روتوش فعالیتهای گذشته؛ دردی از فرهنگ یزد دوا نمیکند / سرانه هر شهروند یزدی برای فرهنگ فقط 45 هزار تومان!
حجت الاسلام حیدری گفت: عدد و ارقامی که شهرداری یزد برای فرهنگ یزد گذاشته است خیلی بیشتر این میزان باید باشد و اینکه با بازی و وتوش برنامه هی گذشته قرار نیست اتفاقی در زمینه فرهنگ یزد رخ دهد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت السلام حیدری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد و معاون سابق سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، استحاله فرهنگی یا تغییر سبک زندگی یا مغلوب تهاجم فرهنگی شدن یک شبه اتفاق نمی افتد و این نبوده که یک روز صبح پا شویم و چیزی از هویت ایرانی اسلامی یزدی ما باقی نمانده باشد بلکه دشمن بر خلاف همه تصوراتی که می شود با حوصله زیاد و برای درازمدت برای تغییر سبک زندگی ما برنامه ریزی کرده است.
حجت الاسلام حیدری افزود: دشمن طی صد سال گذشته نگاه ها را به سبک زندگی از خوراک و پوشاک گرفته تا گویش ها و زبان را دستخوش تغییر قرار داده است و مطمئنا نباید انتظار داشت راه مقابله با ان هم یک شبه اثر کند.
وی ادامه داد: برخی دغدغه مندان فرهنگ این انتظار دارند مثلا چرا در یک ماه یا دو ماه اتفاق خاصی در زمینه فرهنگ یک شهر تاریخی مانند یزد به وجود نیامده، در صورتی که در موضوع فرهنگ زمان بر بودن مقابله نسبت به زمان هجمه به مراتب بیشتر است و زمان زیادتری را برای مقابله می طلبد.
*بودجه فرهنگ کشور به گرد پای هزینه ها تهاجم فرهنگی نمی رسد
حجت السلام حیدری خاطرنشان کرد: به تعبیر قرآن کریم در مقوله فرهنگ باید «اعدوا لهم ما استطعتم من قوه» هم باشیم، اگر جنگ تحمیلی را در کنار جنگ نرم قرار دهیم می بینیم در جنگ تحمیلی دشمن با همه قوا و تا دندان مسلح به میدان امد و هشت سال کشور ما را با زحمت روبرو کرد و ده ها سال کشور را به عقب انداخت و چه جوان هایی از این سرزمین به خاک و خون کشیده شدند، در حوزه جنگ نرم هم در صد سال گذشته دشمن هزینه زیادی را به پای تهاجم فرهنگی ریخته است.
وی ابراز کرد: فقط در قبال شبکه های فارسی زبان ماهواره ای بررسی کنید مشخص می شود چه میزان هزینه به پای تهاجم فرهنگی ما ریخته شده است به گونه ایکه زمانی معروف بود کل هزینه فرهنگی کشور را تنها می توان با یک شبکه ای مانند بی بی سی مقایسه کرد.
معاون سابق فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد اذعان کرد: از یک سو سازمان تبلیغات اسلامی که به نوعی متولی دین و ارزش های اسلامی است در حال حاضر که به شرایط مطلوب رسیده، برای هر شهروند به ازای هر نفر در یزد 3هزار تومان اعتبار دارد یعنی برای 15 بخش زیرمجموعه یک سازمانی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، به ازای هر شهروند 3 هزار تومان تقریبا می توان گفت هیچ است.
*سرانه هر شهروند یزدی برای فرهنگ 45 هزار تومان!
