چهارشنبه 3 بهمن 1403

روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند

تهران - ایرنا - پنجاه و نهمین ماراتن آزمون سراسری با رقابت حدود یک میلیون و 500 هزار نفر تا چند روز دیگر در کشور برگزار می‌شود؛ رقابتی که داوطلبان برای موفقیت در آن ضروری است ضمن برنامه‌ریزی و مطالعه دقیق، آرامش خود را حفظ و توصیه‌های کارشناسان را به خوبی رعایت کنند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، آزمون سراسری سال 1401 به منظور پذیرش دانشجو در دوره‌های روزانه، نوبت دوم «شبانه»، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشته های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی در روزهای چهارشنبه هشتم، پنجشنبه نهم، جمعه دهم و شنبه یازدهم تیر ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود.

بر اساس آخرین آمارها، آزمون سراسری امسال با یک میلیون و 489 هزار و 220 نفر داوطلب نسبت به سال قبل حدود 63 هزار نفر افزایش تعداد دارد، اما با توجه به اینکه داوطلبان می توانند علاوه بر گروه اصلی در گروه های هنر و زبان های خارجی هم شرکت کنند، در کل تعداد 120 هزار شرکت کننده آزمون سال 1401 بیش تر از سال قبل است و بیشتر این افزایش در گروه علوم انسانی 42 هزار و 18 نفر است.

همانند سنوات گذشته، داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی با 574 هزار و 751 نفر، 38.6 درصد داوطلبان را به خود اختصاص داده اند و بعد از آن، گروه های علوم انسانی، زبان های خارجی، هنر و ریاضی قرار دارند.

از سوی دیگر آمارها نشان می دهد که از مجموع یک میلیون و 489 هزار و 220 نفری که امسال در کنکور ثبت نام کرده اند، 915 هزار و 41 نفر معادل 61.44 درصد را زنان تشکیل می‌دهند که از تعداد مردان و حتی زنان شرکت کننده در کنکور سال قبل، پیشی گرفته اند.

همچنین بررسی آمارهای سازمان سنجش نشان می دهد بیشترین تعداد زنان در گروه آزمایشی زبان های خارجی حضور دارند.

به گفته مسوولان سازمان سنجش و آموزش کشور، آزمون سراسری امسال با یک دفترچه و پاسخنامه برای دروس عمومی و دو دفترچه و پاسخنامه تخصصی در گروه‌های علوم انسانی و ریاضی برگزار می شود. همچنین رشته علوم تجربی علاوه بر دو دفترچه دروس تخصصی یک دفترچه آزمون بهیاری را نیز به‌صورت جداگانه دارد.

کنکور به عنوان بزرگ ترین رقابت آموزشی دانش آموزان هرساله یک رویداد استرس‌زا خانواده ها را درگیر خود می کند؛ چراکه بسیاری معتقدند سرنوشت دانش آموزان پس از 12 سال تحصیل در مدرسه در یک آزمون مشخص می شود که این آزمون فشارهای اقتصادی، اجتماعی و روانی بسیاری را به همراه دارد.

برای موفقیت در کنکور سراسری هیچ‌گونه راه میان بر وجود ندارد و داوطلب باید اصولی و حرفه‌ای درس‌ها را مطالعه کند تا با فهم و عمق مطلب بتواند تست‌ها را در جلسه آزمون پاسخ درست بدهد.

در این آزمون اقبال به کمک کسانی می آید که با آرامش و تمرکز بیشتر و به دور از اضطراب در سر جلسه آزمون حاضر می شوند اما دانستن تکنیک‌هایی هر چند ساده برای افرادی که نگران شرکت در این آزمون هستند، بسیار مهم و کارآمد است.

حفظ آرامش از مهم ترین نکات در موفقیت در کنکور است، خانواده و محیط زندگی دانش آموز در چند روزی که به این آزمون سراسری باقی مانده است، باید حال و هوای کاملاً کنکوری پیدا کند؛ یعنی اعضای خانواده باید به شکلی با داوطلب رفتار کنند که احساس نکند تمام زندگی وی در کنکور خلاصه می‌شود.

البته حال برخی پدر و مادرها این روزها بهتر از فرزندان کنکوری آنها نیست به همین دلیل کارشناسان همواره توصیه می‌کنند، بهتر است این روزها والدین به استرس کنکوری‌ها دامن نزنند؛ زیرا در اندک فرصت باقیمانده حفظ آرامش مهم ترین نکته‌ای است که باید به آن توجه شود.

