رکورد گرم ترین روز زمین شکست
طی روز های گذشته میانگین دما در بسیاری از نقاط نیمکره شمالی به صورت پایدار بالای 35 درجه سانتیگراد بوده و دانشمندان پیش بینی می کنند آنچه که در دوشنبه این هفته از رکورد گرم ترین روز زمین به ثبت رسیده، در تابستان امسال بار دیگر جابجا شود.
دوشنبه این هفته رکورد گرم ترین روز زمین شکسته شد.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، بر اساس داده های مرکز ملی پیش بینی محیطی ایالات متحده، روز دوشنبه این هفته (3 جولای 2023/ 12 تیرماه 1402)، گرم ترین روز ثبت شده در جهان بود.
میانگین دمای کره زمین در روز دوشنبه به 17.01 درجه سانتیگراد (62.62 فارنهایت) رسید که از رکورد پیشین 16.92 درجه سانتیگراد (62.46F) در ماه اوت سال 2016 فراتر رفت.
در هفته های اخیر مناطق جنوب ایالات متحده گرمای شدیدی را تجربه می کند و در چین نیز موج گرمای پایدار با دمای بالای 35 درجه سانتیگراد (95 فارنهایت) ادامه یافته است.
در شمال آفریقا نیز دمایی نزدیک به 50 درجه سانتیگراد (122 فارنهایت) به ثبت رسیده است.
حتی در قطب جنوب که در حال حاضر در فصل زمستان است، دمای غیرعادی بالایی ثبت شده است.
پایگاه تحقیقاتی ورنادسکی اوکراین در جزایر قاره سفید آرژانتین اخیرا رکورد دمای ماه جولای خود را با 8.7 درجه سانتی گراد (47.6 فارنهایت) شکسته است.
"فریدریک اتو" دانشمند آب و هوا از موسسه گرانتهام برای تغییرات اقلیمی و محیط زیست در کالج امپریال لندن، گفت: "این نقطه عطفی نیست که ما باید آن را جشن بگیریم. این یک حکم اعدام برای مردم و اکوسیستم ها است."
دانشمندان می گویند تغییرات آب و هوایی، همراه با الگوی در حال ظهور ال نینو، از عوامل اصلی ثبت رکوردهای بی سابقه در گرمای زمین هستند.
" زک هاوس فادر" یک پژوهشگر در "برکلی ارث" در این زمینه گفت:" متاسفانه، این گرمای بی سابقه که انتظار می رود اولین مورد از یک سری رکوردهای جدید در تابستان امسال باشد، به دلیل افزایش انتشار دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای همراه با رویداد رو به رشد ال نینو، دما را به بالاترین حد جدید می رساند."
زک تیلور، هواشناس سرویس ملی هواشناسی آمریکا گفت که شهرهای سراسر ایالات متحده از مدفورد، اورگان تا تامپا، فلوریدا طی روزهای گذشته در بالاترین حد دمایی تاریخ خود قرار دارند، همان طور که پکن نیز هفته گذشته 9 روز متوالی را گزارش کرد که دمای هوا از 35 درجه سانتیگراد (95 فارنهایت) فراتر رفته است.
این رکورد جهانی اولیه است و در انتظار تایید از سوی نهادهای سنجش آب و هوا با استاندارد طلایی مانند انجمن ملی اقیانوسی و جوی است. اما این نشانه ای است که تغییرات آب و هوایی در حال رسیدن به قلمروهای ناشناخته است.
"دکه آرنت" مدیر مرکز ملی اطلاعات محیطی آمریکا گفت: دانشمندان معمولا از اندازه گیری های بسیار طولانی تری - ماه ها، سال ها، دهه ها - برای ردیابی گرمایش زمین استفاده می کنند. علاوه بر این، این رکورد اولیه برای گرم ترین روز بر اساس داده هایی است که تنها به سال 1979، یعنی شروع ثبت رکوردهای ماهواره ای برمی گردد، در حالی که داده های مرکز ملی پیش بینی اطلاعات محیطی آمریکا به سال 1880 باز می گردد."
آرنت افزود که تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان مانند یک پله برقی رو به بالا برای دمای جهانی است و ال نینو مانند پریدن در حالی که روی آن پله برقی ایستاده است.
این میانگین دمایی ممکن است چندان گرم به نظر نرسد، اما این اولین بار در 44 سال مرکز ملی اطلاعات محیطی است که ثبت دما از مرز 17 درجه سانتیگراد فراتر رفته است.
محققان همچنین درباره تاثیرات دمای محیطی بالا و بی سابقه روی بدن انسان نیز هشدار می دهند.
ارینان سافل اقلیم شناس آمریکایی در این باره گفته که بدن انسان به این تغییرات دمایی عادت نکرده است.
سافل افزود که این خطر در حال حاضر برای همه افراد اعم از جوان و مسن خطر گرمازدگی بسیار جدی است.
او گفت: "این مهم است که بدانید چه کسی ممکن است در معرض خطر باشد، مطمئن شوید که آب بدنتان تامین است و به قول معروف بدن شما هیدراته است. خونسرد باشید و زیاد بیرون نروید و سپس از افرادی که در اطراف شما ممکن است در معرض خطر باشند، مراقبت کنید."
کانال عصر ایران در تلگرام تماشاخانه