رکوردزنی نمادین در جوار تختجمشید با طعم کرونا
شیراز - ایرنا - مجموعه تختجمشید که سالیان قبل با هنرنمایی برخی خوانندگان مطرح در سطح ملی خبر ساز شده بود، این روزها با انعقاد تفاهمنامه همکاری با فدراسیون جهانی پاورلیفتینگ مطرح شده و رکوردزنی نمادین یک فرد از نخستین بازتابهای این همکاری بوده است.
فراخوان این رکوردزنی هرچند در فضای باز، چهارشنبه دو روز قبل از برنامه در محوطه تختجمشید مطرح شد و واکنشهای متفاوتی را در پی داشت.
سخن از تغییر رکورد جهانی کشیدن سه دستگاه تریلر با فک و دندان بود و تبلیغات گستردهای در شرایط شیوع کرونا در جامعه درباره آن صورت گرفت.
در این فراخوان آمده بود که جابه جایی رو کوردزنی کشیدن تریلی با فک و دندان توسط ورزشکار مصطفی محکم در مجموعه جهانی تخت جمشید باحضور رئیس فدراسیونجهانی ورزشهای قدرتی و رییس کنفدراسیون آسیا و مشاور گینس در کشور برگزار خواهد شد.
در این مطلب آمده بود: این رکورد توسط یک ایرانی جابه جا میشود و به ثبت در رکوردهای جهانی گینس میرسد.
واکنشها در فضای مجازی
یکی از نخستین واکنشها به این فراخوان را یک فعال فرهنگی اجتماعی استان فارس مطرح کرد.
سعید نظری که هماینک عضو شورای اسلامی شهر شیراز و سخنگوی این نهاد است از طرحریزی این اقدام انتقاد کرد.
نظری در شبکههای اجتماعی نوشت: کار به جایی رسیده که در مجموعه جهانی تخت جمشید، تریلر با دندان بکشند و حتما پس فردا هم مارگیری میکنند، یک روز در تخت جمشید، لوریس چکنواریان کنسرت میگذاشت و شهرام ناظری میخواند و حداد عادل از هنر و میراث شرقی و ایرانی سخن میگفت.
رکوردزنی بدون حضور متولیان رکوردگیری
روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان فارس نیز اعلام کرد: در برنامه فوق هیچ یک از افرادی که برای رکوردگیری نام برده شدند حضور ندارند و برنامه ثبت گینس و حتی ثبت کشوری هم ندارد ضمن ارزشمند بودن این حرکت فقط به صورت نمادین انجام می شود و هیچ گونه مجوز ثبت رکورد ندارد.
جمعه18 مهرماه 99 این آیین در پارکینگ مجموعه میراث جهانی تختجمشید برگزار شد تا همزمان با به دندان کشیدن طناب متصل به سه تریلر، نگرانیها درباره رعایت نشدن اصول پیشگیری از کرونا به اوج برسد.
برگزاری مراسم بدون مجوز شبکه بهداشت
شبکه بهداشت و درمان مرودشت شنبه 19 مهر 99 در واکنش به برگزاری این آیین اعلام کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و وضعیت قرمز شهرستان مرودشت از روز ها قبل طی بیانیه های متعددی به اطلاع عموم مردم و همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی شهرستان مرودشت رسانده بودیم که برگزاری هر گونه تجمع در سطح شهرستان ممنوع است.
در این اطلاعیه آمده است: با وجود همه اطلاع رسانی ها و هشدارها، متاسفانه این برنامه بدون اطلاع مجموعه بهداشت و درمان، بدون اخذ هرگونه مجوز از شبکه و بدون رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شده است.
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت افزوده است: برگزاری این گونه تجمعات ضمن اینکه دهن کجی و ناسپاسی محض به زحمات هشت ماهه کادر بهداشت و درمان محسوب میشود، نتیجه ای جز تکمیل ظرفیت بخش های کرونایی بیمارستان و افزایش موارد فوت در شهرستان را نخواهد داشت.
این شبکه بهداشت و درمان، برگزاری آیین رکوردزنی نمادین در نزدیکی تختجمشید را تهدید علیه سلامت عموم جامعه خوانده و افزوده است: مجموعه شبکه بهداشت و درمان از مسئولان ارشد شهرستان مرودشت درخواست میکند ضمن رسیدگی به این موضوع و ارجاع مسئولین برگزاری مراسم به مراجع قضایی ترتیبی اتخاذ نمایند تا شاهد برپایی اینگونه تجمعات در سطح شهرستان تا رفع شیوع این بیماری نباشیم.
متولی تخت جمشید نبوده است
مسئول روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: متولی برگزاری این مراسم مجموعه میراث فرهنگی و پایگاه جهانی تخت جمشید نبوده است و این آیین توسط اداره ورزش و جوانان شهرستان مرودشت برگزار شده است.
سعید زحمتکشان افزود: تنها هماهنگی برگزاری این مراسم توسط روابط عمومی مجموعه جهانی تخت جمشید انجام گرفته است.
وی ادامه داد: مقرر شده بود که این آیین بدون حضور تماشاگر برگزار شود اما تعدادی از مردم و دوستداران این حوزه به محل آمدند که این موضوع برنامه ریزی شده بود.
نبود مکان مناسب در مرودشت و رسیدن به پارکینگ تخت جمشید
زحمتکشان توضیح داد: در سطح شهرستان مرودشت محوطه مناسبی جهت برگزاری این مراسم وجود نداشت و به همین دلیل برگزارکنندگان این آیین ابتدا درخواست برپایی آن مقابل تخت جمشید را داشتند که این درخواست مورد موافقت مدیر مجموعه جهانی تخت جمشید قرار نگرفت و در نهایت با برگزاری این آیین در محل پارکینگ و محیط باز مجاور تخت جمشید موافقت شد.
شهرستان مرودشت در 45 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
*س_برچسبها_س*