سه‌شنبه 2 بهمن 1403

زاکانی: حق ندارم پاره تنم را به شهرداری تهران بیاورم

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
زاکانی: حق ندارم پاره تنم را به شهرداری تهران بیاورم

شهردار تهران با بیان اینکه هرکسی که تخصصش به درد شهرداری بخورد جذب می‌کنیم، گفت: بنده به عنوان شهردار نه دخترخاله و نه پسرخاله نیاوردم و حتی من نزدیکترین کس به خودم که ماه ها بیکار بود، نیاوردم و حق ندارم پاره تنم را بیاورم به شهرداری تهران.

حبیب کاشانی در ادامه بررسی تبصره هفتم لایحه بودجه 1403 شهرداری تهران بیان کرد: شهرداری تهران موظف است نسبت به تخصیص و پرداخت نقدینگی ردیف بودجه با عنوان «جبران هزینه پرداخت حقوق بازنشستگان سازمان بازنشستگی» در هر ماه اقدام و در صورتی که بر اساس قوانین و مقررات بالادستی، حقوق و مزایای رفاهی بازنشستگان، بیش از بودجه مصوب افزایش یابد، مابه التفاوت آن را تأمین و پرداخت کند.

وی گفت: همچنین شهرداری تهران مکلف است ارزش اموال و دارایی خریداری یا احداث شده در مجموعه دریاچه شهدای خلیج فارس توسط شرکت عمرانی کارکنان را از طریق کارشناس رسمی دادگستری محاسبه و در حساب‌های فی مابین به عنوان طلب سازمان صندوق بازنشستگی از شهرداری تهران ثبت کرده و سپس وجوه منابع درآمدی حاصل از این تبصره را از محل بودجه شهرداری تهران تأمین و به سازمان بازنشستگی پرداخت کرده تا از این محل اقدام به سرمایه گذاری یا مولدسازی دارایی‌ها کند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه براساس این تبصره شهرداری تهران مکلف است نسبت به بررسی، شناسایی، اصلاح حساب و ثبت مطالبات سازمان بازنشستگی و تعیین تکلیف نحوه پرداخت اقدام کند، ادامه داد: به منظور کفایت مالی و کاهش ناترازی درآمد هزینه سازمان صندوق بازنشستگی، شهرداری تهران مکلف است نسبت به شناسایی و استرداد یا تملک املاک و مستغلات متعلق به سازمان بازنشستگی که در تصرف واحدهای تابعه شهرداری بوده است برابر قوانین و مقررات به سازمان مذکور اقدام کند.

وی افزود: بخش دوم این تبصره با محوریت مدیریت منابع انسانی است و به شهرداری تهران اجازه داده می شود، اعتبارات ردیف های مصوب «حقوق و مزایای کارمندان رسمی»، «حقوق و مزایای کارگران رسمی»، «تأمین نیروی انسانی (شرکت خدمات اداری شهر / موسسه هادیان شهر)» و «حقوق و مزایای مأمورین انتظامی شاغل در شهرداری» در ماموریت‌های اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست، ایمنی و مدیریت بحران و شهرسازی و معماری را کسر و به اعتبارات ردیف‌های متناظر در مأموریت توسعه مدیریت و هوشمندسازی شهری اضافه و ابلاغ کند.

به گفته کاشانی، در این راستا باید حقوق و مزایا، پس از تأیید معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا به صورت متمرکز توسط معاونت مالی و اقتصاد شهری پرداخت شود و بر اساس بند دوم این بخش به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود جهت حفاظت از اماکن و تأسیسات طبقه بندی شده، تجهیزات، اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و واحدهای تابعه آن، از خدمات کارکنان انتظامی یگان حفاظت و کارکنان شهرداری تهران شاغل و مأمور در یگان حفاظت و انجام مأموریت آنها و تأیید اداره کل سرمایه انسانی، مازاد بر اضافه کار دریافتی ماهانه تا سقف 90 ساعت بر اساس احکام تطبیقی شهرداری تهران استفاده کند.

وی اظهار کرد: همچنین می تواند از کارکنان فراجا، در ساعات غیرموظف استفاده کند و حق الزحمه آنان را به ازای هر ساعت به ترتیب افسران ارشد تا سقف 120 ساعت و افسران جزء و درجه دار تا سقف 175 ساعت، بر اساس مأخذ اضافه کار فیش فراجا از محل ردیف «مزایای غیرمستمر مأمورین انتظامی شاغل در شهرداری» در چارچوب دستورالعمل اجرایی بودجه پرداخت کند. همچین باید برای تهیه غذا در ماموریت‌های یگان و لباس کارکنان یگان حفاظت به صورت متمرکز از طریق فرماندهی یگان اقدام شود.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: براساس این تبصره شهرداری تهران موظف است جهت افزایش حقوق و مزایای کارکنان رسمی و جبران عقب ماندگی احکام حقوقی آنان نسبت به افزایش یک گروه استحقاقی و 20 درصد فوق العاده خاص مطابق سایر شهرداری های کشور با کسب مجوزهای لازم از ابتدای سال 1403 اقدام کند.

