگر چه در این فیلم به کودکان اوتیسم به اندازه نیاز پرداخته شد و می دانستند این کودک در سطح خفیف اوتیسیم قرار دارد، اما در فیلم فقط گوشه ای از اضطراب، غدغه و رنج این مادران به تصویر کشیده شده است.

صالح غفاری با بیان اینکه درد، رنج و حس مادران اختلال مبتلا به اوتیسم قابل گفتن نیست، خاطرنشان کرد: مادرانی هستند که 20 سال فرزند مبتلا به اوتسیم خود را بزرگ کرده و او هنوز رفتارهای شدید دارد، کتک کاری می کند مسائل جنسی خود را نمی‌تواند کنترل کند و مهارت های خودیاری را ندارد ببینید این مادر چه رنجی را تحمل می کند و او باید با عشق زندگی را با فرزند خود پیش ببرد.

وی افزود: فرزندان بسیاری از دولتمردان، هنرمندان و اصحاب رسانه به اوتیسم مبتلا هستند اما آنها از گفتن این مسئله ابا دارند.

صالح غفاری تاکید کرد: با مطرح کردن اختلال اوتیسم از طریق وسایل ارتباط جمعی می توان یک کار پیشگیرانه در این خصوص انجام داد چراکه مادری که باردار است به محض مشاهده علائم اختلال کودک برای درمان او اقدام می کند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ضمن قدردانی از خبرنگاران ایرنا که از سال 95 در جریان سازی اوتیسم بخصوص بخش اجتماعی که در کنار این مجموعه بودند، بیان کرد: یکی از راهبردهای اصلی ما آگاهی بخشی به جامعه است تا مردم بدانند چقدر این اختلال نزدیک به آمار یک در 59 و چقدر پیچیده است و با اقدام زودهنگام آن می تواند به بهبودی کودک بسیار کمک کنند.

صالح غفاری با بیان اینکه سعی کردیم تا هنرمندان به موضوع اوتیسم بپردازند، گفت: اوتیسم اختلالی کم شناخته شده است و هنوز بیش از 30 درصد از مردم فقط اسم این اختلال را شنیده اند.

وی تاکید کرد: خانواده ها اگر آگاهی داشته باشند با دیدن علائمی نظیر نکاه نکردن چشم در چشم، صحبت نکردن و طی نشدن رشد به درستی در فرزندان خود قبل از 3 سالگی می توانند برای درمان آنها اقدام و به نتیجه مطلوب تری دست یابند.

صالح غفاری گفت: در انجمن اوتیسم منبع غنی از داده ها وجود دارد که اصحاب رسانه و هنرمندان در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی می تواند از ان استفاده کنند.

تقسیم کردن فرش به 6 تکه

مدیرعامل انجمن اوتیسم گفت: مادری با سه فرزند مبتلا به اوتیسم در شهر ری زندگی می کند که یک فرش 6 متری ماشینی خانه خود را به شش قسمت تقسیم کرده چراکه فرزندان وی مهارت رفتن به دستشویی را ندارند و مادر دیگر از شستن خسته شده است.

صالح غفاری با بیان اینکه اختلال اوتیسم اقتصاد، معیشت و فرهنگ را تحت الشعاع قرار می‌دهد، افزود: یکی دیگر از اعضای انجمن اوتیسم مادری است که با فرزند مبتلا به اوتیسم خود در امامزاده زندگی می‌کند.

وی گفت: اعضای 18 سال به بالای انجمن اوتیسم را که از سوی انجمن برای تزریق اولین دُز واکسن برای جلوگیری از ابتلا به کرونا به بیمارستان بردیم مسئولان آنجا می گفتند ما تا بحال چنین افرادی را ندیده ایم چراکه آنها همیشه پنهان هستند.

صالح غفاری با بیان اینکه اوتیسم برای کارهای سینمایی بسیار جای کار دارد، تاکید کرد: در خصوص این اختلال باید فیلم های علمی، هنری و حتی مستند از زبان مادران ساخته شود.

وی خاطرنشان کرد: افراد زیادی از طریق تماس با شماره تلفن انجمن علائم فرزندان خود را با مشاوران در میان می گذارند تا متوجه شوند که آیا کودک آنها به اوتیسم مبتلا است.

به گزارش ایرنا، به گفته پزشکان، اوتیسم یک واژه عمومی در توصیف افرادی با اختلال عصبی - رشدی است. این اختلال سطوح مختلفی دارد و فرد دارای این اختلال در سه بخش ارتباطات، تعاملات اجتماعی و وجود رفتارها و علایق تکراری و محدود دچار مشکل می شود. افراد دارای اوتیسم اغلب مشکلات دیگری شامل مشکلات پزشکی، تفاوت در هماهنگی و توان عضلانی، اختلالات خواب، عادت غذا خوردن تکراری، اضطراب و مشکلات یکپارچگی حسی نیز دارند.

برچسب‌ها

پرونده خبری

رنج مادران درگیر با فرزندان اوتیسمی در یک فیلم نمی‌گنجد 2