پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

روحانی: دلسرد کردن مردم از انتخابات از مشی امام فاصله دارد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع

اقتصادنیوز: رییس جمهوری گفت: هر آن‌کس که مردم را از انتخاب کردن باز دارد و نگذارد در سلایق مختلف آنکه را که می‌خواهند برگزینند و هرآن‌کس که مردم را برای حضور پای صندوق آرا دلسرد کند، حتما از مشی و راه امام فاصله دارد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز یکشنبه در آیین تجدید بیعت هیات دولت با آرمان های امام راحل با بیان اینکه ایام دهه فجر سال 57 بعنوان روزهای تاریخ ساز برای کشور عزیزمان و برای همه مسلمانان بود، اظهارداشت: امام در طول این ده روز گذار بسیار مهمی را از استبداد و استعمار به مردم سالاری و استقلال انجام داد، نهضتی که به همراهش تغییر هست و وقتی آرام می نشیند که به نظام منتهی شود.

اهم اظهارات رئیس جمهور را بخوانید؛

*حرکت و انقلابی که پایانش استقرار یک نظام نباشد به‌آشوب بیشتر شباهت دارد، امام عزیز و بزرگوار ما توانست دو یادگار بزرگ را برای تاریخ و کشور ما به ارمغان بیاورد و آن جمهوریت و اسلامیت بود.

*امام به خوبی احساس کرده بود که با وجود سلطنت، مردم‌سالاری امکان پذیر نیست. امام تجربه مشروطه را پیش رو داشت که بعد از آن همه فداکاری و تلاش و تشکیل عدالت‌خانه و تاسیس مجلس شورای ملی قدم به قدم از حضور مردم کاسته شد و با وجود سلطنت نظام مشروطه ای باقی نماند.

* انتخاباتی که در روزهای اول مشروطه توسط آرای مردم و رای مردم بود، کم‌کم به جایی رسید که در میان جمعی و درباری افراد منتخب می‌شدند و آن گاه تشریفات انتخاباتی در کشور انجام می گرفت، از قبل همه می دانستند چه کسانی به مجلس شورای ملی خواهند رفت و نمایندگان همه حوزه های انتخابیه روشن بود.

*لذا امام به این نتیجه رسید که با وجود سلطنت و دیکتاتوری، دموکراسی و مردم سالاری امکان پذیر نیست، بسیاری از افراد بودند که به امام پیشنهاد می کردند نظام مشروطه‌ای بماند با سلطانی ضعیف و یا بدون سلطان. یا نظامی تاسیس شود بر مبنای خلافت اسلامی. اما امام هیچ یک از آنها را نپذیرفتند و در میان همه مشورت‌ها جمهوری اسلامی را برگزیدند.

روحانی گفت: امام نه تنها پدر اسلام خواهی در تاریخ سرزمین ما بود، بلکه امام پدر جمهوری خواهی نیز در تاریخ ایران بود، جمهوریتی که با دیانت و با اسلامیت پیوند نخورد، آن جمهوری هم باقی نمی ماند و تبدیل به استبداد می شود به همین دلیل بود امام بر این نکته اصرار داشت که جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم است و نه یک کلمه زیاد.

*هدف امام، تاسیس حکومت در چهارچوب اسلام به دست مردم بود. امام می‌دانست که عدالت و اصلاح در جامعه و رشد و توسعه بدون حضور مردم امکان پذیر نیست. این که امام فرمود میزان رای ملت است، این را به عنوان یک شعار نگفت. امام می دانست اگر در هر صحنه‌ای مردم حضور نداشته باشند، پیروزی امکان پذیر نیست.

*اگر مردم غایب باشند بی تردید به موفقیتی دست نخواهیم یافت اگر هم بیابیم ماندگار نخواهد ماند> به همین دلیل تاکید امام بر این بود که مردم ولی نعمت ما هستند و در همه انتخابات‌ها مردم ما شرکت کنند.

*تاکید امام بر این بود که انتخاب کردن حق مردم است و هر آن‌کس که مردم را از انتخاب کردن باز دارد و نگذارد در سلایق مختلف آنکه می‌خواهند برگزینند و هرآن‌کس که مردم را برای حضور پای صندوق آرا دلسرد کند حتما از مشی امام و راه امام فاصله دارد.

*امام به ما یاد داد در کنار مردم می‌توانیم مردم سالاری اسلامی را پابرجا سازیم، امام به ما آموخت با مردم می‌توان با ابرقدرت‌ها مبارزه کرد و ایستادگی کرد.

*مردم سالاری امام و اسلامیت مورد نظر امام فقط به یک صحنه و انتخابات و یک سال و یک روز ختم نمی شود. ما همیشه باید مردم خواه باشیم و همیشه باید به نظرات مردم احترام بگذاریم در سیاست داخلی‌مان، در سیاست خارجی‌مان، در سیاست‌های اقتصادی و فرهنگی مان. نظرات مردم، اعتقادات مردم، تفکرات مردم و سلایق مردم از یاد نباید برود این را باید بدانیم اقامه دین و عدل به دست مردم امکان پذیر است.

این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند