رییس قوه قضاییه: بستر برای استفاده از دستاوردهای نخبگان در استانها فراهم شود
یزد - ایرنا - رییس قوه قضاییه با تاکید بر کاهش مهاجرت نخبگان اظهار داشت: بسترسازی برای برخورداری از منافع و دستاوردهای نخبگان از مباحثی است که همه بخش ها باید در این زمینه اهتمام جدی داشته باشند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای، روز پنجشنبه در جریان سفر یک روزه به استان یزد در دیدار با تعدادی از شهروندن این استان با تبیین مواهب الهی که استان یزد از آن برخوردار است، گفت: یزد در زمینه های مختلف نخبگان بسیاری را به جامعه تحویل داده است و آثار فعالیت های این نخبگان در درجه اول باید در این استان ظهور و بروز پیدا کند و به نتیجه برسد.
وی در خصوص پدیده مهاجرت نخبگان از استان یزد، تصریح کرد: باید تلاش شود تا نخبگان از این استان خارج شوند یا اگر خارج شدند، به گونه ای زمینه سازی شود تا ثمره کار و اقدامات آنان در مناطق دیگر به یزد بازگردد.
رئیس قوه قضائیه همچنین درباره مهاجرت شهروندان سایر نقاط کشور به یزد نیز گفت: اگر این مهاجرت ها، ضررشان بیشتر از نفعشان باشد، آنگاه یزد متضرر خواهید شد و یکی از مسائلی که همه نخبگان استان باید به فکر آن باشند، مدیریت مسئله مهاجرت و جلوگیری از خروج نخبگان است.
محسنی اژهای گفت: یزد به حق دارالعباده و حسینیه ایران نام گرفته است، مردم، نخبگان، علما و هنرمندان استان یزد در بسیاری از زمینه ها زبانزد هستند و باید تلاش کنیم که این تدین و خصلت های مذهبی و بومی و فرهنگی عمیقی که در یزد وجود دارد، نه تنها حفظ شود بلکه ارتقا پیدا کند. وی با بیان اینکه مردم یزد با یاد امام حسین (ع) زنده هستند، افزود: سنت های مذهبی خوب این استان باید حفظ شود و از دسترس شیطان صفت ها دور نگه داشته شود، برخی خصوصیات مردم این استان یک سرمایه بزرگ فرهنگی و معنوی است. رییس قوه قضاییه همچنین با تشریح برخی مشکلات استان یزد که مواردی از آن در کشور عمومیت دارد، تصریح کرد: یکی از این مسائل تامین پایدار آب است و امروز نه تنها یزد بلکه کل کشور و حتی سایر کشورها با این مشکل مواجه هستند و اگر نتوانیم این مسئله را برنامه ریزی و مدیریت کنیم، به یک معضل جدی در سراسر کشور تبدیل می شود، بنابراین لازم است که مسئولان برای تامین منابع آب تلاش کنند و در کنار آن مدیریت مصرف و تفکیک آب نیز انجام شود.
محسنی اژه ای ادامه داد: بهره وری از آب یکی از ضروریاتی است که مردم و دولتمردان باید دست به دست هم دهند و آن را حل کنند، در ارتباط با تولید، سرمایه گذاری، قرارداها و دیگر مسائل نیز با توجه به آنکه هم اکنون کشور درگیر جنگ اقتصادی است، اگر از این بخش حمایت مناسبی نشود، برخی ناهنجاری های اجتماعی افزایش پیدا می کند.
وی ادامه داد: اگر مسائل مرتبط با معیشت و مشکلات اقتصادی حل شود، آسیب های اجتماعی مانند طلاق، نزاع، درگیری های خانوادگی و برخی ناهنجاری های دیگر اجتماعی را سخت می توان کنترل کرد.
