دوشنبه 8 بهمن 1403

روایت دختر کار آفرین در سال جهش تولید / کشت دو هکتار زعفران

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
روایت دختر کار آفرین در سال جهش تولید / کشت دو هکتار زعفران

دختر جوان کرمانشاهی توانست با حمایت‌های کمیته امداد، زمین زراعی پدرش را تحت کشت زعفران و دیگر محصولات کشاورزی در بیاورد.

دختر جوان کرمانشاهی توانست با حمایت‌های کمیته امداد، زمین زراعی پدرش را تحت کشت زعفران و دیگر محصولات کشاورزی در بیاورد.

به گزارش خبرنگار مهر، چنور محمدی دختر کارآفرین شهرستان روانسر از توابع کرمانشاه است که با حمایت کمیته امداد و به همراه خواهرانش با کشت زعفران به زمین‌های وطنش رونق بخشید و به‌عنوان کشاورز برتر در استان کرمانشاه شناخته شد.

او با بیان اینکه کار کشاورزی را از سال 1389 آغاز کرده است، به خبرنگار مهر گفت: پس از فوت پدرم به علت مشکلات مالی برای امرار معاش همراه با خواهرانم با کشت سیر کار کشاورزی را شروع کردم و پس از آن دوره آموزش کشت زعفران را در سازمان فنی و حرفه‌ای گذراندم و با حمایت جهاد کشاورزی استان در سال 91 شروع به کشت 2 هکتار زعفران در روستای جورآباد و نهرابی کردیم.

وی با بیان اینکه در کنار زعفران محصولات دیگری از جمله گوجه فرنگی، خیار، بادام زمینی و هندوانه هم کشت کرده است، گفت: کشت زعفران از نظر کیفیت خیلی عالی بود و درآمد حاصل از کشت آن هم خوب است اما چون در کنار آن کشت‌های دیگرمان ضررهای زیادی داشت از کمیته امداد برای جبران ضررها وام گرفتیم.

محمدی با تاکید بر اینکه در سال 93 با کمک کمیته امداد شهرستان روانسر یک هکتار زمین را دوبار زیر سطح کشت زعفران بردم، اظهار داشت: اواخر سال 95 هم با همکاری کمیته امداد روانسر و استان با وامی که از کمیته امداد گرفتیم، توانستیم زمینی را اجاره کرده و 3 هکتار سطح زیر کشت زعفران را توسعه دادیم و زمینه اشتغال برای 5 نفر به صورت مستقیم و 20 نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد شد.

این کارآفرین درباره بازاریابی زعفران گفت: در سال 95 مجوز کشت ارگانیک زعفران را گرفتم و کیفیت مرغوب این محصول باعث می‌شود آن را با قیمت خوب و حتی در صورت داشتن محصول زیاد به کشورهای دیگر صادر کنیم، همچنین با دایر شدن نمایشگاه‌های استانی و کشوری می‌توانیم این محصول را معرفی کنیم تا رستوران‌ها و قنادی‌ها این محصول را از ما خریداری کنند.

محمدی با اشاره به حمایت استانداری کرمانشاه از کارآفرینی در کشت زعفران گفت: در سال 95 از سوی جهاد کشاورزی استان به عنوان کارآفرین نمونه برگزیده شدم و سپس در سال‌های 96، 97 و 98 هم از سوی اداره کار و تعاون روستایی، دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه، به عنوان جوان نمونه شهرستان روانسر و کارآفرین برتر انتخاب شدم.

وی با بیان اینکه از سوی کمیته امداد راهبر شغلی در زمینه کشت بادام زمینی، زعفران در شهرستان‌های روانسر، دالاهو و جوانرود است، اظهار داشت: من به دنبال توسعه محصولات هستم و از مسئولین در جهاد کشاورزی می‌خواهم وام توسعه روستایی بدهند تا بتوانیم سطح کشت زعفران را به 10 هکتار ارتقا دهیم.

محمدی اضافه کرد: در سال جهش تولید با حمایت‌های مادی و معنوی ارگان‌های مربوطه در شهرستان روانسر و استان، توسعه این محصول با ارزش می‌تواند زمینه اشتغالزایی روستاییان را فراهم کرده و باعث کاهش مهاجرت آنها به کلانشهرها شود.