روسیه میتواند هند را از واشنگتن جدا کند؟
آینده کریدور حملونقل بینالمللی شمال - جنوب به این بستگی دارد که چین چگونه این پروژه را در راستای منافع ژئواستراتژیک خود در منطقه ارزیابی میکند.
ماه جاری درست در شرایطی که تهران با رسمی شدن عضویت خود در سازمان همکاری شانگهای به رهبری چین (SCO) بیش از هر زمان دیگر به پکن نزدیک شد، پروژههایش با روسیه و هند را نیز بازتعریف کرد. با این همه گروهی از ناظران می گویند که فارغ از نزدیکی تهران به هند و چین و روسیه، ممکن است ایجاد تعادل در روابط سه بازیگر به این سادگی نباشد.
سوم ژوئیه، نشست سه جانبه ایران، روسیه و هند در تهران درباره توسعه کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب (INSTC) برگزار شد. پروژه آی. ان. اس. تی. سی که توسط مسکو، دهلی نو و تهران در سال 2000 ارائه شد، می تواند پس از تکمیل، اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق ایران به دریای خزر متصل کند. علاوه بر این، این پروژه که به عنوان کریدور حمل و نقل بین آسیای جنوبی، خاورمیانه، ایران، آذربایجان به روسیه عمل می کند، می تواند به مسکو و تهران در توسعه بازارهای جدید و دور زدن تحریم ها کمک کند. از آنجایی که تجارت بین روسیه و ایران در سال 2022 با 20 درصد افزایش به حدود 4.9 میلیارد دلار رسید، اجرای این پروژه فوریت پیدا کرده است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «شناسایی گزینه ایران برای کاهش وابستگی به چین؟» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- پرچم ایران در سازمان شانگهای به اهتزاز درآمد
- عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای 13 تیرماه اعلام میشود
- عضویت ایران در شانگهای تصویب نهایی میشود
- ایران به صورت کامل عضو سازمان همکاری شانگهای شد
- معاون وزیر راه خبر داد: موافقت با ارمنستان برای بازماندن گذر ترانزیتی قفقاز
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.