سه‌شنبه 10 مهر 1403

رییس مدیریت و برنامه ریزی: بودجه کرمان 3.9 درصد افزایش یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس مدیریت و برنامه ریزی: بودجه کرمان 3.9 درصد افزایش یافت

کرمان - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: بودجه این استان در سرجمع همه اقلام از یکهزار و 540 میلیارد تومان در سال گذشته، امسال به یکهزار و 600 میلیارد تومان رسیده که رشد 3.9 درصدی را نشان می‌دهد.

جعفر رودری روز شنبه در نشست شورای مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: بودجه این استان با افزایش 3.9 درصدی، نسبت به متوسط استان ها رشد 2 برابری داشته لذا عملکرد استان در بودجه سال 99 قابل قبول است.

وی اظهار داشت: اعتبارات عمرانی استان کرمان در مجموع چند سرفصل طی سال گذشته 610 میلیارد تومان بوده که امسال به 670 میلیارد تومان رسیده که 9.8 درصد نسبت به سال گذشته رشد را نشان می دهد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان اینکه این رشد در سایر استان ها 2.3 درصد است گفت: عملکرد استان در رشد اعتبارات عمرانی قابل قبول محسوب می شود که با حمایت استاندار کرمان و نمایندگان مجلس محقق شد.

وی بیان داشت: 651 میلیارد تومان اعتبار توازن استان کرمان در سال 98 به 468 میلیارد تومان کاهش یافته که 28 درصد کاهش را داریم و این در حالی است که اعتبارات توازن ملی ما افزایش یافته است.

رودری با بیان اینکه استان کرمان در 92 شاخص از 200 شاخص پایینتر از میانگین کشور بودیم افزود: استان کرمان سال گذشته 5.8 درصد بودجه کشور را در این سرفصل ها داشته و با توجه رشد امسال به 5.9 درصد رسیدیم.

وی عنوان کرد: بودجه هزینه ای امسال استان رشد 13.2 درصدی داشته در حالی که رشد کشور 12.2 بوده است و استان کرمان در جایگاه هفتم بودجه کشور و در رشد بالاتر از میانگین استان ها قرار دارد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: درآمدهای مالیاتی استان کرمان به عنوان عمده ترین بخش سال گذشته 92 درصد منابع را داشته و نزدیک به سه هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی مصوب داشتیم که در مجموع بیش از یکهزار میلیارد تومان مازاد درآمد مالیاتی شده است.

وی تصریح کرد: درآمدهای حاصل از بخش مالیات استان کرمان امسال به بیش از پنج هزار و 900 میلیارد تومان رسیده که بیش از 97 درصد رشد نسبت به نرخ مصوب دارد و نرخ رشد استان ها 31 درصد بوده است.

رودری گفت: استان کرمان 3.5 درصد اقتصاد کشور را دارد و بخش کشاورزی استان به لحاظ تولید بیش از 2 برابر کشور و این بخش از مالیات معاف است که نشان می دهد که فشار مالیاتی در استان کرمان بیشتر است یا دیگر استان ها کمتر مالیات دریافت می کنند که این حوزه به سازمان مالیاتی برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه انجام عدالت محوری و فشار نسبی بین استان ها در اخذ مالیات حائز اهمیت است افزود: لذا ظرفیت مالیاتی استان ها بر یک مبنای کارشناسی رصد شد و سازمان برنامه و بودجه کشور طرح ظرفیت سنجی را مصوب و به استان کرمان ابلاغ کرد که این امر نوید خوبی دارد و می تواند جایگاه واقعی مالیاتی استان ها را روشن کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان یادآور شد: این طرح می تواند وضعیت استان را بهبود بخشد و دانشگاه شهید باهنر کرمان مجری اجرای آن شده است.

وی با اشاره به ظرفیت قانونی بودجه گفت: تاکید داریم که با کمک مدیران سهم خوبی برای استان رقم بزنیم و ضمن ارائه ظرفیت ها، عملکرد سال 98 دنبال می شود.

رودری عنوان کرد: توزیع اعتبارات در 10 امور، 28 فصل و بیش از 90 برنامه امسال توزیع می شود که بیشترین اعتبارات به ترتیب در حوزه اقتصادی، خدمات عمومی، عمران شهری و روستایی قرار می گیرند.

وی افزود: تعداد سه هزار و 500 پروژه نیمه تمام در استان کرمان داریم که برخی پروژه کوچک و تعمیر و نگهداری هستند و یکهزار و 500 پروژه احداثی توسعه ای داریم که باید مورد اولویت برای تامین اعتبار باشند که مبانی و الگوی ما همان اگوی سال قبل است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به دغدغه اعتبارات هزینه ای گفت: مدیران اعتبارات اجتناب ناپذیرترین موارد ازجمله حقوق پرداخت کنند و تفاوت توزیع در بین هیچکدام از دستگاه ها وجود ندارد و 2 هزار نیروی قراردادی با نگاهی واحد و سرانه اضافه کار مشترک دیده شدند.

مهدی حسینی نژاد رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست گفت: 44 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 در سال 98 در استان پرداخت شده است.

*س_برچسب‌ها_س*