حجت الاسلام حیدری گفت: در حال حاضر در شورا موضوع بودجه سال اینده مطرح است و برای سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری یزد که از مهم ترین نهادهای فرهنگی این شهر به حساب می آید برای هر شهروند یزدی سرانه 45 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود این هزینه ها در قبال دشمنی که در جنگ نرم تا دندان مسلح است نتیجه ای جز تلفات و ایجاد زحمت ندارد، هر چند که وعده خدا نصرت و پیروزی اسلام است اما نباید در راه رسیدن به پیروزی دائما تلفات بالا داد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر با بیان اینکه در جنگ فرهنگی دست برتر نداریم خاطرنشان کرد: چراکه مسئولان ما هنوز که هنوز است برایشان این جنگ مسجل نشده است و مانند ابتدای جنگ تحمیلی که برخی مدیران کشور فریادهای فرمانده کف عملیات را برای رساندن مهمات را نمی فهمیدند امروز هم هنوز عده ای فریادهای افسران جنگ نرم را درک نمی کنند و نمی فهمند.
وی ادامه داد: نه اینکه بناهای تاریخی هویت های فرهنگی ما نیستند؛ نه اما در این جنگ نابرابر متاسفانه هنوز اولویت های فرهنگ ما، خشت و گل و ساختمان و کوچه و خیابان است، از هر شهروندی سوال شود که یک هزینه وجود دارد که می توان خرج آسفالت کوچه تان شود و هم می توانیم خرج تربیت فرزند شما و جلوگیری از آسیب های اجتماعی کنیم انتخابشان گزینه دو است چراکه هیچ پدر و مادری نمی پذیرد که کوچه اش آسفالت باشد اما فرزندش عاقبت به خیر نباشد.
حجت الاسلام حیدری عنوان کرد: نه اینکه مخالف پیشرفت و آبادانی شهر و دیارمان باشیم بلکه موافق هم هستیم اما تغییر نگاه ها و اولویت ها در تعاریف بودجه ای چه در سطح کشور و چه در سطح استان و شهرستان هم مهم است.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب با اینکه هر ساله فرمان سال را اقتصادی قرار می دهند اما هرگز نگفتند به خاطر اقتصاد من یک شب خواب راحت نرفتم در صورتی که در حوزه فرهنگ، خانواده و جمعیت ایشان می فرماند من از بخاطر اینها خواب نمی روم و اگر مسئولان کشور هم در همه حوزه ها مطرح، مسائل فرهنگی را گوشه ذهن داشته باشند حداقل این است که شب ها بخاطر بحث فرهنگ خواب راحتی نمی روند.
*روتوش فعالیت های گذشته؛ دردی از فرهنگ یزد دوا نمی کند
حجت الاسلام حیدری با بیان اینکه در موضوع هزینه های فرهنگی در استان یزد از ادعا تا واقعیت فاصله زیاد است تاکید کرد: در حال حاضر همه بودجه فرهنگی یزد زیر بیست میلیارد تومان یعنی یک و چند دهم از کل بودجه سال است و هزینه های عمرانی، جاری را در کنار برنامه ها و رویدادهای فرهنگی دیده شده است و در حالی که این میانگین در کشور بین 5 تا 8 درصد و در تهران 20 درصد است.
وی عنوان کرد: عدد و ارقامی که شهرداری یزد برای فرهنگ یزد گذاشته است خیلی بیشتر این میزان باید باشد و اینکه با چند برنامه بازی شود و برنامه های گذشته روتوش شود قرار نیست اتفاقی در زمینه فرهنگ یزد رخ دهد.
*«از دست رفتگی هویت اصیل یزدی»؛ نتیجه مشترک ریشه یابی ها
این فعال فرهنگی استان یزد ابراز کرد: چیزی که در کمیسیون فرهنگی دنبال می شود موضوع زیرساخت هاست نه به عنوان سخت افزاری بلکه با برخی مسائل استحاله فرهنگی را ریشه یابی می کنیم که متاسفانه در همه این ریشه یابی ها «از دست رفتگی هویت اصیل یزدی» و «سردرگمی هویتی» نتیجه مشترک است.