روانشناسان معتقدند: خانواده‌ها در زمینه تشویق و حمایت از کنکوری‌ها مانند شمشیر دو لبه عمل می‌کنند و گاهی اوقات فشارهایی به دانش آموزان وارد می‌کنند، آنها باید همراه داوطلبان شوند و با تشویق آنان را در این راه کمک کنند تا با آرامش بیشتری روزهای باقی مانده تا کنکور را بگذرانند.

کنکور؛ آزمونی بر پایه برنامه ریزی و حفظ آرامش 

بسیاری از روانشناسان توصیه می کنند برای کاهش اضطراب، دلشوره، سردرد، بی خوابی، خانواده‌ها به فشارهای روانی کنکوری‌ها دامن نزنند؛ چرا که این فشارهای روانی ممکن است نتیجه زحمات دانش آموزان را نابود کند.

یکی از نکات اولیه برای کاهش اضطراب کنکور این است که روز قبل از برگزاری آزمون به حوزه امتحانی بروند، این اقدام به شکل معجزه آسایی تصورات غلط و نادرست داوطلب را کاهش می‌دهد.

زودتر بیدار شدن در روز کنکور به عنوان یک عامل مؤثر در پیشگیری از اضطراب مطرح است، دعا خواندن یا گوش دادن به موسیقی آرام هم از دیگر روش های ساده برای کاهش استرس در کنکوری است.

با نزدیک شدن به روز آزمون به طور معمول دانش آموزان میزان ساعت مطالعه خود را افزایش می‌دهند تا از زمان باقی مانده به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. در حالی که کارشناسان آموزشی معتقدند که این افزایش ساعت مطالعه برای داوطلب آزمون صحیح نیست.

آنها به داوطلبان کنکور توصیه می کنند روز قبل از این آزمون درس نخوانند، چون نکات درسی که شب قبل یا صبح آزمون خوانده می‌شود در حافظه کوتاه مدت ماندگار می‌شود و تنها موجب تشدید اضطراب می‌شود؛ به همین علت داوطلبان باید 24 ساعت قبل از آزمون مطالعه را کنار بگذارند.

نشانه های اضطراب قبل از کنکور یا شب امتحان

چرا داوطلبان قبل از کنکور اضطراب دارند؟ مطالعات نشان می‌دهد دانش‌آموزان به دلایلی از جمله احساس نداشتن آمادگی لازم و وقت کافی برای مطالعه و مرور، نحوه رقابت با دیگران دچار اضطراب می شوند.

شاید اولین سوالی که به فکر داوطلبان و دانش‌آموزان می‌رسد، این است که چگونه متوجه شویم اضطراب بیش از حد داریم؟ بسیاری از علایم اضطراب را احساس گیجی، قطع ارتباط با دوستان، احساس بدخلقی، پایین بودن انرژی، اختلال در تصمیم‌گیری، نداشتن انگیزه برای انجام کارها، مشکل خوابیدن و بیدار شدن، سردرد، درد معده، و ناخن جویدن بیان می کنند.

بیشتر داوطلبان به خوبی برای کنکور آماده می‌شوندف ولی در جلسه امتحان به دلیل استرس بیش از حد به سوالات پاسخ نمی‌دهند. اگر آنها به دنبال غلبه بر اضطراب و دلهره هستند باید از عادت‌های خوب برای مطالعه استفاده کنند. انتخاب یک مکان آرام و به دور از شلوغی یکی از پیشنهادهای کارشناسان است.

همچنین کنکوری ها باید از الگوهای ذهنی استفاده کنند. الگوهای ذهنی به آنها کمک می‌کند تا مفاهیم و مطالب را به خاطر آورند. آنها همچنین باید یک برنامه مشخص برای خود تهیه کنند. کارهای بزرگ را به کارهای کوچک تقسیم کنند تا کارها را به راحتی انجام دهید، به طور منظم استراحت‌های کوتاه‌مدت داشته باشند، اگر در هر موردی مشکل دارند از دوستان، خانواده یا معلم خود کمک بخواهند.

چگونه داوطلبان استرس خود را در امتحان کاهش دهند؟

رعایت برخی نکات به داوطلبان کمک می‌کند تا هنگام مطالعه تمرکز بالایی داشته باشند. اگر داوطلبان تمرکز بالایی در مطالعه داشته باشند، قبل از امتحان استرس کمتری نیز خواهند داشت.