محسنی اژه ای با اشاره به تغییرات اجتماعی و فرهنگی گفت: از همه مدیران ذیربط به ویژه استاندار یزد می خواهیم که مسئله اقتصاد، تولید و رفع بیکاری را جدیتر از سایر موارد مورد توجه قرار دهند، چون اگر به همین نحو پیش برود، در آینده حل آنها مشکل تر خواهد شد.
وی افزود: در یزد بخش های مختلف اقتصادی در زمینه صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی فعال است و جمع کردن اینها در بسیاری از مناطق کنار یکدیگر میسر نیست زیرا ممکن است معدن به محیط زیست و کشاورزی آسیب بزند و انتظار از مسئولان استان این است که با همکاری این تعارضات را به حداقل ممکن برسانند. محسنی اژه ای در خصوص مباحث خانواده نیز گفت: اگر خانواده سالم باشد و در آن مودت و محبت برقرار شود، جامعه استحکام و امنیت پیدا می کند و اگر به این موضوع توجه نشود، جامعه نیز دچار مشکل می شود. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه یزد یک استان ترانزیتی است و موادمخدر و کالای قاچاق از این مسبر عبور داده می شود، افزود: کسانی که تحت عناوین مختلف به این استان می آیند، ممکن است در این زمینه دست داشته باشند که آسیب آن سرازیر به یزد می شود، بنابر این استاندار، نیروهای نظامی و انتظامی توجه داشته باشند و اجازه ندهند که ظرفیت گردشگری یا ترانزیتی یزد تبدیل به یک آسیب اجتماعی شود.
وی تصریح کرد: مطالعات برای انتقال یکی از زندانهایی که در شهر یزد وجود دارد، در دست بررسی است و این اتفاق باید رقم بخورد ضمن اینکه رفت و آمد خانواده های زندانیان سایر شهرها مشکلاتی را برای یزد ایجاد کرده است.
محسنی اژه ای تصریح کرد: امروز انگیزه و قصد مجلس، دولت و قوه قضاییه خدمت برای رفع مشکلات کشور است و انتظار داریم از ظرفیت های کشور و استانها در این زمینه استفاده شود. وی گفت: مسئله اول کشور اقتصاد است اما انتظار این است که مسائل اجتماعی، امنیتی و فرهنگی نیز فراموش نشود و برای این مسائل نیز از سوی همه بخش ها چاره اندیشی شود.
در جریان این دیدار، نماینده قضات استان یزد، نماینده کارکنان قضایی استان، نماینده سازمانهای تابعه قضایی یزد و نماینده اعضای شوراهای حل اختلاف این استان برخی مسائل این حوزه ها را تشریح کردند.
دیدار با اقشار مختلف مردمی، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان یزد، دیدار با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان، حضور در شورای اداری و بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع مشکلات دستگاه قضایی از مهمترین برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان یزد است.
سایر مسئولان عالی قضایی که در سفر به یزد، رئیس عدلیه را همراهی میکنند، هر کدام به نقاط مختلف این استان خواهند رفت تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات آنها در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
در جریان سفر حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان یزد، 20 مسئول ارشد قضایی، رئیس عدلیه را همراهی میکنند؛ که هر کدام در راستای بررسی و رفع مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی مردم استان یزد، برنامههای مختلف و متنوعی دارند؛ از جمله سفر به 10 شهرستان استان شامل «میبد»، «اردکان»، «بهاباد»، «مهریز»، «مروست»، «خاتم»، «بافق»، «تفت»، «ابرکوه» و «اشکذر»؛ دیدار با مردم و مراجعهکنندگان به دادگستری و رفع مسائل آنها در چارچوب ضوابط قانونی؛ بازدید از بخشهای مختلف دادگستری و سازمانهای تابعه؛ بازدید از دادسرا؛ بازدید از انبار اموال تملیکی استان؛ بازدید از زندان و کانون اصلاح و تربیت؛ افتتاح کارگاه بنیاد تعاون یزد و سایر برنامههای تنظیم شده در راستای گرهگشایی از مشکلات مردم است.