یک‌شنبه 4 آذر 1403

رهبری در کلام علامه حسن‌زاده آملی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رهبری در کلام علامه حسن‌زاده آملی

علامه حسن زاده آملی یکی از فقها و عالمان عصر حاضر بود که در علوم مختلف تبحر خاصی دارد وی از شاگردان علامه ذوالفنون میرزا ابوالحسن شعرانی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، علامه حسن زاده آملی یکی از فقها و عالمان عصر حاضر است که در علوم مختلف تبحر خاصی دارد. وی از شاگردان علامه ذوالفنون میرزا ابوالحسن شعرانی است. استاد حسن زاده در زمره دانشوران متعهدی است که جامع حکمت عملی و نظری می‌باشد. وی فقیهی مسلم، فیلسوفی صاحب نظر، عارفی متشرع، حکیمی ریاضی‌دان و ادیبی تواناست، و در عمل و سیر و سلوک، ترجمان عرفان نظری می‌باشد. رهبر معظم انقلاب سید علی خامنه‌ای، در تجلیل از مقام والای علمی ایشان، فرمود: «استادی کسی همچون حضرت آقای حسن زاده آملی (دامت معالیه) که میان مراتب علمی و مقامات و فتوحات معنوی و روحی جمع کرده‌اند، برای هر مؤسسه علمی و دانشگاهی و حوزوی مغتنم و موجب افتخار است». ایشان در کتاب هزار و یک کلمه از ولی فقیه و رهبر معظم انقلاب اینگونه یاد می‌کنند: چندی پیش جمعی از ارباب فضل در معیت آقای دکتر اعوانی ایدهم الله الی مرضاته از تهران به قم به دیدار ما آمدند و بشارت دادند که از جانب رهبر معظم جناب آی الله خامنه ای مد ظله العالی فرمان صادر شده است که کنگره ای برای بزرگداشت حضرت صدر المتألهین صاحب اسفار رضوان الله علیه باید برگزار بشود؛ سپس اظهار داشتند که در این هدف الهی چه کمکی می توانید به ما بنمایید؟ ما از جان و دل استقبال کرده ایم، و دعای خالصانه در حق رهبر بزرگوار و آن عزیزان نموده ایم و آنچه که از آثار جناب ملاصدرا داشته ایم همه را در طبق اخلاص نهاده بدیشان ارائه داده ایم.

همچنین وی در پی سفر رهبر معظم انقلاب به شهرستان آمل در سال 1377 کتاب «انسان و عرفان» خود را به ایشان تقدیم کرده‌اند، که در اول آن آمده است: رهبر عظیم الشان کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران جناب آیت الله المعظم خامنه‌ای کبیر (متع الله الاسلام و المسلمین بطول بقائه الشریف) قائد ولی وفی، و رائد سائس حفی، مصداق بارز «نرفع درجات من نشاء» می‌باشد. عزت و شکوت روز افزون آن قائد اسوه‌ی زمان را همواره از حقیق الحقائق مسئلت دارم و امیدوارم دادار عالم و آدم همواره سالار و سرورم را سالم و مسرور دارد. جملات صریح این عارف فرزانه باعث شد بی‌بصیرتها بر علامه خرده بگیرند. اما جناب علامه سخنان خود در سال 77 را تایید کرد. حجت‌الاسلام حسن رمضانی از شاگردان علامه در این باره گفت: روزی خدمت علامه بودم و در مورد تعابیری هم‌چون «قائد ولی وفی»، «رائد سائس وفی»، «مصداق بارز نرفع درجات من یشاء» و «دادار عالم و آدم همواره سالار و سرورم را سالم و مسرور دارد» که ایشان برای مقام معظم رهبری به کار برده‌اند، گفت‌وگو و سؤال کردم. چرا که آن زمان برخی نتوانستند این ستایش‌ها را تحمل کنند و به استاد خرده گرفتند. وی افزود: به استاد عرض کردم که برخی، عبارات شما در تمجید از مقام معظم رهبری را برنتافته‌اند. ایشان فرمودند: این عناوین بسیار خوب و بهجا بود و از نظر بنده هیچ مشکلی ندارد. جمله زیبای دیگری که از وی مشهور ومعروف شده بسیار قابل تامل است: گوش‌تان به دهان رهبر باشد، چون ایشان گوششان به دهان حجبن‌الحسن (عجل الله فرجه) است. با این گفته‌ها از جانب کسی که دوبار در عالم رؤیا خدمت امام هشتم شرفیاب شده، حجت بر همه تمام است. آیت‌الله علامه حسن حسن زاده آملی ساعتی پیش دارفانی را وداع کرد و به سوی پرودگارش شتافت. انتهای پیام /