دوشنبه 5 آذر 1403

زنگ خطر کاهش ترانزیت کالا به صدا درآمد / افزایش بهره‌برداری از ظرفیت ترانزیتی کشور با تکمیل خطوط ریلی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
زنگ خطر کاهش ترانزیت کالا به صدا درآمد / افزایش بهره‌برداری از ظرفیت ترانزیتی کشور با تکمیل خطوط ریلی

با توجه به شرایط تحریم و نا به سامانی‌های ارزی، بهره گیری از ظرفیت ترانزیت بسیار کارگشا و ضروری است که متاسفانه در دولت قبلی مورد غفلت واقع شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، شرایط تحریم و مسائل سیاسی و اقتصادی موجود توجه جدی‌تر به ترانزیت کالا را ضرورت می‌بخشد. همچنین موقعیت جغرافیایی کشورمان اهمیت انجام ترانزیت را چند برابر کرده است با این حال بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، میزان ترانزیت در دو سال گذشته بیش از 50 درصد کاهش یافته است. با لحاظ ضرورت توجه ویژه‌تر به ترانزیت کالا باید اقدامات جدی در راستای تقویت این مهم و برداشته شدن موانع پیش رو انجام شود که البته عملکرد دولت سیزدهم نوید بخش تغییر نگاه از غرب به شرق و در نتیجه تقویت ظرفیت ترانزیتی کشور است.

کاهش 41 درصدی ترانزیت خروجی کالا از مرز پرویزخان

فریبرز کرمی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: میزان ترانزیت خروجی کالا از مرز پرویزخان با تردد یک هزار و 367 وسیله نقلیه سنگین بیش از 18 هز‌ار تن بوده که از کاهش41 درصدی تعداد تردد و کاهش32 درصدی وزن تزانزیت خروجی حکایت دارد.

وی افزود: همچنین میزان ترانزیت ورودی کالا از مرز پرویزخان با تردد 42 هزار وسیله نقلیه سنگین، یک میلیون و 148هزار تن بوده که حاکی از افزایش 148 درصدی تردد و 246 درصدی وزن ترانزیت ورودی است.

کرمی تصریح کرد: همچنین از ابتدای سال به وسیله سه هزار و 554 وسیله نقلیه سنگین، بیش از 59 هزار تن کالا صادرات شده که از کاهش 73 درصدی وزن صادرات و کاهش 66 درصدی حجم تردد حکایت دارد.

وی عنوان کرد: به وسیله 520 وسیله نقلیه سنگین 12 هزار تن کالا واردات شده که حجم تردد هشت برابر و وزن واردات نیز 12 برابر افزایش یافته است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال 12 هزار مسافر ایرانی و 17هزار مسافر خارجی به کشور وارد شدند؛ همچنین 22 هزار مسافر ایرانی و بیش از 11 هزار مسافر خارجی از کشورخارج شدند.

موانع ترانزیت کالا باید برداشته شود

جعفر قادری نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، درباره اقدامات لازم در راستای تسهیل انجام ترانزیت کالا اظهار داشت: بخش خطوط ریلی ما هنوز تکمیل نشده در حالی که می تواند در ترانزیت کالا کمک کند.

وی افزود: خطوط ریلی می تواند از بنادر جنوبی تا آسیای میانه ادامه یابد یا بخشی از خطوط ریلی که ارتباط ما را با پاکستان، افغانستان، عراق و برخی کشورهای آسیای میانه برقرار می کند، باید سریعتر تکمیل شود تا ترانزیت کالا در کشور توسعه یابد.

رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر موانعی برای ترانزیت کالا وجود دارد باید برداشته شود تا از این ظرفیت کشور نهایت استفاده به عمل آید.

بنابراین گزارش، مرکز پژوهش های مجلس چندی پیش عملکرد ترانزیت کشور را به استناد آمارهای وزارت راه و شهر سازی در دوره هشت ساله اخیر بررسی کرده است. مطابق گزارش این مرکز، عملکرد ترانزیتی کشور در بخش های ریلی و جاده ای طی هشت سال (99-1392) در بهترین حالت، تنها یک بار به مرز 13 میلیون تن رسیده است. عمده این میزان بار سهم بخش جاده ای بوده و بخش ریلی سهم چندانی در عملکرد ترانزیتی نداشته است. کشور در چند سال گذشته، با روند نزولی میزان ترانزیت روبه رو بوده، به طوری که میزان کاهش در 2 سال گذشته به بیش از 50 درصد رسیده است. فاصله وضع موجود با وضع مطلوب ترانزیت در طول دهه های گذشته نشان می‌دهد که ناکارآمدی در استفاده از استعدادهای ترانزیتی کشور ریشه در عوامل دیگری غیر از تحریم ها و همه گیری کرونا داشته و ارتباط مستقیم و معناداری با نظام برنامه ریزی و مدیریتی کشور دارد که امید است دولت سیزدهم با رویکرد مناسبی که در گشایش‌های اقتصادی از طریق تعاملات سازنده با کشورهای دنیا در پیش گرفته است بتواند این کسری خسارت‌بار را جبران کند. انتهای پیام /

زنگ خطر کاهش ترانزیت کالا به صدا درآمد / افزایش بهره‌برداری از ظرفیت ترانزیتی کشور با تکمیل خطوط ریلی 2
زنگ خطر کاهش ترانزیت کالا به صدا درآمد / افزایش بهره‌برداری از ظرفیت ترانزیتی کشور با تکمیل خطوط ریلی 3