وی گفت: مردم بی توجه به اینکه گذشته شان چه بوده و امروز باید چه کار کنند و در اینده به چه مسیری بروند در حال خوردن خوابیدن و روزمرگی هستند و نمی دانند هدفش از زندگی چیست و یا به اهداف حداقلی اکتفا می کند و بطور خلاصه هویت یزدی ها دچار اسیب شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد خاطرنشان کرد: متاسفانه نظام ارزش گذاری در جامعه آسیب دیده است و نگاه واحدی برای ارزش گذاری شده در جامعه نیست بطور مثال زمانی علما و فرهیختگان برای جامعه ارزش گذاری می کردند اما امروز سلبریتی ها و پست ترین ها فرمان ارزش گذاری را در دست گرفته اند و اوست که برای فرزند ما تعیین می کند اول اینستا بعد کتاب!
*وقتی نظام ارزش گذاری هم را هم دیگران تعیین می کنند
وی خاطرنشان کرد: پس در کنار کم شدن هویت جوان امروز، نظام ارزش گذاری هم را هم دیگران تعیین می کنند که چرا به این نقطه رسیدیم باید در معرفی ارزش ها کنکاش کرد، مثلا برای یک ارزشی مانند مطالعه کردن و کتابخوانی نتوانستیم برای جوان و نوجوان خود تعریف درستی داشته باشیم، وقتی فرزند من با کتاب در مدرسه تنبیه می شود! نباید انتظار داشت دوست دار آن باشد و اینستا که هیچ، هرچیز دیگری هم جا اینستا باشد می پذیرد.
حجت الاسلام حیدری بیان کرد: دینی کامل تر و زیباتر از اسلام نداریم ولی باید دید این دین چگونه معرفی شده است که امروز مردم نگاهشان به آن مثبت باشد دیگر ایین ها و مکتب ها در قبال آن قد علم نمی کنند؛ وقتی عیدی مانند عید غدیر درست و زیبا معرفی شود مطمئنا دغدغه جوان امروز خرید درخت برای کریسمس یا کادو ولنتاین نخواهد بود.
*نظام های آموزشی باید اسکناس های قلابی فرهنگ را معرفی کنند
وی تاکید کرد: یا مسائل جزئی تر، وقتی نتوانستیم گوشت مقوی بره را درست بپزیم و شیوه درست ارائه دهیم خوب نباید انتظار داشت جوان دنبال فست فود نرود وقتی هنوز یک نوشیدنی لذیذ و سالم را برای ارائه نداریم نمی توان انتظار داشت کسی دنبال مشروبات ناپسند نرود و صدتا مورد دیگر که در حوصله این گفتگو نیست.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد گفت: چون درست ارزش گذاری نکردیم دیگر مردم اقبالی به سمت ارزش گذاران جامعه ندارند و نیازمند هم گرایی همه نظام های آموزشی ماست از خانواده تا مهد کودک، مدارس و حوزه و دانشگاه ها تا ارزش های جامعه را درست تببین کنند و اسکناس های قلابی فرهنگ در جامعه جمع شود.
وی با بیان اینکه هنر یکی از مسائلی است که می تواند در تببین درست فرهنگ نقش افرین باشد اذعان کرد: به ویژه در حوزه هنرهای نمایشی، گاها تا از تببین فرهنگ به میان می آید عده فکر می کنند در تئاتر و سینما باید همش از ایه و حدیث و روایت گفت در حالی که اگر اثری با آیه و حدیث مزین باشد و با ناامیدی ختم شود نتوانسته فرهنگ درست را درست تبیین کند.
*امید؛ عامل اول نتیجه دادن جهاد تبیین
این فعال فرهنگی تصریح کرد: در جامعه ما هزینه ها هنگفتی در حوزه سینما می شود اما مردم را با ناامیدی و افسردگی راهی منزل می کنند و مطمئنا وقتی جوانی دست به یک عمل پستی مانند خودکشی بزند خداوند برای بازخواست مقصرین این ماجرا پای چه کسانی را وسط خواهد کشید؟
حجت الاسلام حیدری در پایان با بیان اینکه امید و امیدآفرینی باعث می شود حرفی که زده می شود مقبولیت داشته باشد تاکید کرد: وقتی با فردی صحبت می کنید باید به تو امیدی داشته باشد که به حرف هایت گوش دهد و مقدمه ای برای گوش دادن است و در جهادتببین هم مهم ترین مسئله این است.
انتهای پیام /