چهارشنبه 16 آبان 1403

روایت مادری؛ گذری بر زندگی گیل‌مرد شهید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
روایت مادری؛ گذری بر زندگی گیل‌مرد شهید

رشت - ایرنا - کتاب "دیدبان تاریخ" مستندی است روایی از زندگی شهید سیدمحمد اسحاقی یکی از شهدای گرانقدر گیلان که امروز یکشنبه در رشت از سوی کارشناسان و منتقدان حوزه کتاب و ادبیات مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، کتاب دیدبان تاریخ روایتی از ندگی شهید گرانقدر سیدمحمد اسحاقی یکی از راویان دفاع مقدس و جبهه‌های جنگ است که این شهید در عملیات مختلف حضور داشت که این کتاب توسط مرضیه نظرلو نشر یافت.

روایت مادری کتابهایی است که در خصوص شهدای گرانقدر و فعالیت‌ها و زندگی این شهدا به چاپ رسیده که در هر استان یک کتاب انتخاب و مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

استان گیلان نیز بیش از هشت هزار شهید در جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرد. جوانان گیله مرد همدوش و همپای سایر هموطنان در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل افتخار آفرینی‌های زیادی داشتند و در عملیات‌های مختلف رشادت‌های زیادی را انجام دادند که شهید سیدمحمد اسحاقی یکی از این شهدای بزرگوار است.

کتاب دیدبان تاریخ مستند روایی از زندگی این شهید بزرگوار و خدمات وی در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل است که این شهید در دوران دفاع مقدس به عنوان راوی حضور می یافت و تمامی مکالمات فرماندهان را جمع آوری می کرد.

شهید سیدمحمد اسحاقی در سال 1341 چشم به جهان گشود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت این نهاد درآمد و به عنوان راوی در جبهه‌های جنگ و در عملیات‌های مختلف حضور یافت و سرانجام در 29 دی ماه سال 65 در عملیات کربلای پنج به شهادت رسید.

مرضیه نظرلو ناشر کتاب دیدبان تاریخ، پس از 30 ساعت صحبت با مادر و سایر بستگان شهید سیدمحمد اسحاقی، مباردرت به گردآروی و چاپ این کتاب کرد تا جوانان و نسل امروزی با شجاعت و رشادتهای جوانان نسل گذشته بیشتر آشنا شوند.

انسان زمینی که آسمانی می شود

همچنین در جریان این مراسم، محمود رنجبر از منتقدین حوزه کتاب طی سخنانی اظهار داشت: هر کتابی که در حوزه دفاع مقدس به چاپ می رسد، یک قطعه ارزشمندی است و کتابهایی که در این خصوص نوشته می شود، فقط خاطرات جنگ نیست چون به دلیل تدبیر امام راحل و مردمی بودن جنگ، واجد روایتها و الگوهایی مختلف است.

وی افزود: با این آثار می توان مقوله جنگ را برای نسل جوان طرح کرد و از سوی دیگر در خصوص کتاب دیدبان تاریخ، یک الگوی تازه در دفاع مقدس ایجاد شده که شاخصه‌های تربیتی را می توان در آن مشاهده کرد و در این کتاب با یک انسان زمینی روبرو هستیم که قرار است آسمانی شود.

این دانشیار دانشگاه ادامه داد: در متن این کتاب صبر و متانت شهید اسحاقی را می توان به خوبی درک کرد و این صبر و متانت به طور وضوح مشهود است و با توجه به نثر ساده که در این کتاب وجود دارد، حتی خواننده با شهید صحبت می‌کند و همزادپنداری را به خوبی حس می کنیم.

به گفته رنجبر، علاوه بر خصوصیت‌های بارز کتاب دیدبان تاریخ که منحصر بفرد است، مشکلات و کاستی هایی نیز در آن مشاهده می شود که می توان به اشتباه ناشر در خصوص تجمع مردم بندرانزلی اشاره کرد که در این کتاب به جای مسجد جامع، مسجد کاسه فروشان اشاره شده که این مسجد در رشت است.

وی گفت: همچنین نویسنده این کتاب به راحتی از روستای چهارده محل تولد شهید بزرگوار سیدمحمد اسحاقی عبور می کند که انتظار داشتیم که در مورد این روستا نیز، مطالبی در کتاب گنجانده شود و چهره روستا را به خواننده بیشتر نشان دهد.

در پایان مراسم نقد و بررسی از کتاب دیدبان تاریخ مستندروایی از ندگی شهید محمد اسحاقی، از عزت لطفی مادر این شهید بزرگوار و همچنین مرضیه نظرلو نویسنده این کتاب تجلیل و تقدیر شد.

برچسب‌ها