یک‌شنبه 30 دی 1403

زباله های کرونایی چالش زیست محیطی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زباله های کرونایی چالش زیست محیطی

تبریز - ایرنا - رعایت بهداشت فردی و اجتماعی از جمله دور انداختن دستکش ها و ماسک های مصرفی با ملاحظات زیست محیطی از الزامات مقابله با ویروس کروناست اما شیوه نادرست دفع زباله های خانگی و بیمارستانی در شرایط کنونی می تواند بر افزایش دامنه انتشار و ماندگاری این ویروس دامن بزند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز با تاکید بر این‌که زباله و پسماند می تواند یکی از عوامل انتقال ویروس کرونا باشد، از شهروندان خواست پسماندهای معمولی روزانه خود بویژه زباله های بیماران کرونایی بستری شده در خانه را به طور کامل ضدعفونی و بسته بندی کنند.

علیرضا اصغری با بیان این‌که میزان زباله تولید شده در تبریز با توجه به کاهش سفرها و استقرار مردم در خانه‌های خود به 1200 تن در روز رسیده است، گفت: خانه نشینی مردم تبریز در روزهای اخیر باعث افزایش 10 درصدی تولید زباله شده است.

وی با اشاره به این‌که قبل از شیوع کرونا، روزانه حدود 6 تا هفت تن پسماند عفونی در تبریز تولید می‌شد، گفت: با شیوع کرونا و افزایش مبتلایان، میزان پسماندهای بیمارستانی تبریز نیز افزایش یافته است‌.

اصغری با بیان اینکه طبق قانون پسماند، بی خطر و عادی سازی پسماندهای بیمارستانی و پزشکی بر عهده تولید کننده است، گفت: در تبریز هم این امر توسط دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌ها انجام شده و تحویل پسماند می‌شود.

وی از کادر درمانی بیمارستان‌ها و دانشگاه علوم پزشکی که در خصوص بی خطر سازی پسماندها، سنگ تمام گذاشته‌اند، قدردانی کرد و افزود: پسماندهای بیمارستانی پس از بی خطر سازی توسط تجهیزات و ماشین آلات استاندارد سازمان پسماند حمل می‌شود.

اصغری با بیان این‌که پسماندهای پزشکی تبریز پس از بی خطر سازی نیز با آب آهک دفن می‌شوند، گفت: در خصوص پسماندهای عفونی و بیمارستانی تمامی مراحل تولید، بی خطرسازی، امحا تا مرکز دفن به طور استاندارد و با رعایت تمامی اصول ایمنی و بهداشتی انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: طبق قانون کارگروه پسماند کشوری، تا اطلاع ثانوی هیچ گونه بازیافت و تفکیک پسماند در هیچ کدام از کارخانه های کلانشهرها انجام نمی‌شود.

وی با بیان این‌که پاکبانان زحمت کش در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند، بر ضدعفونی و بسته بندی مناسب پسماندهای بیماران کرونایی که در منزل و در دوره نقاهت به سر می‌برند، تاکید کرد.

وی اظهارکرد: در شرایط کرونایی، نظارت بر پسماند تولید شده بیش از 2 میلیون شهروند، کار ساده ای نیست.

اصغری در خصوص نحوه ضدعفونی کردن پسماندهای بیماران کرونایی در منزل، اعلام کرد: شهروندان می‌توانند پسماند بیماران کرونایی را پس از ضدعفونی کردن با وایتکس و مواد ضدعفونی کننده در کیسه زباله‌ای جدا قرار داده و روی بسته‌ی مذکور" زباله‌ی بیمار کرونایی" بنویسند.

وی افزود: شهروندان برای تحویل پسماند بیماران کرونایی در منزل، می‌توانند با شماره 137 تماس بگیرند تا همکاران این سازمان، پسماندهای آنها را از درب منزل تحویل بگیرند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز با اشاره به اینکه منازل بیماران کرونایی در تبریز ضدعفونی شده و پسماندهای آنها با ماشین آلات مجهز و پیشرفته جمع آوری می شود، گفت: علاوه بر این پسماندهای خانگی این خانواده ها به صورت جداگانه و توسط خودروهای ویژه حمل پسماند جمع آوری می شود.

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز هم در بازدید از پروژه های دفع پسماند بیمارستانی و پزشکی و مرکز دفن پسماند سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز با بیان اینکه بحث های زیست محیطی یکی از مهمترین مقوله های مدیریت شهری تبریز است، افزود: شهرداری تبریز به جمعیت نزدیک به 2 میلیون نفر خدمات ارائه می دهد که جمع آوری، دفن و مدیریت پسماند یکی از مهمترین آنها است.

فریدون بابایی اقدم گفت: سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز حساسیت ویژه ای روی موضوع دفن بهداشتی و اصولی پسماندها دارد و برای همین منظور ایجاد سلول های جدید در مرکز دفن مورد توجه این سازمان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون سلول شماره یک مرکز دفن شهرداری تبریز در حال پر شدن است، خاطرنشان کرد: پسماندها در قسمتی از زباله گاه قدیمی تبریز به صورت سنتی دفن می شد که با همت قرارگاه خاتم الانبیا سلول های جدید و پیشرفته در حال احداث است.

وی افزود: در مرکز دفن تبریز شاهد دفن اصولی این پسماندها هستیم و این پسماندها علاوه بر دفن، آهک پاشی نیز می شود تا خطرات دیگری نداشته باشد.

بابایی اقدم در عین حال بر ضرورت احداث نیروگاه زباله سوز تبریز تاکید کرد و گفت: این نیروگاه یکی از نیازهای اصلی شهر تبریز است چراکه حجم تولید پسماند در این شهر بالا است.

سخنگوی شورای شهر تبریز هم بر دفع مناسب و اصولی پسماندهای بیمارستانی توسط سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز در شرایط شیوع ویروس کرونا تاکید و از تلاش پاکبانان قدردانی کرد.

کریم صادق زاده تبریزی با بیان اینکه زباله‌های تبریز در گذشته به شکل سنتی و غیراصولی دفن می‌شدند، ادامه داد: با تلاش سازمان مدیریت پسماندها و قرارگاه خاتم الانبیاء شاهد هستیم که پسماندهای شهرداری تبریز به شکل اصولی دفن می شود.

عضو هیات رئیسه شورای شهر تبریز اظهار امیدواری کرد: بزودی مقدمات احداث نیروگاه زباله سوز در این کلانشهر فراهم شود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*