کنکوری ها باید هر روز غدا خوردن و خوابیدن را در یک ساعت مشخص و یک روال همیشگی انجام دهند و خوب بخوابند. این موضوع به مغز زمان می‌دهد که دوباره سرحال شود و مطالبی را که خوانده‌اند به خاطر بسپارند.

داوطلبان باید پس از رسیدن به اهداف مطالعه به خود پاداش‌های کوچک بدهند، به عنوان مثال یک برنامه تلویزیونی تماشا کنند یا به موسیقی گوش دهند. آنها روی مطالعه مفاهیم و مطالب متمرکز باشند، به هیچ عنوان اجازه ندهند موارد دیگر مانند نگرانی‌ها موجب حواس پرتی شود.

دانش آموزان باید از مصرف غذاهای بی ارزش پرهیز کنند. خوردن غذاهای بدون ارزش غذایی موجب می‌شود به سرعت احساس پرانرژی کنند و ناگهان بعد از یک مدت زمان مشخص انرژی آنها کاهش می یابد. آنها باید

از یک رژیم غذایی مناسب استفاده کنند و آجیل، میوه، سبزیجات را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهند.

داوطلبان همچننی از خوردن نوشیدنی‌های انرژی زا خودداری کنند، زیرا این نوشیدنی‌ها باعث افزایش استرس می‌شوند. روز پیش از امتحان، زمان برگزاری امتحان و روز قبل از کنکور داروی خواب آور مصرف نکنند، ظهر استراحت نکنند تا شب به راحتی بخوابید. صبح روز آزمون صبحانه کامل بخورند تا در حین آزمون دچار افت قندخون نشوند. کنترل و دقت کنند که به موقع به جلسه امتحان برسند.

توصیه ها برای روز کنکور

در روز آزمون هم به داوطلبان همواره 2 نوع توصیه می شود، لوازمی که داوطلب باید در جلسه آزمون به همراه داشته باشد و لوازمی که داوطلب مجاز نیست در جلسه آزمون به همراه داشته باشد، البته داوطلبان توجه داشته باشند که کرونا در کشور تمام نشده است و دستورالعمل های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.

پرینت کارت شرکت در جلسه آزمون همراه با یک سنجاق، اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه، مداد سیاره نرم پررگک، پاک کن و تراش، ماسک اضافی سه لایه معمولی از لوازماتی است که هر داوطلب در سرجلسه آزمون باید به همراه داشته باشد.

از سوی دیگر داوطلبان نباید تجهیزات الکترونیکی شامل تلفن همراه، ساعت، دستبند، عینک و انگشتر هوشمند همراه خود داشته باشند. کتاب، جزوه، نت و یاداشت، وسایل فلزی و ساک و کیف دستی و مواد خوراکی به جز آب آشامیدنی نیز از وسایلی هستند که داوطلبان نباید همراه داشته باشند.

شرکت کنندگان در این آزمون برای رفتن به محل آزمون تا حد امکان به جای وسایل حمل و نقل عمومی از خودروی شخصی استفاده کنند. حتما تعدادی ماسک، کیسه پلاستیکی و ژل ضدعفونی کننده همراه داشته باشند.

بهتر است چند تکه شکلات، مقداری آجیل و آب میوه های طبیعی را بسته بندی کرده و با خود به جلسه آزمون ببرند. از همراه داشتن وسایل دست و پاگیر و غیر ضروری خودداری کنند و هنگام ورود به سالن امتحان از ایجاد تجمع بپرهیزند.

داوطلبان باید مراقب مخدوش نشدن برگه پاسخنامه خود با الکل یا ژل ضدعفونی کننده باشند و تا حد امکان زمانی که پاسخنامه در اختیار داوطلبان است، از ژل ضدعفونی کننده یا الکل استفاده نکنند. همچنین تعدادی مداد و و پاک کن اضافی همراه خود داشته باشند تا اگر هریک از آنها به زمین افتاد، مجبور به ضدعفونی نشوند و از مداد دیگر استفاده کنند.

براساس توصیه های انجام شده، برای جلوگیری از ازدحام، افراد زیادی با داوطلبان به محل آزمون نروند. بعد از پایان آزمون هم داوطلبان در محل برگزاری کنکور تجمع نکنند.

برچسب‌ها

روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 2
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 3
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 4
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 5
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 6
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 7
روزشمار کنکور در سراشیبی افتاد / داوطلبان آرامش خود را حفظ کنند 8