بعد از قرائت بندهای این تبصره ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر با بیان اینکه بعضاً برخی کارکنان با تحصیلات بالا و سابقه کاری 20 سال هنوز با شرکت خدمات اداری شهر و هادیان شهر قرارداد دارند، گفت: تبدیل وضعیت کارکنان از تبصره بودجه حذف و خیال شهرداری راحت شد که دیگر این موضوع را پیگیری نکند البته شهرداری می گوید ما استخدام نداریم در حالیکه شاهد این هستیم که نیروهایی جذب می شود؛ البته نمی‌توان کار خوب را نادیده گرفت. در سازمان آتش نشانی آزمون هایی سخت برگزار و نیروهایی جذب می شوند. شرکت واحد اتوبوسرانی تعدادی نیرو جذب کرد. چرا نباید از شرایطی که سازمان آتش نشانی اعمال کرده، استفاده کرد؟

مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران که در صحن شورای شهر حضور داشت، در واکنش به سخنان امانی، با بیان اینکه موضوعات در کمیسیون تلفیق شورا به طور کامل بررسی شده، گفت: پیشنهاد تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی مطرح نشده بود. ما مخالفتی با این موضوع نداریم و سازمان امور اداری و استخدامی نیر جذب نیرو در شهرداری را منوط به برگزاری آزمون عمومی می داند. این موضوع به شدت به ضرر شهرداری خواهد بود که بر اساس آزمون عمومی از هرجایی از کشور نیرو جذب شود.

وی با بیان اینکه فلسفه سازمان امور اداری و استخدامی عدالت در سطح کشور است و سازمان کاری با این موضوع ندارد که فرد با کدام بخش قرارداد داشته است، اظهار کرد: ما می توانستیم 50 درصد از نیروهای خروجی شهرداری را وارد کنیم اما این کار را نکردیم. با دقت نسبت به جذب افراد و محل بکارگیری نیروها اقدام شد. ما چرا برای نیروهای قراردادی سازمان هایی که به دو تا سه نفر نیرو نیاز دارند، باید آزمون برگزار و برای کشور توقع ایجاد کنیم؟

در ادامه مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه وضعیت حقوق کارکنان مطلوب نیست، گفت: کارمندان رضایت لازم را ندارند و ناراحتند و باید به یک بهانه به حقوق کارکنان کمک و این دغدغه حل شود. اگر به دنبال تحول هستیم، این تحول با کارمندان محقق خواهد شد. وقتی وضعیت حقوق به این شکل است، تمایلی به فعالیت نخواهند داشت. اگر به همین دلیل فسادی صورت بگیرد ما در آن شریک خواهیم بود.

حق ندارم پاره تنم را بیاورم به شهرداری تهران

علیرضا زاکانی نیز در واکنش به سخنان ناصر امانی عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه رویه ای را دنبال می‌کنیم که حدالمقدور به درد شهرداری تهران بخورد، تصریح کرد: در سال‌های گذشته نیروی مازاد گرفته شده و منابع شهر صرف می‌شود، این در حالی است که شورای شهر به ما مجوز داده که مابه ازای هر خروجی، نیرو بگیریم و ما اینکار را نکردیم و ما حجم کار را افزایش دادیم تا انباشت پرسنل از گذشته فعال شوند و ظرفیت شهرداری بالا رفته است و از طرف دیگر هزینه جاری کم می‌شود و اگر به پرسنل فعلی خوب برسیم بهتر است تا پرسنل جدید بیاوریم.

وی با بیان اینکه 100 هزار پرسنل داریم که 56 هزار پرسنل به صورت مستقیم و 40 هزار پرسنل به پیمانکاران متصل هستند و اگر نظام خدمت گذاری داشته باشیم بهتر است وگرنه مشکلات ایجاد می‌شود، ادامه داد: الان در مجموعه شهرداری تهران حلقه نظام ارزیابی تشکیل شده و با افرادی که می‌خواهند وارد شهرداری شوند مصاحبه می‌کنند و می‌گوییم اگر شما به درد شهرداری بخورید جذب می‌شوید؛ وگرنه اینگونه نیست.

شهردار تهران با بیان اینکه هرکسی که تخصصش به درد شهرداری بخورد و بتواند بار شهرداری را بردارد ارزیابی کرده و جذب می‌کنیم، گفت: بنده به عنوان شهردار نه دخترخاله و نه پسرخاله نیاوردم و حتی من نزدیکترین کس به خودم که ماه ها بیکار بود، نیاوردم و حق ندارم پاره تنم را بیاورم به شهرداری تهران؛ لذا اعضای شورا و معاون برنامه ریزی جلسه بگذارند و حتی اسامی جذب شده و جایی که جذب شده را نشان دهند و کاری نکنید که شهرداری وارد ورطه ای شود که دغدغه پرسنل باشد.

امانی در واکنش به سخنان شهردار تهران گفت: مطمئن هستم افرادی که میگویم حتی یک نفر هم جذب نشده و اگر قرار باشد جلسه باشد مطمئن باشید که عدالت را رعایت می‌کنند و باید سازوکاری داشته باشید.

تبصره هفتم لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز با رأی اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.