چهارشنبه 7 آذر 1403

رییس انجمن صنفی اساتید: کرونا، اساتید حق‌التدریس البرز را بیکار کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس انجمن صنفی اساتید: کرونا، اساتید حق‌التدریس البرز را بیکار کرد

کرج - ایرنا - رییس انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان البرز گفت: شیوع کرونا و به دنبال آن مجازی شدن کلاس دانشگاه‌ها در این استان سبب بیکاری اساتید حق‌التدریس البرز شده است.

زهرا قدسی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اتخاذ روش تدریس مجازی و استانی شدن آموزش‌ها، ارائه دروس به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها سپرده و سبب قطع درآمد اندک اساتید حق‌التدریس شد که تعدادی از این اساتیدا از نظر معیشتی دچار مشکلات عدیده شده اند. وی مدعی شد: دانشگاه‌ها پس از شیوع کرونا، به بهانه اینکه کلاس‌ها مجازی شده، آموزش را قربانی درآمدزایی می‌کنند، در حالی که آموزش مجازی اگر دشوارتر از آموزش حضور نباشد آسانتر نیست. قدسی ادامه داد: در این شرایط دانشجو ارتباط چشمی با استاد ندارد و کلاس پویا نیست، حال آنکه نیاز است استاد توجه بیشتری به دانشجویان داشته باشد. وی تصریح کرد: در این اوضاع بحرانی وضعیت معیشتی بسیاری از فرهیختگان استان البرز که به صورت حق‌التدریس در دانشگاه‌ها تدریس می‌کنند به خطر افتاده و کیفیت آموزش نیز به شدت افت کرده و به علم هم خیانت بزرگی می‌شود. به گفته وی، کلاس‌هایی که پیشتر با حضور 15 تا 20 نفر دانشجو دایر می شد و پویا و فعال بود اکنون پرتراکم شده که حتی استاد نمی‌تواند حضور غیاب داشته باشد و به سووالات دانشجویان پاسخ دهد.

رییس انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان البرز (به غیر از دانشگاه علمی کاربردی) اضافه کرد: در این شرایط، استاد صرفا مانند نوار ضبط شده تدریس می کند که این موضوع کیفیت علم را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. قدسی با تاکید بر اینکه شرایط موجود باید مورد بررسی اهالی رسانه به عنوان نمایندگان افکار عمومی قرار گیرد، گفت: وزارت علوم و دانشگاه‌ها که بانیان علم و به لحاظ فکری باید بازوهای حمایتی کشور باشند به این صورت بداندیشی و نسنجیده رفتار می کنند و منافع بسیاری را به مخاطره می اندازند. وی همچنین اظهار داشت: برخی دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه اساتید را بیمه نمی کند، در زمان عقد قرارداد از آنان تعهد می گیرد که هیچ درخواست و مطالبه‌ای بابت مواردی از جمله بیمه، سنوات، عیدی نداشته باشند؛ در حالی که چنین مواردی حق اساتید است. قدسی گفت: دانشگاه‌ها تاکنون به ناحق 10 درصد از حقوق ناچیز اساتید حق‌التدریس را بابت مالیات کسر کردند در حالی که با اندکی جست‌وجو می‌توانستند متوجه سایر درآمدهای استاد شوند.

وی یادآور شد: طبق قانون افرادی که درآمدشان در سال زیر 360 میلیون ریال باشد از پرداخت مالیات معاف هستند اما از برخی از اساتید حق‌التدریس که درآمدشان به 30 میلیون ریال هم نمی رسد مالیات کسر می شود.

فعالیت انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان البرز (به غیر از دانشگاه علمی کاربردی) از سال 1396 آغاز شده و اکنون 200 نفر عضو دارد.

افزون بر 2هزار 500 نفر استاد حق‌التدریس در دانشگاه‌های استان البرز فعالیت می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س*