یک‌شنبه 30 دی 1403

زباله تر و خشک 116 روستای گلستان از مبدا تفکیک می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زباله تر و خشک 116 روستای گلستان از مبدا تفکیک می‌شود

گرگان - ایرنا - مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری‌های گلستان از اجرای طرح تفکیک زباله در 116 روستای این استان خبر داد و گفت: بیشتر شدن تعداد مراکز شهری و روستای مجری این طرح با هدف حفظ محیط زیست و طبیعت همچنان ادامه دارد.

محسن سمیعی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکپارچه سازی دفع اصولی پسماند همه شهرها و 650 روستای استان در 3 سایت زباله با شیوه پردازش، تولید کمپوست و لندفیل در حال انجام است.

سمیعی افزود: اجرای طرح آموزش تفکیک زباله از مبدا با هدف ارتقای فرهنگ زیست محیطی در شهروندان برای کاهش تولید پسماند می تواند تاثیر مطلوبی بر چرخه بازیافت و حفظ محیط زیست گلستان داشته باشد.

وی به فعالیت این سازمان در حوزه پسماندهای عفونی و بیمارستانی اشاره کرد و گفت: با توجه به خطرات انتقال و شیوع انواع آلودگی پسماند عفونی، این سازمان کار جمع آوری، حمل و نقل و دفن بهداشتی زباله های بیمارستانی را از سال 81 به صورت متمرکز و منطبق با استانداردهای اروپایی توسط ماشین آلات مخصوص انجام می دهد.

سمیعی ادامه داد: سازمان مدیریت پسماند با توجه به رسالت خود برای بی خطرسازی پسماندهای پزشکی در استان اقدام به احداث لندفیل بهداشتی در سایت آق قلا به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع و با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد و 200 میلیون ریال در فاز اول کرد تا با ایجاد این مرکز، معضل پسماند پزشکی گلستان برای همیشه از بین برود.

لندفیل یا خاک چال به گودال یا محلی گفته می شود که انواع زباله و پسماند به آنجا منتقل و دفن می شود.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری‌های گلستان گفت: افزایش آگاهی مردمی در راستای کاهش تولید زباله، اجرای آموزش تفکیک از مبدا زباله به شهروندان، سازماندهی فعالان و تشکل‌های مردم نهاد برای ترویج تفکیک زباله از مبدا، توسعه مشارکت مردم در تفکیک از مبدا زباله های شهری و فرهنگ سازی برای کاهش تولید زباله از طریق رسانه ها از جمله رویکردهای در دست اقدام این سازمان در گلستان است.

وی یکی از راهبردهای اصلی سازمان مدیریت پسماند را تولید انرژی و برق از زباله عنوان کرد و گفت: پیگیری احداث نیروگاه تولید برق حاصل از سیستم بیوگاز و تولید RDF (تکنولوژی پیشرفته استفاده از زباله ها در صنعت سیمان به عنوان سوخت جایگزین) انجام شده و یک شرکت دانش بنیان در قراردادی 300 میلیارد ریالی در حال فراهم سازی مقدمات ایجاد این نیروگاه است.

وی ادامه داد: همچنین طرح تولید بیوگاز و استحصال انرژی از زباله از مراکز لندفیل با راکتورهای نسل سوم توسط یک شرکت ایتالیایی با سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد ریالی برای 25 سال در قالب امضا طرح تفاهم نامه ای آماده اجرا است.

سمیعی افزود: با توجه به مستهلک شدن ماشین آلات مراکز دفن و گسترش مراکز دفن در 2 سایت زباله استان، این سازمان در حال نوسازی کامل ناوگان موتوری است که سال گذشته 50 میلیارد ریال از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری برای خرید ماشین آلات سنگین حمل و دفن پسماندها اختصاص داده شد که از این میزان 30 میلیارد ریال محقق شد.

*س_برچسب‌ها_س*