رژیم غذایی
رژیم غذایی
عدهای از روانشناسان اختلالهای روانی را از جهت شدت بیماری به دو دسته سایوتیک و نوروسایکوتیک (نوروز) تقیسم کرده و اختلال مرزی را در بین این دو طبقه در نظر میگیرند. تفاوت عمده این گروهها مبتنی بر درجه آگاهی شخص از حالتهای خود است
اگر چه بیماری اختلالات تغذیه و خوردن قابل درمان است، اما علائم و عواقب آن میتواند مضر و مرگبار باشد، در صورتی که به درستی تشخیص داده نشود.
نشانگان انسداد خروجی قفسه سینه عبارت است از درد و ضعف ناشی از تحت فشار قرارگرفتن اعصاب در گردن که شانهها، بازوها و دستها را درگیر میکند.
نشانگان مفصل گیجگاهی فک تحتانی عبارت است از درد و التهاب در مفصل گیجگاهی فک تحتانی (مفصل طرفین فک که دهان را باز و بسته میکند) و عضلات پیوسته به آن.
هپاتیت ویروسی عبارت است از التهاب کبد در اثر یک ویروس. هپاتیت ویروسی انواع مختلفی دارد. شایعترین انواع آن هپاتیت A و B هستند. سایر انواع آن عبارتند از هپاتیت C، D، E، G.
افزایش چربی خونی در هر سنی میتواند رخ دهد، اما در بزرگسالان شایعتر است. البته انواع مختلف افزایش چربی خون در سنین مختلف رخ میدهند.
هیپوگلیسمی عملکردی عبارت است از پایین افتادن قندخون به علت تولید بیش از اندازه انسولین از لوزالعمده. این یک بیماری نیست و غالباً اگر تنها براساس علایم تصمیم گرفته شود، اشتباه تشخیصی رخ میدهد.
هیدرآدنیت چرکی عبارت است از یکنوع بیماری پوستی که مشخصه آن پدیدآمدن گرهکهایی در زیر بغل است. این گرهکها ندرتاً روی باسن، کشاله ران، یا زیر پستانها نیز به وجود میآیند.
این بیماری بهوسیله باکتری ریکتزیا که در بدن کنهها زندگی میکند، منتقل میشود. انسانها معمولاً در فصلهای بهار و تابستان از طریق گزش کنهها مبتلا میشوند.
تومورهای هیپوفیز ممکن است خوشخیم یا بدخیم باشند، اما حتی در صورت بدخیم بودن، به ندرت به سایر نواحی بدن گسترش مییابند. تومورهای هیپوفیز میتوانند در هر دو جنس و در تمامی سنین دیده شوند، اما شایعتر در سنین 30 تا 50 سال مشاهده میشوند.
تومورهای بدخیم بزاقی معمولاً با جراحی، اشعهدرمانی و داروهای ضد سرطان قابل درمان هستند.
برخی تومورها از بافت مغز منشأ میگیرند (تومورهای اولیه)، اما بیشتر تومورهای مغزی در اثر گسترش سرطانها از سایر نقاط بدن، به خصوص سرطان پستان، ریه، روده یا ملانوم بدخیم پوست به مغز ایجاد میشوند. علائم در اثر افزایش فشار داخل جمجمه ناشی از بزرگ شدن تومور بروز میکنند.
این بیماری معمولاً با درمان بهبود مییابد. با درمان منظم برای گشاد کردن تنگی، بلع میتواند به حالت طبیعی بازگردد.
اختلال تنگی مادرزادی پیلور به دلیل ضخیم شدن عضلات گرداگرد دریچه پیلور (مجرا یا دریچهای که غذا را از معده به روده کوچک منتقل میکند) رخ میدهد. این افزایش ضخامت در نهایت موجب انسداد مجرا میشود.
معمولاً قبل از بروز تشنج، کودک عفونت همراه با تب 39 درجه یا بالاتر داشته است، اما گاهی تشنج میتواند اولین علامت تب باشد. علایم عبارتند از: