جمعه 9 آذر 1403

رکورد جدید آمار خشونت‌های مسلحانه در آمریکا

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
رکورد جدید آمار خشونت‌های مسلحانه در آمریکا

پایگاهی که آمارهای مربوط به خشونت‌های مسلحانه در آمریکا را ثبت می‌کند گزارش داده در سال جاری میلادی بیش از 5000 تیراندازی مرگبار در این کشور ثبت شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، آمارهای جدید نشان می‌دهد در سال جاری میلادی بیش از 5000 تیراندازی مرگبار در آمریکا به وقوع پیوسته است.

پایگاهی که آمارهای مربوط به خشونت‌های مسلحانه در آمریکا را ثبت می‌کند گزارش داده در سال جاری میلادی بیش از 5000 تیراندازی مرگبار در این کشور ثبت شده است.

پایگاه «آرشیو خشونت‌های مسلحانه» نوشته است: «تا دیروز، شمار تیراندازی‌های مرگبار در ایالات متحده به بالغ بر 5000 مورد رسید. این رقم معادل 50 مرگ در روز به طور متوسط است. آمریکا سال گذشته در تاریخ 9 آوریل، سال 2020 در تاریخ 30 آوریل و سال 2019 در تاریخ 14 مه به این آمار رسیده بود.»

«تیراندازی کور» یا «تیراندازی با تلفات انبوه» مفهومی است که برای اطلاق به تیراندازی‌هایی به کار می‌برد که در جریان آنها به سمت 4 نفر یا بیشتر تیراندازی صورت گرفته است. این تیراندازی‌هعا چالش ادامه‌دار پیش روی دولتمردان آمریکا است. بسیاری از کارشناسان آزادی حمل سلاح را یکی از دلایل این بحران می‌دانند.

نتایج یک تحقیق در آمریکا که سال گذشته منتشر شد حاکی از افزایش چشمگیر تقاضا برای خرید اسلحه در این کشور بود. این تحقیق که متشرکاً توسط دانشگاه‌های «نورث ایسترن» و «هاروارد» انجام شد نشان داد یک پنجم خریداران اسلحه در سال 2020 میلادی، برای اولین بار اقدام به چنین کاری کرده‌اند.

این تحقیق همچنین نشان داد شمار کل صاحبان سلاح و تعداد شهروندان آمریکایی که اقدام به خرید سلاح کرده‌اند، روند افزایشی داشته‌اند. بر اساس این نتایج، هفده میلیون آمریکایی، سال 2020، اسلحه خریداری کرده‌اند که بیش از پنج درصد بیشتر از سال 2019 میلادی است.

از سوی دیگر، یافته‌های این تحقیق حاکی از این است که در این بازه زمانی، زنان نیمی از خریداران اسلحه را تشکیل داده‌اند. بر همین اساس، در سال 2020 میلادی، 39 درصد از خانواده‌های آمریکایی صاحب سلاح بودند. این درحالی است که این میزان در سال 2016، 32 درصد بود.

نتایج تحقیقات دیگری که چندی پیش منتشر شد نشان می‌دهد، بین سال‌های 2000 تا 2016 نزدیک به 550 هزار نفر به دلیل جراحت‌های ناشی از حملات مسلحانه روانه بیمارستان شده‌اند. این حجم از خشونت مسلحانه، سالانه میلیاردها دلار هزینه به نظام بهداشت و درمان آمریکا تحمیل می‌کند.

مقایسه آمارهای خشونت با سلاح میان آمریکا و کشورهای دیگر جهان ایالات متحده را کشوری کاملاً استثنایی نشان می‌دهد: در این کشور نرخ وقوع تیراندازی‌های خشونت‌بار از هر کشور دیگر در دنیا بیشتر است؛ با آنکه آمریکا حدود 5 درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند نزدیک به 31 درصد از کسانی که مرتکب کشتارهای جمعی با سلاح می‌شوند را در خود جای داده است.

علاوه بر این، آمارهای مرکز تحقیقات کنگره آمریکا نشان می‌دهد آمریکایی‌ها صاحب حدود نیمی از (48%) از کل 650 میلیون قبضه سلاح غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند.

اما، این موضوع نباید باعث انحراف ذهن از بحث بر سر ریشه‌های مهم‌تر این پدیده اجتماعی - فرهنگی شود. آن‌طور که در خود آمریکا هم میان بعضی از منتقدان مسائل اجتماعی معروف است سلاح‌ها تنها «ابزار» کشتن هستند، و تحقیق درباره این پدیده که چرا شمار روزافزونی از آدم‌ها در آمریکا برای کشتن همنوعانشان به این ابزار متوسل می‌شوند را نباید تنها به عاملی چون سهولت دسترسی به آنها فرو کاست.

بررسی های ریشه‌ای‌تر و علمی‌تر رویدادهایی که در آنها یک نفر برای کشتار جمعی دست به سلاح می‌برد نشان می‌دهد این مسئله در لایه‌های عمقی‌تر از سبک زندگی آمریکایی و المان‌های فرهنگی - اجتماعی در این کشور سرچشمه می‌گیرند.

آنطور که پژوهش‌های «آدام لانکفورد»، استاد جرم‌شناسی دانشگاه «آلاباما» نشان می‌دهد 62 درصد از کل تیراندازی‌هایی که در دنیا در نزدیکی اماکن تحصیلی و شغلی اتفاق می‌افتند مربوط به کشور آمریکا هستند. الگوی قابل مشاهده دیگری که وجود دارد این است که عاملان این تیراندازی‌ها پس از تجربه شکست در محل تحصیل یا کارشان، در واقع به قصد گرفتن انتقام به چنین خشونت‌هایی متوسل شده‌اند.

این پدیده خود از تفاوتی فرهنگی در جامعه آمریکا نشأت می‌گیرد و آن تأکید مفرطی است که روی اجتناب از شکست و رقم زدن موفقیت‌های فردی و یا به اصطلاح خود آمریکایی‌ها برای تحقق «رویای آمریکایی» وجود دارد.

«آگوستو دی ونانزی»، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه پرودو می‌گوید: «در جامعه آمریکا ملاک قضاوت درباره ارزش افراد موفقیت‌های فردی در زمینه‌های شغلی، تحصیلی، رقابت‌های ورزشی، مُد یا جایگاه اجتماعی - اقتصادی است. به تبع آن اعضای جامعه نیز احساس ارزشمندی و عزت نفس خود را صرفاً در گرو پیشرفت در همین شاخص‌ها می‌دانند.»

فرد معمول جامعه آمریکایی، بنابراین فردی است که دائم در معرض قضاوت‌ها و فشارهای اجتماعی برای اکتساب سریع موفقیت‌های مادی قرار دارد. این عوامل اگر با دسترسی آسان به سلاح همراه شود، نتایج جالبی تولید نخواهد کرد. آمارهای مربوط به قربانیان سلاح در آمریکا هم این را تأیید می‌کنند.

همچنین بخوانید