چهارشنبه 7 آذر 1403

زاکانی: 3 گسل پایتخت را تهدید می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زاکانی: 3 گسل پایتخت را تهدید می‌کند

تهران - ایرنا - شهردار تهران می‌گوید که وجود سه گسل و 12 هزار بافت فرسوده وضعیت ایمنی این کلانشهر را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا زاکانی روز دوشنبه در همایش الزامات، راهکارهای تولید، مانع زدایی و پشتیبانی مسکن و ساختمان شهر تهران که در سالن همایش های باغ موزه دفاع مقدس در حال برگزاری است با بیان اینکه تهرانی که در کنار هم در آن زندگی می کنیم، نیازمند یک بازنگری است و به بازنگری ایمنی بخشی به شرایط تهران نیاز است، گفت: این شهر سه گسل مشا، شمال غرب و شهرری و 12 هزار بافت ناپایدار دارد و بازنگری اشاره شده از این منظر مهم است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر باید نیاز شهروندان را با یک پاسخ معتبر جبران کنیم، نیاز انباشته شده مسکن در کشور بیش از 10 میلیون است که سهم بالایی از آن به تهران بر می گردد، تعداد پروانه های صادر شده در تهران از سال 90 به یک هفتم رسیده و باعث سختی در ساخت و ساز و بالا رفتن اجاره بهای مسکن شده است.

به گفته زاکانی، مسکن بخش زیادی از حقوق افراد را در بر می گیرد و قدرت خرید مسکن به 66 تا 70 سال رسیده بنابراین باید وارد ماجرا شویم و به این نیاز پاسخ دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بعد سوم، بعد هویت شهری ما است؛ چهره شهر بی هویت است و همزمان با ایمنی بخشی و استحکام بخشی و حل نیازهای مردم، چهره شهر و زیبایی آن، معماری ایرانی اسلامی و هویت بخشی آن نیز برای ما مهم است؛ از این منظر نیازمند یک بازنگری و اقدام جهادگونه در تهران هستیم.

شهردار تهران ادامه داد: علاوه بر این نوع نگاه ما به مردم و بخش خصوصی نیز باید تغییر کند، رکن این تغییر و تحول باید مردم و بخش خصوصی قرار گیرد و در کنار آن همه اجزا و عناصر و نهادها باید تسهیل گری کنند به همین منظور در این نشست شرکت کردیم تا اراده این تغییر را اعلام کنیم و نزدیکترین راه را برای این تغییر در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در شهرداری قرارگاهی برای بحث مسکن ایجاد شد که هدف اولیه آن را بافت‌های ناپایدار قرار دادیم و باید در کنار آن از زمینها و امکانات شهر استفاده کنیم، افزود: در گذشته، شهرداری گره گشایی از زندگی مردم را نمی دید و نظرش این بود که با گذشت زمان و برای حل مشکلاتی مانند آلودگی هوا و ترافیک بهترین راه این است که به جای حل مشکلات، تهران را گران کند تا مردم مهاجرت معکوس کنند و پشیمان از تهران برگردند، اما این پیام مورد قبول مدیریت شهری فعلی نیست.

زاکانی با بیان اینکه در این دوره تلاش داریم شهر را زیست پذیر و انسان مدار کنیم، گفت: اگر سه گانه ای بین شهر و شهروند و مدیریت شهری را در نظر بگیریم، باید برای شهروند هزینه کنیم و سایر اجزا باید در خدمت شهروند قرار بگیرد و برای تسهیل در زندگی مردم گام برداشته شود.

وی اظهار داشت: اگر امروز بحران جمعیت داریم، یکی از گلوگاه های افزایش جمعیت، حل مسکن است؛ ناایمنی که در بحث مسکن ها وجود دارد، ناشی از مشکل در ساخت و ساز است؛ همچنین در بحث معیشت و اقتصاد خانوار نیز بحث مسکن نقطه مشترک است.

شهردار تهران با بیان اینکه اراده جدی در شهر و کشور در بحث مسکن شکل گرفته افزود: شهرداری نیز آهنگی در جهت پاسخ به این نیاز در تهران دنبال می‌کند که با آهنگ دولت هم راستا است، در این مسیر توجه ما این است که از همه ظرفیت ها در دستگاهها استفاده کنیم؛ آنچه مربوط به شهرداری است، حرکت در مسیر اخذ مجوزها و رفع معایب صدور پروانه و پیگیری ایجاد تسهیلات و امکانی است که شرایط ساخت و ساز فعال شود.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه اخیر خود با بنیاد مسکن نیز گفت: در تفاهم نامه ای که با بنیاد مسکن امضا کردیم جای حضور بخش خصوصی به عنوان پیشتاز این حرکت خالی است و باید باهم همکاری کنیم و دبیرخانه ای در معاونت معماری شهرداری داشته باشیم تا دائما در جهت انسجام و تحقق این اهداف عالی حرکت کنیم و باید با یک حرکت جدی و بر مدار نوسازی بافت فرسوده لکه گذاری هایی در نقاط مختلف شهر انجام دهیم.

به گفته وی، این تحول و مسکن سازی چون در سراسر کشور اتفاق می افتد ما را از مهاجرت هایی که ممکن است به تهران اتفاق بیفتد مصون می دارد و ساخت مسکن در سایر شهرها باعث می شود که مهاجرت ها به شهر تهران به شکل فزاینده رخ ندهد.

برچسب‌ها